Mayıs 27, 2011

Teknik Direktörü Kurtaran Adam #2

Geçen sene Robben için yazmıştım bu başlığı. Van Gaal'i kurtarmıştı geçen sene ama Bayern ve Dünya Kupası performansının ve sakatlıkların üstüne bu seneyi kaldıramadı, O kaldıramayınca Van Gaal de yalan oldu.

Aynı durum bu sene Aykut Hoca'nın şansıydı. Alex çıktı sahneye. Alex olmasa Aykut Hoca çoktan yolun sonunu görmüştü. Alex'in asistleri saymazsak sadece golleri Fener'e 17 puan kazandırdı bu sezon. Geldiğinden beri bir Brezilyalı'dan belki de hiç beklenmeyecek şekilde istikrarlı.

7.sezonunda ilk kez 40 maçın altında sahaya çıkmış Alex bu sene. Zaten kupada oynamayınca Fener de erkenden veda etti kupaya. Sezon başındaki Aykut-Alex gerginliğinde bir çok kişi, Aykut Hoca'nın tarafındayken, son 2 sezona bakıp yeter Alex derken, Alex ben bitmedim dedi alenen. Tabi yönetimin baskısı varmış bu noktada Aziz Yıldırım'ın söylediğine göre.

38 maç 28 gol. 12 de asist var. Geldiğinden beri 294 maç 151 gol. Türkiye'de en çok iş yapmış yabancı, istatistiksel olarak o kesin.

Seneye bu performansı ne kadar sergiler ya da sergiler mi ona bakacağız ama yaşı iyice geldi. Asıl sorun Alex futbolu bıraktıktan sonra yeri nasıl dolacak?

'Geldiğinde boşluk dolduranlardan değil, gittiğinde yeri doldurulamayanlardan ol.' Fenerliler ve Alex arasındaki ilişkiyi en net açıklayan cümle bu olur herhalde.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails