Nisan 17, 2011

Hüseyin Göçek


Dün belki de maçın bu kadar karışmasının en önemli sebeplerindendi Hüseyin Göçek ama kimse kızmasın. Bu adamı bu hale getiren yine kendileridir.

Biz Lincoln'ün bal gibi serbest vuruşuna, en direk dediğinde ne kadar kızdıysak, dün de Fenerlilerin, kazanmalarına rağmen, bu kadar kızması doğal. Saçma sapan kartlar, verilmeyen penaltılar, veril(e)meyen kırmızı kartlar. Ama kızmaya hakkımız yok, bizim hakemler bu kadar.

Sadece Göçek değil, neredeyse hepsi cacıklamış durumda. Avantaj kuralını uygulayamayan, ele değen topun çarpma mı kasti mi olduğu ayıramayan, ofsayt kuralındaki değişimi daha çözememiş adamlardan fazla bir şey beklemiyoruz elbet.

Ama oynanan futbola da bu hakemler yakışır. Dünya kadar transfere rağmen başlarına adam gibi bir hoca koyamayan onlarca kulubümüz var. Avrupa'da 3 senedir tabir-i caizse sıfır çekiyoruz. 15 dakika top oynayan takımlar maç kazanıyor bu ligde. Fazla üstüne gitmemek gerek hakemlerin bu yüzden. 15 yerine 30 dakika oynasanız zaten hakemler sonuca etki edemez.

Yine de şanslıyız, Türkiye özgür bir ülke. Chelsea'ye her Şampiyonlar Ligi senesinde yapılan kıyım bizimkilere yapılsa sesimizi çıkarıp, hakem odası basabilecek miyiz acep?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails