Mayıs 03, 2010

Gerdeğe Girememek.

El aletiyle gerdeğe girmek diye bir özlü söz vardır ülkemde, bunu hem bizimkilere hem Laziolulara, hem de Liverpoollulara gönderiyorum. Kendi takımın şampiyon olamıyor, hatta yanından bile geçemiyor diye kendi takımının mağlubiyetine nasıl sevinirsin. Nasıl taraftarlıktır ki bu. Taraftarlık değil, komplekstir bu bana göre.
GS karşısında Arsenal'i tutanlar vardı bir ara. Eskiden Avrupa maçlarında yapılan, şimdi Avrupa'da pek maç yapamadığımızdan Türkiye'ye sıçradı. Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmasın diye Sivasspor'u tutanlar vardı, bu sene de sırf Fener olmasın diye Bursaspor'u tutanlar. Ne geçen sene Sivas'ı, ne de bu sene Bursaspor'u tutmadım, niye tutayım? Ben Galatasaraylıyım. 2 senede Sivas'ı, Bursa'yı geçemeyen takımın taraftarıyım. Yensen de yenilsen de Cimbomluyum diyorsam, beni kimin şampiyon olduğu ilgilendirmez ama biz olamıyorsak elbette ki Beşiktaş-Fenerbahçe şampiyon olsun isterim. Kaybedeceksek en azından büyüklere kaybedelim de 3 büyük olduğu unutulmasın bu ülkede. Zaten Sivas'a ve Bursa'ya geçilmek canımı sıkıyor yeterince. Hatta 2 senedir Beşiktaş (2 kez Sami Yen'de) dışında, şampiyonluk şansı olan takımları bile yenemedik. Daha ne olsun.
Şimdi bir de yurtdışına bakalım. Yıllar önce Genoa UEFA'da yarı finale çıktığında Sampdoria taraftarları yaygara yapmıştı. Biz o sıralar Avrupa'da tüm Türk takımlarını destekliyorduk tüm ülke. Kupa yoktu daha ortada tabi.
Bugünde Lazio taraftarları kendi takımlarının yenilmesine sevindiler. Keza Liverpool'da fazla yüklenmedi Chelsea maçında Man UTD şampiyon olmasın diye. İspanya'da Barça, Real şampiyon olmasın diye yatar mı? Ya da Man UTD, Liverpool olmasın diye. Alex Ferguson'u bunu yapmaya ikna edebilir misiniz? Bence zor. Totti'nin Galliani'nin Cl'yi Inter alsın demesi neden Lazio'nun bu hale düştüğünün ve neden hep orada kalacağının göstergesidir. Hazımsılıktır. Biz yapamıyoruz siz de yapmayın. İşte bu yüzden siz hep orada kalacaksınız, birileri hep şampiyonluğa oynayacak. Zaten ülkemizde de bu tablo alenen ortada.

Foto Petit'den.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails