Haziran 20, 2011

My First MLS Game

Sporting Kansas City 1-0 San Jose Earthquakes. Tanıdık tek isim Omar Bravo ve maç boyu Enrique Corrales sandığım başka bir Corrales. Yavaş ve kötü futbol ama müthiş atmosfer.

Oyun kötü de olsa dolu tribünler ve full elektronik stad her türlü izlettiriyor. Amerikalıların en iyi yaptığı iş. Maç değil şov. Stadın her yerindeki ışıklı reklam panoları ortamı NBA salonuna çeviriyor.

Yayın kalitesi inanılmaz. Biz yıllardır en üst seviyede izliyoruz futbolu ama hala Avrupa'da şöyle bir çekim yok. Kalite kameralardan mı yoksa ışıklardan mı kaynaklanıyor bilemedim?

Maçın son dakikasında yayına sponsorlu 'Save Of The Game' girmesinden, gol pozisyonlarını binbir ayrı kameradan vermesine, alışık olmadığımız durumlar da mevcut. TV'deki skor göstergesinden bahsetmiyorum bile.

Maç içinde çok kötü anlatım. Anlatanlar bir Ertem Şener değil tabi, sıfır heyecan-magazin-bol kahkaha. Maç sonrası yaklaşık 1 saat stadyum içi yayın. Maçın ve günün ayrıntıları, 4 şovmen.

Banttan manttan futbolsuz kaldığımız şu günlerde idare etti. Fox Sports'tan daha fazla MLS maçı bekliyoruz artık. Golf-molf kurtarmıyor bizi. Bir New York Red Bull maçı iyi gider mesela. Henry, Marquez içimiz ısıtsın.

Bu arada stad 20.000 civarı, küçük ama çok çekici ve sıcak. Biraz kurcalayınca bulduk ki, 20.000 kişilik stadın maliyeti 200 milyon dolar. Çekici olması pek normal. İsmi de Livestrong Sporting Park. Takım her sene Lance Armstrong'un kurumuna 7,5 milyon dolar destek veriyormuş isim için. Sosyal sorumluluktan da vazgeçmezler zaten.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails