Aralık 19, 2009

Neden Anadolu Kulüpleri Şampiyon Olmasın?


Kayserispor 1-2 Antalyaspor
İşte bu yüzden. 2 büyükten puan aldı diye şampiyon adayı ilan edilen takımlarımız liderliği max. ortalama 2 hafta taşıyabiliyorlar da ondan. Gördük Sivas mucizesinin nasıl sona erdiğini. Bursa'da göklerde. Ama verilmeyen kırmızı kart, hava muhalefeti ve 2 şanssız sakatlığı çıkarsanız, Bursa aslında birşey yapmamış gibi gözüküyor. Evet dün kazandılar ama gidip beklenmedik bir takıma yenilecekler kendi evlerinde, Kayserispor gibi, geçen sene Sivasspor gibi.
İlk 2'ye karışmasınlar, diğer sıralar onların olsun. Tecrübe kazansınlar, yönetimleri düzelsin, tesisleri artsın, gelir getirecek birşeyler bulsunlar sonra biz şampiyon olabiliriz desinler. Ki 100 yıllık çınarlarımız bile bunları doğru dürüst yapamamışken, şu Anadolu kulüplerinden nedir bu büyük beklenti?
Bırakalım ben olamıyorsam diğer büyük olmasın, Anadolu kulübü olsun geyiğini. Bu hem onlara hem de Türk futboluna büyük zarar. Avrupa'da son yıllarda iyi puan kazandırmış bir Anadolu kulübü var mı? Her sene 1 ya da 2si gidiyor Avrupa'ya. Veya son yıllarda ciddi yetişmiş bir futbolcu var mı Anadolu'dan? 3 ya da 4. Eskiden her sene 3-4 tane verirken, şimdi bir ton para isteyip çürütüyorlar onları da. Gökhan Gönül, Sercan, Mehmet Topuz belki de İsmail Köybaşı. Nerede diğerleri. Bu oyuncular da kalsaydı Kayseri'de, OFTAŞ'ta çüreyeceklerdi.
Sonuç olarak her sene bir gaz veriyoruz Anadolu kulüplerine onlarda hemen şımarıp 1-2 hafta içinde düşüyorlar. Büyüklerin eski oyuncuları ve büyükler teklif etse hemen gidecek oyuncularla ne kadar kafa tutabilirsiniz İstanbul'a.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails