Ağustos 29, 2010

Lobicilik.

Belirli bir görüşün medya, para ya da türlü baskı unsurlarıyla, bir kurumu etkileme çabası. Şu aralar Fatih Terim için gerçekleştirilen faaliyetler bütünü.
Bütün gazeteler geri getirdi O'nu bugün. Hatta Mehmet Ağar Başkan'ı arayıp, getir bile dedi. Futbolcular Fatih Hoca gelse de kurtulsak diye haykırıyormuş soyunma odasında!
Boş değil tabi bu geyikler, kimin yaptığı da, kimin yaptırdığı da belli. Okullarda ders olarak gösteriliyor bunlar. Fatih Hoca'ya olan sevgimiz, gelirse vereceğimiz destek Rijkaard'dan az değil elbette. O bizim İmparatorumuz her zaman ama gelirse Aykut'un Daum'a yaptıklarını Aykut'a yakışıramazken, Fatih Hoca'ya yakıştırabilecek miyiz?
Tek farkla aynı durum söz konusu. Fark, Fatih Hoca'nın sportif direktör olmaması. Galatasaraylılık diyoruz, kültür diyoruz, büyüklük diyoruz. Bu hareketler ne Galatasaray'a, Fener'e ne de Türk'lere yakışmıyor. Delikanlılığın öldüğünü biliyoruz ama az da olsa kanımızda vardır, olmalıdır.
Skibbe gibi isimsiz ya da güven vermeyen başka bir hoca olsa kısmen anlayabilirim hatta delikanlılık kavramını bende es geçip, Fatih Hoca gelsin bile diyebilirdim ama bu yapılanların Rijkaard'a yapılmamalı. Sözleşmesi bitene kadar beklenip, olmadı hoca yeniden anlaşamayız denmeli. Karşınızdaki, Galatasaray'da başarısız olmuş bile olsa, ağızlarda sakız olan ama gerçek anlamı bilinmeyen bir marka değeridir. 2 gün sonra Avrupa'nın önde gelen gazetelerinde, günden güne ezdiğiniz Galatasaray isminin üzerine bir çizik daha atıldığını görmeye başlarsınız.
Futbolcuların Sezgin ya da Rijkaard karşıtı bir hareket içinde olduğu aşikar. Oynamıyorlar. Bu oynamama döneminde paralarını alacak ama biz Karpaty'e elendiğimizi unutmayacağız. İnanmak istemesem de, böyle bir hareket varsa, çekersin futbolcuları karşına adam olun dersin, diyemiyorsan ceketini alır çıkarsın. Yoksa Rijkaard'a oynamayan güruh, Fatih Hoca ya da bir başkasına aynısını yaparsa ne olacak?
Fatih Hoca gelirse, 2.gelişinden farklı olmayacak. Malzeme belli. O geliyor diye Şampiyon bir hoca bile gönderildi zamanında da ne oldu? Hele bir de bu şekilde gelirse, O'nun adına da kötü olacak.
Demem odur ki, yollar ayrılacaksa sezon sonunda ayrılsın en azından. Türk Futbol'una Lincoln, Ortega, Aragones, Del Bosque lekelerinin yanına bir yenisini eklemeyelim. Varsın şampiyon da olmayalım, kupa da almayalım, 2 senedir dert çekiyoruz, 1 sene daha çekeriz ama en azından karaktersiz olmayalım, olmak isteyenlere de şans vermeyelim.
Related Posts with Thumbnails