Haziran 20, 2010

Kalanlar vs. Gelenler.

Alman U21'de Barış Özbek de, Mesut Özil de 16'şar maça çıkmışlar, Mesut 5, Barış 3 gol atmış, aynı dönemde. Mesut şu an Alman Milli Takımı'nın dinamosu görünümünde, Barış tatilde. Almanya'da forma giyen birçok Türk futbolcunun, Türkiye'ye geldikten sonra başına gelen Barış'ın da başına gelmiş gözüküyor. Berkant, Atilla Birlik, Tevfik Köse, Serkan Çalık hatta Hollanda'dan Uğur Yıldırım.
Özellikle gençken gelenler, buraya çabuk ayak uydurup, kendilerinden bekleneni bir türlü veremiyorlar, ilerleme kaydedemiyorlar. Tayfun Korkut gibi geç gelenler fazla kalmadan geri dönüyorlar. Orada kalanlar Hamit, Halil, Yıldıray, Serdar, Mesut ya da Nuri gibi yürüyorlar. Her sene transferlerde adları geçiyor ama gelen olmuyor. Biz de her sene Hamit gelecek diye bekliyoruz. Orada yetişenler bile buraya emekli cenneti gibi görüyor.
Gelip başarılı olanlar elbette var ama 2005 yılında Bundesliga altyapısındaki %30'luk yabancının %80'i Türk ve yine aynı yıl St.Pauli altyapısında 84 Türk oyuncu olduğu düşünülürse, başarılı olan nam-ı değer gurbetçi oyuncu sayısı bir hayli az. 3 büyüklerin altyapısında kaç Türk oyuncu var bir de onu merak ediyorum?

2 yorum:

TA dedi ki...

barış özbekin buraya gelip kaybolduğunu başarısız olduğunu düşünmüyorum.ilk senesinde şampiyon kadronun banko oyuncusuydu.skibbe zamanında da orta sahanın dinamosu olarak başarılı maçlar çıkardı.zaten oynadığı mevki(defansif ortahasa) itibari ile yıldız statüsüne kavuşması çok zor.galatasarayda oynaması teknik adamların ona görev vermesi zaten başarılı olduğunun kanıtı olsa gerek.

Metonet dedi ki...

kısmen başarısız. u21'de kaldı, A Milli Takıma çıkamadı diye bakıyorum. Bu sene takıma ayak uyduramadı belki onun da etkisi var. Gerçi kim ayak uydurabildi o da ayrı.

Related Posts with Thumbnails