Ağustos 06, 2010

Sidik Yarışı.


Real'in Bernabeu'da Barça'nın CL'yi almasını istememesini veya Lazio'nun hem siyasi hem ezeli rakibi Roma'nın şampiyon olmasını istememesini anlayabilirim, ki bu durumlar bitime az maç kala başlamış hareketler. Ama daha ön elemelerde sidik yarışına girmenin amacı nedir, onu anlamak biraz zor. Zaten son yıllarda en çok ülke puanını ilk turlarda alıyoruz, bırakın rakibe laf atmayı, kendi takımınızın başarısını yorun kendinizi, sonra zaten ligimize dönüyoruz.
Takımınıza güvenmiyor olabilirsiniz, ezeli rekabetin etkisiyle rakibin başarısını da istemeyebilirsin ama en azından takımlar biraz ilerlesin, kendi takımının başarısızlığından emin ol, ondan sonra başkasına laf at. Atılan sadece laf değil tabi de...
Suç kimde dersek, son yıllarda rekabetin kalitesine bakmak gerek. Başkanların yöneticilerin işi gücü bırakıp, fanatik taraftar moduna girdiği son 10 yılda rakibini alkışlayan Özhan Canaydın'ı, ezeli rakibi için birşeyler yapmaya çalışan Ali Şen'i bile arıyorsak, vay halimize. Kocca 3 büyükler maçlarda rakiplerine yatıyorsa, daha çoook taşırız rekabeti ön elemelere.

2 yorum:

JEUNESTURCO dedi ki...

ne zaman adam oluruz ? ADAM NE ARAR LA BAZARDA.geçen seneden sonra Türk futbolunda gerçekten değişme oldu üstad artık.atan almıyo yatan alıyo şampiyonluğu. bursa dan daha çok gs + bjk taraftarı sevinmişti.neden ? yeter ki fb şampiyon olmasın.bu nası mantık yahu.yarın aynı durumda sen kalsan ve fb bursaya aşikar şekilde bilerek yenilse ligin ilk maçında YB değil FB yazrdınız altınada a.k diye.olmaz arkadaş devlet ya bu holiganlığı kaldıracak ya futbolu.olaya bi bakın hele dün zapo taraftar tarafından ıslıklanmış.neden ? yabancı kontenjanı fazla sen git diye.ohaa ya sana ne arkadaş kulüb senden daha iyi karar vermez mi ? eee ondan sona türkiyede daha nice bursa maçları görürürz

Metonet dedi ki...

aynen öyle. işin kötü yanı bi bok da değiliz. ukrayna'nın romanya'nın altında arasıra uluslarası turnuvalara katılan milli takımı olan, vasat yabancıların geldiği bir ülkeyiz. yıldız çıkaramayan, antrenör çıkaramayan, her gelen yabancıyla sorunlu ayrılan takımlarımız var. bursa bile laf atmaya başlamış fener'e. 2 sene sonra küme düşme ihtimali olan takımın taraftarı büyüklere laf atmaya başladıysa hey yavrum hey.

Related Posts with Thumbnails