Aralık 02, 2010

Geçmişi Unut(-ur)mak.


Beşiktaş maçından 2 dev pankart. Sami Yen'deki 46 yıllık maziye ithafen son derbi için hazırlanmış, belli ki Türk Telekom hazırlatmış. Buraya kadar tamam. Ama sonrası, o pankartları orada açanlara gider yapmak.

8 maç yazılmış skorlarıyla, 2000 senesinden maç yok. Yani son dakika Milan'ı yendiğimiz ya da Leeds'i 2-0 yenerek, turu Ali Sami Yen'de geçtiğimiz maçlar. Belli ki Olympiakos, PSV ya da yenip de elendiğimiz Roma maçları daha önemli onlara göre. Kulübün UEFA2000'i artık dillendirmek istemediğini biliyoruz ama bu kadar da değil. Neden dillendirmek istemediklerini, neden unutturmak istediklerini tahmin etmek zor değil sanırım, gidişata bakınca anlaşılıyor.

2.mesele, çok önemli olmasa da, renkler. Pankartlara konan TT logoları neden mavi?. Sorun mavi olması değil tabi, her takım için renk değiştiren TT'nin Sami Yen'e sarının yanına kendi renkleri ile gelmesi sorun. Bunun da cevabını aşağıdaki resimdeki bayan arkadaşımız versin. Maçları, kupaları bırakın renkleri bile unutturmaya çalışıyorlar. Sarı-kırmızının palyaço şapkasında olması da manidar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yahu galatasaray:1-0: olympiakos maçı atatürk olimpiyatta oynanmamış mıydı? cihan haspolatlı'nın golüyle yenmiştik. eğer başka bir maç kastedilmiyorsa pankartı hazırlayanlar tarihi unutmuş bile.

Metonet dedi ki...

kewell'in gol attığı, uefa maçını yazmışlardır herhalde. skibbe dönemi. ama büyük zafer değil elbet.

Related Posts with Thumbnails