Mayıs 04, 2011

Bir Garip Maç


F1 pilotları vs. All-Star Türkiye. İzlemesi eğlenceli olabilecek maç. Tribünler boş. Çünkü maç saat 19.00'da. Yani trafiğin en civcivli zamanında, bir de yağmurlu havada. İstanbul'un muhtemelen %60'ı o saatte yolda. Muhtemel seyirciler trafikte olmasa işte, işte olmasa evine yeni geldi.

Tamam, o saatte yapılan kupa maçları doluyor, bu da dolabilir denebilir ancak reklamın yetersiz olduğunu da söylemek gerek. Buraya kadar seyircileri ve az reklamı suçlayabiliriz. Bu hep oluyor zaten. Ancak bundan sonra başlıyor gerçek komedi.

Varan 1. Maçta oynayacakların çoğu trafik sebebiyle gecikiyor.

Varan 2. Vettel yanlış anlaşılma! sebebiyle Maltepe'de bir stada götürülüyor. İkinci yarının ortasında geliyor.

Varan 3. All-star Türkiye formalarında isimler ligde olduğu gibi numaranın altında, yani okunmuyor. F1'dekilerin üstte yazıyor efendi gibi.


Hastayım bizim organizasyon anlayışımıza. Yardım maçlarına ilgi göstermeyiz millet olarak ama saçmalamaya ne gerek var. Maltepe'deki stadda böyle bir organizasyon şansı var mı birader?

Bir de F1'in bitme durumu var. F1 Türkiye'de kalsın diye daha çok para isteyen Ecclestone'a çingene pazarlığı yapıyor diyor Gençlik ve Spor Gn. Müdürümüz. Şu ana kadar yıllık ödenen para $13 milyon. Adamın istediği $26 milyon. Türkiye'nin yaptığı ve yapacağı reklam paha biçilemez. (Hindistan $30 milyon veriyor.)

Ama F1 gibi milyarın üzerinde insanın izlediği yarış yerine neredeyse kimsenin izlemediği Üniversite Kış Olimpiyatları için bir daha kullanmamak üzere 794 milyon Liralık tesis yapıyoruz. Vay arkadaş. Git gide daha da bi enteresanlaşıyoruz.

Bu arada dün Mehmet Aslan'ın dediğine göre, sözleşmeler bitince reklamlar numaranın altına, isimler tekrar üste dönecek demiş TFF Başkanı. Geç de olsa en azından düzelen bir şey var. Hiç yoktan iyidir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails