Mayıs 07, 2010

Norman Mapeza.


Zimbabwe Milli Takımı'nın başına getirilmiş. Saftig'li senede Beşiktaş'a Ali Sami Yen'de 1'i penaltı, 1'i uzaktan şut 2 gol atmasını hatırlıyorum. Başka da bir numarası yoktu. Zaten o sene sonu gönderildi. Sonra Altay, Malatya takılmıştı bir kaç sene Türkiye'de. Hatırlayamadığım bir de lakabı vardı galiba. Ne diyelim, Zimbabwe'ye hayırlı olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mevcut önliberolardan cok daha iyi olduğu su götürmez bir gercekdi (cok da iyi oynayabilirdi önliberoda)

TA dedi ki...

görev adamıydı.

Unknown dedi ki...

O yıllarda A.S.Y.'de bize(Beşiktaş'a) gol attıktan sonra eliyle koluyla ; "nasıl geçirdim size" hareketini yapmıştı gol sevinci sırasında.O hareketi trafikte sokakta biri bana yapsa o kolunu gö(z)üne sokarım türü birşey.
Tabi o yıllarda hakemlerin rengi sarı-kırmızı idi.O maçın hakemi de penaltıyı götünden uyduran ( Kubilay'ın, Rıza'nın formasını çekip kendini yere bırakmasını penaltı kararına çeviren)Bülent Yavuz'du.Penaltıyı Mapeza atıp hareketi çekti bizim tribüne.Haftaiçi 1 maç saha kapama cezası aldık o hareketin yarattığı infialden.Büloş kart vermedi Mapeza'ya,GS yönetimi de oyuncusunu savunurken "Mapeza,Türkiye'ye yeni geldi,tribünleri karıştırdı tam renkleri ayırt edemiyor" minvalinde cart curt edip yüzsüzlük sergilemişti, tıpkı bu sezon Bilica sonrası Fener yöneticilerine benzer bir pişkinlikle.
Mapeza işte öyle bişeydir biz Beşiktaş'lılar için.

Related Posts with Thumbnails