Ocak 25, 2009

Süper Lig Geri Döndü...


Turkcell Süper Lig Döndü ama bildiğimiz gibi döndü. Bu hafta sonu seyrettiğim maçlar içerisinde, mücadele anlamında beni tatmin eden tek maç şu an biten Fenerbahçe - Trabzon maçı. Ne Beşiktaş - Denizli, ne Sivas - Galatasaray maçı futbol adına çok birşey vermedi. Vermediği gibi hemen ilk haftadan hocalar ya da yöneticiler hakemlere oynamaya başladı.


Varan 1

Galatasaray, Sivasspor'a dün 2-0 yenildiği maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yaptı. Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, yaptığı açıklamada, Sivasspor maçında kural hatası olduğu için TFF'ye başvurduklarını söyledi. Sivasspor-Galatasaray maçında, hakem Yunus Yıldırım'ın oyunu durdurup, Ümit Karan'a kırmızı kart gösterdiği pozisyonda, oyunu hatalı başlattığı gerekçesiyle kural hatası yapıldığı iddia edilmişti.


Eğer sen büyük bir takımım diye geçiniyorsan, böyle ufak şeyleri kovalayıp çirkinleşmemen lazım. Artık istiyorum ki, şu medya bıraksın 4 büyük takımın peşini. Adaletli davransın. Anadolu'dan bir şampiyon çıksın. Sıkıldım her sene aynı filmi seyretmekten...

2 yorum:

Metonet dedi ki...

ben istemiyorum abi anadoludan şampiyon çıkmasını falan.intertotodan bile çıkamayan takım trabzonun 2 sene üst üste şampiyonlar ligine çıkamaması gibi bi durum ortaya çıkarır.zaten ülke puanı yerlerde bi de bunlarla kaybetmeyelim.Al mehmet yıldız'ı ilk 6ya anca girer takım.şişir mehmet indirsin gol atsın biri.Ne kadar tutabileceksin mehmet yıldız'ı.seneye gidecek bi büyüğe.Bu oyunla buzlu sahada gsyi,kötü zamanında yakalarsan fbyi,bjkyi yenersin.Son dönemde avrupa'da da büyükler dışında şampiyon olan takımların halini gördük.Deportivo,valencia,lazio hatta roma.Bi kez şampiyon oldular önceki hallerinden daha kötü duruma düştüler.Küçük takımların şampiyon olma işi anca romanya,rusya vb. ülkelerde belki iş yapar.Altyapın yok,sponsorun yok,futbolcuyu tutma şansın çok düşük,taraftarın yok,milli oyuncun bir tane belki var belki yok.Bu şartları iyileştirmeden şampiyonluk türk futboluna zarar verir.Ama sivasspor üst sıralara alışırsa zamanla diğer eksiklerini giderebilir.O zaman gerçekten hem ülke futboluna katkısı olur hem de büyük takımlara ben de buralardayım artık dedirtir.Gerisi fasafiso.Anca Anadolu klupleri sivasa yatsın gibi bi mantıkla şampiyonluk hayali kurabilir.Onda da gider fenere,cimboma,kartala yenilir sonra uefa gitmesi gereken takım biziz diye ağlar.Yaptıkları kesinlikle takdir edilir.4 büyüklere yenilmedi bu sene.Kadrosu iyi,başkanı ve teknik direktörü başarılı.Ama sırf büyükler şampiyon olmasın diye eksiklerini göz ardı edip anadoludan şampiyon çıksın demek bence yanlış.Şampiyon olurlarsa olacak belli takımın yarısı satılacak bir daha da şampiyonluk hayali bile edemeyecekler.3-5 kuruş para olacak ellerinde o da gidenlerin yerini doldurmaya yetmeyecek.Kocaeli biraz hareketlendi Saffet Sancaklı gitti.Şimdiki hali belli.Antep heyecanlandı 3-0dan 4-3e maç verdi.Oyuncular satıldı.Eskiyi arıyor.Sivasa da aynısı olacak.Olmaması için de bence bir kaç sene üst sıralara çökmesi lazım.Ki bu gidişle yapacak.Kayseri'de kalıcı olur.2 takım daha eklenirse 8 takımın güzel kapışması sahne olur ligimiz.O zaman asıl zevk alınmaya başlar.Bu hafta Kayseri yenseydi İlk 8 arasında sadece 7 puan oynuyor olacaktı.Bu da güzel bi durum bence.Gençler,Antep ve Bursada zorlar gibi.Senede 5 takım yöneten sözümona kurtarıcı 2.sınıf teknik direktörlerden de kurtulunca daha güzel hale gelir.

Tuner dedi ki...

peki meto kızma =)

Related Posts with Thumbnails