Nisan 17, 2010

Türkiye Kupası Finali Sorunsalı.


Ne zaman olursa olsun, sorun değil çözüm üretmek bize göre değil. Olimpiyat'ta gece oynanacak final maçı, siyasi amaçla Şanlıurfa'ya alınmış, bunu da TFF değil de Trabzonspor açıklamış. Bu nasıl iş öncelikle.
Hadi finalin yeri değişsin de bunu TFF'nin açıklaması gerekmez mi önce? Büyük ölçüde netleşmesi sebebiyle Trabzonspor açıklamaya karar vermiş. Karar değişmemişse ne diyecek Trabzonspor? Böyle sorumsuzluk yapılır mı, tabi sorumsuzluk öncelikle federasyonundur. O zaman cezalar netleşmeden, duyumlarla açıklansın kulüpler tarafından.
Diğer yandan ışıklar yetersiz olduğundan gündüz oynanacağına da karar vermiş Trabzonspor. Yeni stad yapıyorsun ki 1992'de temeli atılmış, o sebeple eski tip stad ve ışıkları yetersiz. İlginç. Revizyona kalksalar 5 sene daha atardı muhtemelen proje.
Mayıs ayında güneydoğu yanarken bir de gündüz oynanması muhtemelen sıcak ve güneş sebebiyle saçmasapan bir maç olacaktır. Özellikle tabi bir de çarşamba günü oynanacak olması birçok kişinin izleyememesi anlamına gelir ki federasyonun marka değeri dediği şeye ne kadar dikkat ettiğinin de bir göstergesidir.
2000 yılında GS-Antalya finali Diyarbakır'da gündüz oynanmıştı ve hatırladığım kadarıyla GS çok zorlanmış, uzatmalardan önce Fatih Terim fırçasıyla ya nasip deyip oynamaya başlamışlardı. Bu kez durum daha farklı olacak, 2 takım da gece maçına alışık, her 2 takım açısından da zor olacak maç.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails