Eylül 07, 2010

Büyük Başarı.

Sadece 2 maç oynanmasına rağmen büyük ihtimal Euro2012'ye gittik şimdiden. Azerilere ve Kazaklara puan vermeyip, kalacak Avusturya, Almanya maçları ve Belçika maçından 2 galibiyet çıkarsak grup ikinciliği garanti. Tabi asıl başarı bu değil. Asıl başarı takımlarında bile ilk 11'de oynamayan adamlarla kazanıldı bu maç.

2 maçta toplam 18 oyuncu oynadı milli takımda. Emre, Arda, Servet, Onur, Ömer, Hakan ve Selçuk İnan takımlarının sezon başından itibaren ilk 11'inde. Ama geri kalanlar için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Hatta Hamit ve Aurelio bu sezon hiç resmi maça çıkmamıştı. Tuncay sadece 1 kez oynadı, o da kupa maçı. İsmail Beşiktaş'ın yaptığı 9 maçın sadece 3'ünde ilk 11'de başladı, Nihat 5'inde. Kazım ve Selçuk Şahin sadece 1'er kez ilk 11'de çıktı Fenerbahçe'nin 7 maçında.

Sezon başı olması burada en büyük etken ancak sezon sonuna kadar Selçuk, Kazım, Hamit, Tuncay, İsmail, Semih, Mehmet Topal ve belki de Servet bu sıkıntıları çekmeye devam edecekler görünene göre. Soru şu, takımlarında yedek olan oyuncular milli takıma ilerleleyen maçlarda ne kadar faydalı olabilecek?


Yeni oyuncu bulunamazsa uzun vadede Milli Takım büyük sıkıntı çekecek gibi gözüküyor. Türkiye'deki yüksek yabancı sayısı, Milli Takım'a 3 büyükler dışından oyuncu almama ve aynı adamlara takılı kalma sevdası Hiddink'in önündeki en büyük engel olacak. Kendi de bu sıkıntıdan NTV'de bahsetmiş az çok. Hiddink'in yapması gereken en büyük hamle bu olmalı ama federasyon ve klüplerin baskısı altında ne kadar başarabilir bunu? Volkan Şen'i çağırmaması bile sorun olurken, formsuz bile olsa Tuncay'ı veya Nihat'ı çağırmaması tabir-i caizse infial yaratır.

Volkan Şen, Necip, Gökdeniz, Sercan, Ozan İpek ve Nuri Şahin ilk akla gelenler. Fransa'da oynayan Hasan bile alternatif haline getirilmeli. Takımdaki tek striker Semih'ti şu 2 maçta, sebebi de açık, 3 büyüklerin golcüleri yabancı. Anadolu takımları da bu sene yabancılara devredecek gibi. Umut Bulut, Sercan yedekleri oynuyor bu sezon.

Aşağıda bu sezon takımlarının resmi maçlarında kaç tanesine ilk 11 başladıkları listeli. Sakatlıklar ve cezaları çıkarsak yarı-yarıya yedeklerle 6 puan kazanmış gbi duruyoruz.
Arda 7/7
Servet 7/7
Hakan Balta 6/7
Emre 6/7
Onur 5/5
Selçuk İnan 5/5
Nihat 5/9
Gökhan Gönül 4/7
Ömer 3/3
Semih 3/7
İsmail Köybaşı 3/9
Halil 2/3
Sabri 2/7
Tuncay 1/4
Selçuk Şahin 1/7
Kazım 1/7
Aurelio -/-
Hamit -/3

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails