Temmuz 05, 2011

Futbolu Kaybettik.


Yıllardır istediğimiz operasyon gerçekleşince, sesimiz soluğumuz kesildi, sonu ne olacak diye beklemeye başladık. Resimler, telefon kayıtları, video kayıtları ortaya çıkmaya başladı yavaş yavaş. Futbolcudan, hocadan, başkandan, taraftardan kısaca her telden adam var işin içinde.

Her sezon herkesin dilindeki şaibe kelimesi, kanun ortaya çıkınca şikeye dönüştü. Geriye dönük olmaması diğer büyükleri kurtarsa da, onlara da sıçrayabilir bu iş kısa zamanda.

Operasyondaki isimler, birçok kişinin sevmediği hatta nefret ettiği grup. Bunların hiçbirine kimse üzülmeyecek. Ama bundan sonra da Türk Futbolu eski tadı vermeyecek. Bir çok takım ve futbolcu zarar görecek bu işten. Daha hakemler ve federasyon görevlileri de işin içine çekilmedi üstelik.

Birçok takım da kimsenin umrunda değil elbet. Fenerbahçe'nin böyle bir işe karışmış olması ve görebileceği zarar herkesin sesini kısmış vaziyette. Fenerliler bir ömür boyu bu damga ile dolaşacaklar. Alınacak her kupanın altında başka şeyler aranacak.

Zaten tüm takımların tüm kupalarında bir şeyler arıyorduk ama belgeli olunca nutkumuz tutuldu. Kızdığımız adamlara bile ah çekiyoruz şu an. Rakip bile olsa silahların devreye girdiği bu işten bizim de canımız yeterince sıkıldı.

Bırakın küme düşmeyi, Galatasaray'ın en kötü sezonunu geçirdiği bu sezon bile bu kadar tatsızken, Fenerbahçe'nin bu ligde olmama ihtimali moral bozucu. Üretilen komplo teorileri de cabası.

Calciopoli sonrası yeni yeni kendine gelen İtalyan Devleri gibi bu işin yaralarını sarmak da çok uzun sürecek. Bekleyip görmekten başka bir şey yapamıyoruz elbet ama daha şimdiden transferlerle olan ilişkim bile kesildi. Futbolu da kaybettik, başımız sağolsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

her son yeni bir başlangıçtır. Yeni bir futbol doğacak tıpkı günahsız doğan bebekler gibi...

Adsız dedi ki...

Hemde ne kayıp..Herkes bu işlerin olmamasını istiyordu ama bu şekilde ortaya çıkmasını da istemiyormuşuz onu anladık..Tamam yasa çıktı da bu işlerin olduğu menejerlerin mafya babaları ile telefon görüşmeleri çok değil 3-4 sene önce ana haber programlarında çıktı..Bunları herkes biliyordu zaten de en tepedekinin kafasını alırım ondan sonra bu iş biter mantığı biz futbol severleri küstürdü..En azından çekip topla herkesi deki böyle böyle yasa da çıktı artık görürsem acımam bundan öncekileri çektip sineye bi daha olursa alırım kellenizi..Bizde saf temiz izlemeye devam etseydik..

Metonet dedi ki...

yasanın neler getireceği ile ilgili uyarı olsa iyidi ama içlerinde hukukçular da var işin ilginç yanı.
gerçi herkes var da neyse artık.
çok kötü oldu bu iş.

Related Posts with Thumbnails