Haziran 11, 2010

Bir İhtimal Daha Var.

Harry Kewell'la tamamen iplerin kopmadığını söylemiş, Adnan Polat. O bölgeye transfer yapıp, uyum sağlamasını ya da iyi çıkıp çıkmayacağını beklemektense, yarım sezon oynayan Harry Kewell her türlü tercih edilmeli. O yokken, oraya Arda'yı koymak akıl edilirse, Kewell'ın sakatlıkları hiç sıkıntı yaratmaz. Biz de sevdiğimiz 19 numarayı takımda görmeye devam ederiz. Tribünde bile oturup €1,5m alsa, oynayıp €3-4m alanlardan daha yararlı olacağı kesindir.
Dünya Kupası'nda izleyin, ona göre karar verin diyebilen bir sıfır egoyu takımda tutmamak saçmalıktır. Tabi, freeye alışan Galatasaray Yönetimi, Joe Cole'u getirecekse, o zaman farklı düşünebiliriz. Ancak Joe Cole Galatasaray'da transfer haberinin, Arsenal'le sözleşme imzaladıktan sonra Fotomaç ya da Fanatik'te çıkacak bir asparagas olduğunu düşünüyorum.
Stoch transferi için Fener'in centilmenlik anlaşmasını bozduğunu da eklemiş Adnan Polat. İlk değil son da olmayacak. Ama daha ucuza almak varken fiyat yükseltmek CM'de bile düşülmeyen hatalardan. Sanıyorum stratejik bir planlama sonucu, eski bir apaçi numarası, yapılan. Bir nevi son hafta hezimetinin üstünü örtmeye çalışma. Eskiden sıkça uygulanan bir güç gösterisi. Kolay değil, yıllar sonra Figer'siz bir transfer yapılıyor.
Bonservis için net bir rakam yok ortada ama Gio'nun €6.5m, Jo'nun €4.5m gibi rakamlara kakalanmaya çalışılan Türk Futbolu açısından Stoch için verilen (€7.5m-€9m) arası bir rakam iyi gibi dursa da her zaman bu paralara alınacak daha iyi futbolcular olduğundan, tüm transfer dönemlerinde yaşadığımız cm kafasını tekrar yaşadığım da bir gerçek. Ancak Elano'nun €8.75m'una kıyaslarsak da Dutchman'in yazdıklarına göre bu paraya değer Stoch. Yine de 21 yaşında bir yabancı oyuncunun Türkiye'de kendini geliştiremeyip, 1-2 sene çok daha az bir rakama Avrupa'da bir kulübe gidip orada patlama yapacağı ihtimalini vurguluyorum. Twente'de yaptıklarının Bursa'da Ozan İpek'in yaptıklarından farklı olduğunu sanmıyorum. Gerçi bu sene O Ozan İpek'ten Fenerbahçe'de yoktu, o da ayrı.
Teorim ters teper, uyum sağlayıp, iyi ve istikrarlı oynarsa marka değeri süper yüksek, Güizalı, Elanolu, Nobreli, Teofilolu ligimden biraz daha zevk alırım. Hele bir de 1-2 sene sonra bol sıfırlı bir Anelka-Okocha etkisi de yaratırsa, oyuncu yetiştiren bir lig oluyoruz bile diyebilirim.
Stoch transferi biraz da Schuster'in önüne geçti. 1-2 haftadır dillerde Schuster, belki ondandır ama bugün çıkacak gazetelerde yanında Guti'nin dışında bir ya da bir kaç Real'linin getirileceğini tahmin ediyorum. Şöyle afili 1-2 isim yazılırsa tirajlar hissedilir derecede artacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails