Ağustos 14, 2011

Ogusburg

Bundesliga'nın yeni takımı. TRT'nin futbolu hala çözemediğinin göstergesi. Kaiserslautern'i doğru telaffuz ederken, Augsburg'u edemedi 1,5 saat. Aynı harf öbeği bir takımda (AU) diğer takımda (O). Almanca bilen bir TRT yöneticisi maçı izlemiyormuş demek ki, herhangi bir uyarı gelmedi.

Bir dönem daha böyle sıkıntılar çekerdik, özellikle Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarını TRT'nin yayınladığı dönemde saçma sapan telaffuzlar öğrendik durduk. Özel televizyonların Türk futboluna katkılarından biridir herhalde. En azından Güntekin Onay'ın.

TRT'nin tekrar spora dönmesi biz futbolseverler için sıkıntı oldu. Yukarıdaki futbolcuyu 94 Dünya Kupası'ndan hatırlayanlar varsa TRT'nin futbola çektirdiklerini biliyorlar demektir.

Yukarıdaki Futbolcu : Raducioiu (TRT Telaffuzu : Radukau) Doğrusu nedir bende bilmiyorum elbet, ama bu değil o kesin. Sor yanındaki Romen spikere. Çok zor değil.

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

google çeviride aynı zamanda kelimelerin istenilen dillerde telaffuzlarıda öğrenilebiliyor. trt spikerlerinin işine yarayabilir.

Related Posts with Thumbnails