Kasım 26, 2009

Özlemişiz Avrupa Zaferini Ama,


Galatasaray'ın çeyrek finale çıktığı sezon 2000-01'den sonra aşağıda listelediğim kadar maç çıkarabildim zafer anlamında. Ama hiçbiri sonuca etki etmedi. Hatta çoğunda rakipler yedeklerle geldiler. Yedeklerle de olsa kadro değil maç sonucu hatırlanacak tabi. Buradaki sorun, Beşiktaş-Liverpool ve Fenerbahçe-Chelsea eşleşmeleri dışında dişediş galibiyet yok. Diğer tüm maçlarda rakipler eksikti. Inter 8 eksikle gelmişti, Liverpool Olimpiyat stadında yedeklerle çıkmıştı gibi. Nereden nereye. Galatasaray'ın ilk Şampiyonlar Ligi yıllarında bile yedeklere kalmıyorduk. Yeniliyorduk ama en azından deneme tahtası olmamıştık, 4-0'lık ManU maçı dışında. Gruptan çıkmayı garantileme ile alakası yok bana göre. Zaten adamlar yenecekleri ya da fark yemeyecekleri gözüyle çıkıyorlar yedeklerle. UEFA Şampiyonluğu ve Süper Kupa milat oldu Türk Futbolu için. Ondan sonra çıkış ve başarı rekabeti yerine, düşüş başladı.
2003-04 Galatasaray 2-0 Juventus
2004-05 Fenerbahçe 3-0 ManU
2006-07 Galatasaray 3-2 Liverpool
2007-08 Beşiktaş 2-1 Liverpool
2007-08 Fenerbahçe 1-0 Inter
2007-08 Fenerbahçe 2-1 Chelsea
2009-10 ManU 0-1 Beşiktaş

Bu arada Fener'in Sevilla ve PSV maçlarını koymadım. yukarıdaki takımlar gibi göremiyorum onları. PSV eskiden belki ama şu an cacık olmuş durumdalar. UEFA'yı da kaale almadım, çünkü kimse artık kaale almıyor o kupayı. Para yok, imaj yok. Bordeaux'da başımıza geldi geçen sene, Lig daha önemli dedi çıktı adam işin içinden. Zaten o kupada yıllardır oynanan tek ciddi rakip, Lucescu'lu Beşiktaş'ın oynadığı Lazio'dur. Tromso, AZ, Helsingborg ve Metalist'i sayamıyorum rakipten. Gerçi onlara bile elendi bizim ele avuca sığmaz 3 büyüklerimiz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Eğer amaç son yıllardaki dişe diş futbol ve galibiyetler ise Beşiktaş'ın Chelsea'yi 0-2 ya da içerde Barcelona'yı 3-0 yenmesi çatır çatır futbolun oynandığı ve değerli galibiyetlerdir benim nazarımda.Psg'yi yenmesi ise PSV-Sevilla değerindedir onu anmasak da olur.

Metonet dedi ki...

Barça 3-0 eski benim başladığım tarihten ama Chelsea'yi yazmayı unutmuşum. Listemde vardı ama pas geçmişiz. 2003-04'te idi aslında. Evet en çok zevk aldığım maçlardandı bir de Sergen'in çıkarken hakeme yaptığı hareket.

Related Posts with Thumbnails