Kasım 21, 2009

Hoşgeldiniz 3 Büyükler


Yıllar sonra ilk defa 3 büyük bu kadar hafta sonunda birbirine yakın ve şampiyonluğa niyetli. Sistem eskiye dönüyor. Cimbom Beşiktaş'ı, Fener Cimbom'u, Beşiktaş Fener'i yendi, yıllar sonra normale döndü derbi çizelgesi. Zaten belki de o yüzden lig birbirine girdi bu kadar. Galatasaray, Fener kopuyor derken Beşiktaş çıktı geldi. 6'da 6 yaparak. Yani Galatasaray'ın ilk 6 haftada yaptığını, Beşiktaş son 6 haftada yaptı. 2 hafta daha böyle giderse, Fener'in ilk 8 haftasında yetişebilir.
Bu arada Beşiktaş, bu sene ki en farklı galibiyetini aldı. Bu haftaya kadar 6 gol yedi Beşiktaş. 3'ünü Galatasaray'dan, 1er golde Kasımpaşa, Belediye ve Kayseri'den geldi. 13 haftanın sadece 4 haftasında gol yedi. Yani mükemmel takım için, Beşiktaş'ın defansı, Fener'in orta sahası ve Galatasaray'ın forvetleri gerekiyor. Genelde de bayağı bir yabancı ağırlık olacak demek anlamına geliyor bu.
Hayırlısı olsun. Sonunda 3 Büyük kapışması geri geliyor. Bu galibiyet kurtarır mı acaba Demirören'i bilinmez ama biraz nefes aldırır. Denizli 2 sezon üstüste başarılı olarak tarihe geçer bu gidişle.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails