Temmuz 24, 2009

Şanssızlık mı, Uğursuzluk mu?


Dün Avrupa kupalarındaki 221.maçına çıktı Galatasaray. Bu 221.maç sonunda 82 galibiyeti 83 mağlubiyeti var Galatasaray'ın. Yani haftaya Maccabi Netanya'yı yenerse 83-83 olacak ki bu durum en son 2003/04 sezonu Şampiyonlar Ligi ilk maçı için Delle Alpi'ye çıkmadan önceydi.O gün 2-1 kaybedilen maçtan sonra 5 sezondur galibiyet mağlubiyet sayısı eşitlenemedi Avrupa'da Galatasaray'ın.

O maçtan sonra aynı sezonda 3 kez galibiyetler mağlubiyeti yakalama şansına erişti ama hep mağlup olundu ve fark 2'ye çıktı. Ta ki geçen sezon Metalist maçına kadar. O maçtan önce de sayılar 80-81'di ancak Ali Sami Yen'deki o maçta kaybedilerek hem fark tekrar 2'ye çıktı, hem de Türk takımlarının milli ve klüpler seviyesinde herhangi bir resmi organizasyonda grupların 1. olarak bir üst tura çıkma şansı kaybedildi. Daha sonra Bordeaux galibiyeti ile fark 1'e indi, yine Ali Sami Yen'de Hamburg maçında 60. dakikadan sonra maç döndü ve fark 2'ye çıktı, tura veda edildi. Burada bahsettiğim 7 eşitleme şansının dördünde maçlar Ali Sami Yen'de idi ve bu 4 maçta 3 mağlubiyet 1 beraberlik alındı. 3 deplasmanda da Hamburg'la berabere kalındı, Villareal ve Olympiakos'a yenilindi. Şimdi yine eşitlenme şansı var, rakip Netanya. Kağıt üstünde hallolur bu iş ama bir sürprizde süpriz sayılmaz yukarıya bakınca.

2002/03 sezonunda 2.Fatih Terim dönemi başında Galatasaray'ın galibiyet sayısı 64,mağlubiyet sayısı 63'tü. Lokomotiv galibiyeti ile fark 2'ye çıktı, daha sonraki 5 maçın 4'ü kaybedilince mağlubiyet sayısı galibiyete 2 fark attı. Bir sonraki sezon ön elemede CSKA Sofya'yı iki maçta da 3-0 yenince eşitlendi sayılar. Ve bir daha da eşitlenemedi.

Bu arada bu kadar inceleyince bir şey daha gözüme çarptı. 1996'da Fatih Terim göreve geldiğinde 30 G 44 M varken, 4 sezon sonra Lucescu'ya 49 G 54 M bırakmış. Lucescu'da ona 2 sene sonra 64 G 63 M devretmiş.

Dün akşam ki maç itibariyle de UEFA Kupası'nda 53 maçta 21 galibiyet 15 beraberlik ve 19 mağlubiyeti bulunuyor Galatasaray'ın. Attığı ve yediği gol sayısı da eşit.76. Netanya maçlarından sonra tüm eşitliklerin lehimize bozulmasını ümit ediyoruz artık. Ah be nerde Real Madrid,Leeds,Arsenal maçları nerde Tromso,Hamburg,Tobol maçları. Özlettin kendini be Avrupa Fatihi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails