Temmuz 06, 2010

Haldun Üstünel vs. Adnan Sezgin.


Galatasaray'ın transferde şimdiye kadar pek bir para harcamaması transferlerin gidenlerin paralarıyla yapılacağını gösteriyordu zaten. Stoch'a verilecek €5m muhtemelen Mehmet Topal'ın transferinden gelecek paraya bağlanacaktı. Keita'nın gidişi de başkalarının gelişini müjdeliyor bir yerde.
Ancak bu transferin Haldun Üstünel'in futboldan istifasının ardından gelmesi, istifa karmaşasının içeriğine bu transfer tartışmasını da eklemeyi gerektiyor sanırım. Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin'in yetki tartışması hep gündemdeydi. Adnan Sezgin'in tecrübesi ile Haldun Üstünel'in taraftarlığı hep ters düştü birbirine. Burada da Keita kalsın diyen taraf olduğunu düşünüyorum Üstünel'in.
Bir de Haldun Üstünel'in yaptığı transferlerden sadece Baros, Kewell ve Neill'den tam olarak verim alınması, Elano, Keita, Leo, Jo, Gio, Lincoln, Linderoth, Meira gibilerinin hep sorunlu çıkması da yolları ayırmış gözüküyor. Skibbe-Bülent değişiminde de Adnan Sezgin'in Skibbe kalsın uyarısı geçersiz kalmıştı ve Bülent gelmişti. Geçen haftalarda soyunma odasında Lincoln-Haldun Üstünel polemiğinin gün yüzüne çıkması işleri biraz daha karıştırmış olabilir. Stoch transferi için Üstünel'i suçlamak anlamsız, fazla para veren alacak adamı.
Sonuçta bu sene transferleri gazetelerden öğreneceğiz. Günlerce yazılacak ardından transfer olacak gibi. Elano transferi gibi gecenin 3ünde transfer öğrenmek artık zor.
Diğer yandan da 2 senedir işlerin kötü gittiği futbol takımının bu kadar kötü olmasını yönetime bağlıyordum, belki o konuda biraz değişiklik yaşarız diye umut ediyorum.
Şirketlerin birleşmesi sonrası yetki azalması çok yalan bahane istifa için. Öyle bir durum varsa futbol şube başkanı seçimle değil atamayla gelir, O'nun da adı bellidir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails