Şubat 27, 2009

Gli Italiani Sono Fuori / Восточных славян в*

Dün yapılan Uefa ikinci maçlarından sonra son 16 takım belli oldu. Geçen sene UEFA'yı alan Zenit de dahil olmak üzere Doğu Slav ekolü ülkelerin yükselişi devam ediyor. Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk ve Metalist Kharkiv Ukrayna'dan, Zenit ve CSKA da Rusya'dan yollarına devam ediyorlar. Eledikleri takımlar da az buz değil. Sırasıyla Valencia, Tottenham, Sampdoria, Stuttgart ve Aston Villa.


Slavlar yükselişini sürdürürken İtalya'nın artık UEFA'da tek temsilcisi kaldı. O da Udinese. Zor da olsa Lech Poznan'ı eleyen Udine'nin siyah beyazlıları ülkenin şerefini kurtardı bir nevi. Ama onların da yolu çok uzun gözükmüyor. AC Milan 2-0 öne geçtiği maçta Werder Bremen ile 2-2 berabere kalıp havlu atarken, ilk maçı evinde kaybeden Sampdoria deplasmanda da Metalist'e yenilip stop etti. Metalist'e UEFA Kupası'nda tek gol atabilen takım hala Beşiktaş olmaya devam ediyor. Fiorentina ise ligdeki istikrarsızlığını UEFA'ya da yansıtarak formsuz Ajax'a boyun eğdi.


Son 16'da 5 tane slav takım kaldığını göz önüne alırsak bu kupanın o coğrafyada bir sene daha kalması hiç de az bir ihtimal değil artık...






*İtalyanlar out / Doğu Slavlar in

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails