Aralık 28, 2009

UEFA CL'de Türk Takımları #4

Serinin şimdilik sonuna geldik. Sıra gollerde. 138 maçta 127 golümüz var toplamda. Yediğimiz golde 228. Kimler atmış bu golleri ve bize kimler atmış?
İlk golümüz Cihat Arslan'dan Spartak Moskova'ya. Son gol Bobo'dan CSKA'ya.


Sergen 4 golünü de Lucescu'lu yıllarında atmış GS ve BJK'nin. Oktay 6 golü sadece 2 sezonda atmış. Ümit Davala'nın 4 golünün 3ü İtalyanlara. Kubilay'ın tek golü Nou Camp'ta. Ahmet Dursun'un 2 golü de aynı maçta Barça'ya. Uğur Boral'ın 2 golü de aynı maçta CSKA'ya.
Gruplardan çıktıktan sonra atılan gollerde Deivid 3 golle lider. Hasan Şaş, Ümit Davala, Jardel, Kezman, Lugano, Semih ve Kazım'ın birer golleri var.
En güzel 5 golü sıralarsak;
1 Hagi v Monaco
2 Hagi v Ath. Bilbao
3 Deivid v Inter
4 Jardel v Rangers
5 Appiah v Schalke'dir benim nazarımda.

Ve de yediklerimiz,
Yediğimiz 228 golün 10u Shevcenko'dan. Hiç bir takımımızı pas geçmemiş. 5'i bir sezonda Fenerbahçe'ye. 2.sırada Barça'dan Luis Enrique var. O da her takıma atmış. 4 golü var. 4 gol atmış diğer futbolcular Marco Simone ve Crouch. Rooney, Benayoun ve Sigurd Rushfeldt'in hat-trickleri var. Lisandro Lopez ve Saviola'dan da 3er gol yemişiz.
Nonda ve Christian Galatasaray'a 2şer gol atmışlar ve daha sonra Galatasaray forması giydiler. Ayrıca hiç bir iyi futbolcuyu eli boş göndermemişiz. Klinsmann, Scifo, Romario, Rivaldo, Kluivert, Beckham, Cantona, Siegl, Chiesa, Crespo, Ibrahimovic, Rivaldo, Lampard ve nicelerinin golü var bize. Daha Messi ve Ronaldo'dan yememişiz. O da denk gelmedik diyedir.
UEFA CL'da durumumuz bu. Son 10 yılda sadece 2 çeyrek final ve genelde mağlubiyetlerle çekildik turnuvadan. İleride artık biraz ilerleme kaydetsek diyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails