Şubat 24, 2009

Türkiyemspor Set*


Hollanda'da en üst düzeydeki amatör kümede (Hoofdklas) mücadele eden geçmişte büyük başarılar yakalayarak profesyonel lige çıkma hakkını da kazanmış olan Amsterdam'daki Türkiyemspor'un, vergi borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle iflas ettiği açıklandı.

İflas kararı, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine Amsterdam Mahkemesi tarafından bugün alındı. Amsterdam Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada, mahkeme, kulüp yönetimiyle vergi dairesine son kez uzlaşma çağrısında bulundu. Kulüp yönetimi, vergi dairesinin talep ettiği 700 bin avro dolayındaki borcu ödeyemeyeceğini, bunun düşürülmesini istedi. Kulüp yönetimi borcun ancak 80–100 bin avro arasında bir miktara çekilmesi halinde bunu kapatabileceğini bildirdi. Vergi dairesi ise bu öneriyi kabul etmedi. Uzlaşma sağlanamayınca mahkeme kulübün resmi olarak iflasını açıkladı.

Kulüp yönetimi adına duruşmaya katılan ikinci başkan Servet Yaraş, kararın ardından şöyle konuştu: ''Türkiyemspor, özellikle 2003–2006 yılları arasında Hollanda amatör liginde büyük başarılara imza attı. Profesyonel lige çıkma hakkı kazandı. Yeterli maddi güç olmayınca bu fırsat kullanılamadı. Hollandalı kimi kurum ve kuruluşlar bu başarıları hazmedemedi. Bu başarılı yılların arkasından vergi dairesi amatör kümedeki oyunculara maaş verildiğini ve bu maaşların primlerinin yatırılmadığını öne sürerek ceza ve faizleriyle birlikte 1 milyon 200 bin avro vergi borcu çıkardı. Ödeyemeyeceğimiz bildirince bunu 700 bine düşürdü. Buna da gücümüz yetmedi. Biz 200 bin avroya inerse Türk toplumundan gelecek destekle bunu karşılayabileceğimizi bildirdik. Gerçi bu parayı bulamadık, ama bu önerimiz de kabul edilmedi.''



Türkiyemspor, Hollanda'da yaşayan Türk gençlerini kahve köşelerinden uzaklaştırmak ve onlara spor sevgisini aşılamak amacıyla Çağlayanspor adı altında 1 Haziran 1987 tarihinde kuruldu. Türk gençliğini bir çatı altında toplamayı başaran kulüp, ilerleyen yıllarda kulübün Türkler'e ait olduğunu vurgulamak için Türkiyemspor adını aldı. Her yıl ülkede oynanan Amstel Cup'ta 1999 yılında adını finale yazdırdı. 2002- 2003 yılında Türkiyemspor aldığı şampiyonlukla amatör takımın gelebileceği en yüksek yere gelmeyi başardı. Türkiyemspor, yakaladığı başarılar sonrasında amatör liginde Hollanda Şampiyonu olarak ülkede tek yabancı ve ilk Türk takımı olarak tarihe geçmişti. 29 yıldır 'Hoofdklas'ta şampiyon çıkaramayan Amsterdam şehri, Türkiyemspor sayesinde bu zevki tatmış oldu.

Türkiyemspor, 17 Şubat 2007 tarihinde Amsterdam da silahlı saldırı sonrası öldürülen eski kulüp başkanı Nedim İmaç'tan sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Kulüp bünyesinde 15 takım bulunuyor



*Türkiyemspor Battı

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails