Mart 01, 2009

Karşıyaka 2 - 0 Sakaryaspor


Sonda söyleyeceğimi başta söylemeliyim. Karşıyaka bu oyunla Play-off'a girebilirse mucize olur. Tabii o Play-off da hüsranla sonuçlanır.

Öyle bir ilk yarı seyrettik ki ; Sakarya kaçırdı, Karşıyaka seyretti. Kerem kurtardı, Karşıyaka seyretti. Bırakın en ufak bir organize atağı, sahada ayağında top tutmaya niyetli tek bir yeşil-kırmızılı futbolcu yoktu.

Atatürk Stadı'nın yine kapalısını tamamen dolduran seyirciye karşın Sakarya tarafında yarısına yakını göztepeli olmak üzere 700-800 civarı taraftar vardı. Açıkta da yaklaşık bin Karşıyakalı var diye sayarsak bugün yine 10binin üstünde seyirci takip etti maçı. Ama ilk yarısında dokuz doğurarak.

Buraya not düşmekte fayda var. Karşıyaka'da hocalık yaptığı süre boyunca hep kulübenin içinde durmasıyla ünlenen Engin İpekoğlu bugün -atılana kadar- çizgilerle sınırlanan alanına dahi sığamadı. Ayrıca takımına yatmayı çok iyi öğretmiş ilk yarıda bunu gözlemledik...

Maça dönersek, ikinci yarı başında Karşıyaka Eser Yağmur'un bu sezonki ilk resmi golüyle öne geçerken, tekmeler havada uçuşmaya başladı. Hakem tüm taktir haklarını Sakarya'dan kullanırken kartlık pozisyonları görmezden gelerek maçın tansiyonunu yükseltti. Bu yüzdendir ki benim saydığım sadece ikinci yarı sahada 4 kere kavga çıktı. Bunların 3 tanesinde yedek kulübeleri bile dahil oldu ve maç çığırından çıktı. Sahadaki oyunculara kart gösteremeyen hakem çareyi kulübedeki yedek kaleciye sarı kart gösterip maçı yan hakemle beraber seyreden Engin'i tribüne yollamakta buldu. Ardından olan oldu ve şeref tribününde yumruklar konuşmaya başladı. Atatürk Stadı'nın görsel sorunu ve astigmatım yardımıyla hiçbirşey anlayamadım ama yarın gazetelerde okuruz diye düşünüyorum. Tahmini 15 dakika duran maça 6 dakika ilave edilirken 90+4'te Emre ile kontra ataktan bulduğu golle Karşıyaka maçı 2-0 kazanmasını bildi.

Bitirirken yinelemekte fayda var. Karşıyaka bu oyunla bir yere varamaz. Sakarya da bu çirkeflikle... Bu tip oyuncular yakışmıyor o camiaya...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails