Ocak 20, 2009

Meglio Della Serie A


İtalyan Futbolcular Birliği'nin düzenlediği 2008 Futbol'un Oscarları sahiplerini buldu. 27 lig maçında attığı 16 golle Inter'in geçen yıl üstüste üçüncü şampiyonluğunu kazanmasında önemli pay sahibi olan Ibrahimoviç (Ibra - Kadabra) , 1997'den beri düzenlenen ödülü alan ilk İsveçli futbolcu oldu.

İtalya'da yılın futbolcusu ve yılın en iyi yabancı futbolcusu seçilen Ibrahimoviç, geçen yıl ekim ayında Bologna'ya attığı topuklu voleyle de yılın en iyi golüne sahip oyuncu ödülünün sahibi oldu.




Juventus adına geçen yıl 21 gol atarak sezonu gol kralı olarak tamamlayan Torino ekibinin 34 yaşındaki kaptanı en iyi İtalyan futbolcu seçildi.Del Piero ayrıca taraftarlar tarafından belirlenen oylamada ülkenin en popüler futbolcusu ünvanını kazandı.
Napoli'nin Slovak ortasaha oyuncusu Marek Hamsik, 2008'in en iyi genç futbolcusu ödülüyle onurlandırıldı. Juventus'un ikilisi Gianluigi Buffon ve Giorgio Chiellini sırasıyla en iyi kaleci ve en iyi defans oyuncuları olarak seçildiler.Fiorentina'nın teknik direktörü Cesare Prandelli en iyi teknik direktör, İspanya ile Almanya arasında oynanan UEFA Euro 2008 finalini yöneten Roberto Rosetti ise en iyi hakem seçildi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

e bu anlattıkların beni haklı çıkarıyor:)) heryerde,hep diyorum ki bu sezon Juve koyar , şampiyon olur ;)
en iyi kaleci, en iyi savunmacı ve en iyi topçu , daha ne olsun ki...

Related Posts with Thumbnails