Aralık 29, 2010

Baptista Malaga'da.


Baptista'yı da kaybettik. Kuranyi'nin sene başında Rusya'ya gitmesi, Aurelio'nun Türkiye'ye dönmesi, Ze Roberto'nun çok yaşlanması, Poulsen'in Liverpool'a gitmesi, transfer haberi hazırlamakta güçlük çeken medyayı gurbetçi futbolcular üzerine yoğunlaştırdı.

Ömer Toprak, Tunay Tosun, Taner Yalçın, bir türlü Bayern'den ayıramadıkları Hamit ve kardeşi Halil asparagasın yıldızları bu transfer döneminde.

Takımların savaşçı futbolcu isteği ise genelde Fransa'da oynayan Afrikalı ya da Afrika asıllı oyunculardan karşılanıyor. Dia-Niang ikilisinin üzerine transfer stratejisi değişen Fenerbahçe, siteden sadece siyahi oyuncuları yalanlamak zorunda kalıyor.

Galatasaray'ın free transfere alışması, Haldun Üstünel'in ayrılmasıyla sürpriz transferlerin sona ermesi, Ankaragücü'nden ayrılan 5 futbolcudan en az birinin Galatasaray'a gelmesi demek oluyor.

Beşiktaş'ın Portekizli çalıştırması, yeni spekülasyonların bu yönde olacağının göstergesi. Taraftarın da yönetime belli bir isim vermemesi, gazeteleri sıkıntıya soktu.

Zaytung haberi gibi oldu ama gerçekten bu transfer döneminde medyadan yeterli spekülasyonları göremiyoruz. Sene başı Avrupa'da yaşanan aşırı sirkulasyon bizimkileri de bayağı bir zorlamış.

Real'den ayrılması muhtemel Diarra bile hala bir takımla eşleşemedi bu dönemde. En büyük kozları takıman ayrılmayacağını açıklayan Forlan'ın Fener'e transferi gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails