Eylül 16, 2010

Han Sarhoş Hancı Sarhoş

Rusya maçında pon pon kız çıkarılmamasına ceza yazmış FIBA. Peki, NTV'nin kızları göstermemek için molalarda reklama girip, reklam erken bitince bench'e odaklanmasına ne yazacağız.
Edit: Federasyon açıklama yapmış, ceza gelmemiş diye. Ancak ponpon sansürünün dayanağı dillere destan, bakınız şöyle denmiş. 'Seyirci konsantrasyonunu bozmamak için kızları dans ettirmedik.' Bunu da yiyen olursa helal olsun. Buradan şu anlaşılıyor : Rusya maçında, Sırbistan maçından çok daha fazla seyirci konsantrasyonuna ihtiyacımız olmuş, kızlar dans ettiğine göre.

4 yorum:

Tuner dedi ki...

çok çok ufak bir hatırlatma... kupadaki yayının rejisi ntv'de değil FIBA'daydı. Diğer tüm şampüyonalarda olduğu gibi.

Tşk kib öptm +rep

Adsız dedi ki...

Molalarda ve diğer aralarda maç yayının kesip reklama gitme tercihi bildiğim kadarıyla NTV'nin. Sonuçta bu yayını kanallara sunan FIBA ama ona ham halini sunuyor 'reklama git' ekranı çıkmıyor ya aralarda. Tamamiyle kanalın kendi seçimi. Bizde basketbol maçları yayınlarında hep böyle yapılıyor, BBL olsun, Türkiye Kupası olsun ya da Efes Cup olsun. Nasıl ki futbol maçları için bizim ülkemizde maç öncesi saatlerce boş konuşan yorumcular saha içi görüntülere ve seyirci hallerine tercih ediliyorsa ya da ekranın sağından solundan reklam fışkırıyorsa basketbol maçlarında da böyle bir şey yapılıyor.

Aralarda reklama gidilmesinde kanalın kızları göstermeyelim gibi bir kastı yoktu bence, reklam ve kazanç için yapılmış gibi geliyor. Tabii NTV'de çalışan birinden daha doğru bilgi alınabilir.

Metonet dedi ki...

fiba da muhafazakarmış o zaman:)

Ortega dedi ki...

Fiba zaten molalarda tüm tv'lere pon pon kızları göstertmiyor. Salona gidip izleyecen aga :D

Related Posts with Thumbnails