Aralık 08, 2010

Tecrübe Çok Eski Bir Yalan


Tüm ülke Bursaspor'un bu sonuçları alacağını geçtiğimiz Mayıs ayından beri tahmin ediyor az çok. Sebebi de sadece bize has olan kıvırtma mekanizması olan TECRÜBE. Bende burada zaman zaman bundan bahsediyorum bu tecrübeden. Peki nereden geliyor ve nereden kazanılıyor bu tecrübe?

İlk Cl'ye katılan takım Galatasaray. Manchester'a deplasmanda 3 gol atıyor ama tecrübesizlikten CL'de son maçta atıyor ilk golünü. 2.sene tekrar Cim-Bom orada sonuç pek farklı değil ama galibiyet var. O sene 'Tecrübesiz' ManU gençleri 4 tane çakıyor Galatasaray'a.

Sonra 'tecrübesiz' Fener gidiyor. 7 puan topluyor. Sonra Beşiktaş 6 puan.

Bursaspor'da Sercan-Volkan-Ozan üçlüsü dışında takımın neredeyse tamamı uluslarası bir çok maça çıkmış. Ömer-Ali-Insua-Stepanov-Vederson CL deneyimli.

Ama hep oyuncular-takımlar tecrübesiz. Gruptan çıkmak için gereken stratejiyi falan geçtim, takımına gol attırma becerisini bile sağlamayan hocalara kimse bir laf etmiyor. 12 maçta sadece 1 kez galip gelen Denizli'ye, 8 yiyen Ertuğrul Sağlam'a ya da her hangi başarısız bir hocaya tecrübesiz ya da bu işi bilmiyor diyen çıkmıyor. Zico çok dandik hocaydı da çeyrek finale taşıdı Fener'i tarihinde 2.kez.

2 gol 1 puan alan takımı neredeyse göklere çıkaracağız, son maçında o puanı alabildi diye.

Tecrübe bizim her zaman yaptığımız gibi başarısızlığa kılıf uydurma çabamızdan başka bir şey değil. Takım kötü olabilir, futbolcular maça çıkarken dizleri titriyor olabilir, oyuncular çok genç olabilir ama şampiyon olmuşsanız bunları da aşmış olmanız gerekmiyor mu? Bir şehire büyük takım gelsin diye mi katılıyoruz biz Avrupa Kupaları'na?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails