Haziran 08, 2010

Dünya Kupası Sendromu.

Her dünya kupasından sonraki sezon özellikle dünya kupasında yıldızlaşan oyuncuların form düşüklüğü, bu seneki sakatlıkların aslında pek de kötü olmadığını gösteriyor. Son 3-4 dünya kupasının zaten zevk vermediği ortada. Onlar da olsa yine zevksiz olacak, o zaman hiç riske girmesinler de en azından, şampiyonlar ligi, la liga, premier league zevkimiz mahvolmasın.
WC2002 ve Euro2008 sonra Süper Lig'de de yaşadık aynı sıkıntıları. WC2006 sonrası aynı hoca, aynı oyuncularla Barcelona'nın ne hallere geldiğini de gördük. Rakamlar açıklıyor aslında herşeyi. Dünya Kupası'na çok oyuncu gönderen takımlar, bir sonraki sene büyük sıkıntı çekiyor. Dünya Kupası'ndan oyuncu transfer edenlerde de aynı sıkıntı mevcut. Futbolcular yeterince tatil yapmadan, antrenmanlara geri dönüyor önemli bir teori olabilir.
Fransa98'e 10 ve üzeri oyuncu gönderen 3 takımdan 97/98 UEFA Şampiyonu ve lig 2.si Inter, 98-99'da ligi 8.bitirdi. Aynı sezonda şampiyon olan Celtic, kupa sonrası şampiyonluğu Rangers'a kaptırdı.
2002'nin keskin düşüşü Roma'dan. 2.likten 8.liğe düştü 1 sonraki sene. Leverkusen 2.likten 15.liğe indi.
2006'da, Cl ve La Liga şampiyonu Barça, ertesi sezon 2.lüğe indi. Bayern şampiyonluktan 4.lüğe.
Bu sene Barça, Chelsea, Bayern dahil 8 takım 10 ve üzerinde oyuncu gönderiyor turnuvaya. Her zaman kötü sonuçlar beklenmese de, form düşüklüğünün kaçınılmaz olduğu bir gerçek. 25 kişilik kadronun 14'ü, 1 ay az tatil yapacak. Bir sezon boyunca üst düzey maçlarda yeterince performans gösterenlerden, bir de üstüne dünya kupasında aynı başarıyı beklemek hakkımız olabilir ama, bir sonraki sezon için onlar ne düşünecek önemli olan. Bu yüzden Robben'in, Drogba'nın, bir çok yıldızın kupada oynaması bir bakıma da iyi olacak.

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde, bir takım 38 maç oynuyor. Almanya'da da 34. Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan bir takım, toplam 13 maç oynamış oluyor. Kupa maçları da bonusu...

Bir yıl içinde 50 küsür maç oynayan adamların bir ay içinde en fazla 7 maç oynaması rahatsız mı ediyor?

Dört senede bir olan bir organizasyondan bahsediyoruz. Bir ay içinde 64 maç, hepsi bu. Bırakın da endüstriyel futbol laneti, bari bu zevkimizi elimizden almasın.

Dünya Kupası'na oyuncu gönderen takımların ne yapacağı hiç umrumda değil; hepsi beter olsun! 4 senede bir zevkimiz var, onun da tadını çıkaralım!..

Metonet dedi ki...

çıkmıyor zevki 94ten hatta 90dan beri. kupalara da bulaştı endüstriyel futbol laneti. 1,5 tatil yerine 15 gün tatil yapacaklar, bir de üstüne para kazanmayacaklar. kupaya gitmeyen 1, giden 1000 pişman.

Related Posts with Thumbnails