Kasım 06, 2010

Derbide Son 20 Sezon.

Şenol Güneş ve Hagi 3.kez karşı karşıya. 2 maçta Sami Yen'de oynanmış, birini Trabzon 2-0 kazanmış diğerinde ise berabere kalmıştı. Beraberlikle biten maç kupa olduğundan penaltılarla Galatasaray finale çıkıp 100.yılın tek kupasını kazanmıştı.

Zaten Galatasaray'a karşı en başarılı hoca Şenol Güneş. Hem en çok maçı yapması, hem de Trabzonlu olması buna etken gibi gözüküyor zira 90'ların başında Hami, Hamdi, Lemi, B.Orhan, K.Orhan'lı kadro Galatasaray'a karşı üstünlük kurmuş o dönemde. Trabzon'un büyüklüğünü tartışırken bu argümanı öne sürmemizi rakamlar da destekliyor.

Genelde maçlar başa baş geçiyor. 18 maç tek farklı galibiyetler sona ermiş. Galatasaray ilk devrenin sonunda en çok golü atarken, Trabzon ilk ve son 15 dakikalarda golü buluyor.

Derbinin gol kralları Hami ve Hakan elbette. Colman Trabzon'da aktif oynayanlardan 4 golle lider. Umut Bulut'un Galatasaray'a golü yok daha. Galatasaray'da Arda 6 golle lider ancak yarın yok. Servet ise 2 golle yarın oynayacakların lideri.

Galataray'da en çok maç yapan Hayrettin en çok golü yiyen kaleci tabi ki. Trabzon'da ise Metin Aktaş lider. Onur, 2 Galatasaray maçında 2 gol yemiş. Ufuk ise ilk kez Trabzon derbisine çıkıyor.

İşte Detaylar;





Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails