Eylül 11, 2009

Teknik Direktör Seçimi


Zico'nun CSKA'dan atılması normal karşılanabilir ama hep aklımda olan birşeyde haklı çıktığımı düşünüyorum. Fener'e Daum gittikten sonra gelmişti ve başarılı oldu. 1 şampiyonluk, UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde en başarılı dönemler. Peki Daum gittikten Beşiktaş'a Rasim Kara gelmiş ve Fatih Terim'in Hagi'li Galatasaray'ının arkasından 2. olmuştu. Leverkusen, Daum bıraktıktan 1 sene sonra Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Beşiktaş'tan 2.kez ayrıldığında yerini Lucescu'ya bıraktı. 100.yılda şampiyonluk geldi. Bu tesadüf değil gibi geliyor. Aynı durum Souness'ta da gerçekleşmişti. Bıraktığı takımlar kendisinde olduğundan daha iyi duruma geltiler.
Rijkaard'da buna örnek olabilir Barca tarafında. Aldıklarından daha iyi durumda bırakıyorlar. Bir de tam tersi bir durum var.
Lucescu en iyi örnek bunda bana göre. Gidişinden sonra Brescia'nın küme düşmesi, Galatasaray'ın 3, Beşiktaş'ın 5 sene şampiyon olamaması ve ona ait kadronun iyice azalmasından sonra gelen şampiyonluklar. Lucescu da aldığından kötü bırakıyor takımı. Kendi döneminde ortalama oyuncularla başarılı olabilme yeteneğine sahip ama gidişi takıma zarar veriyor gibi.
Burda hocaların iyi ya da kötü oluşlarından çok takımın içinde kurdukları arkadaşlık, disiplin ve motive etme öğeleri öne çıkıyor herhalde. Çözemedim hala. Zico da UEFA şampiyonu Gassayev'den sonra geldi ve başarısız sonuçlardan sonra kovuldu. Gelenin işi zor olacak bence. Aragones'in sıkıntılarından biri de buydu bana göre.

3 yorum:

Tuner dedi ki...

hoşgeldin paşam...

adem dedi ki...

agaaa, teknik direktör tiplerini çok güzel derlemişsin. eyvallah

Metonet dedi ki...

hoşbulduk
bir başkadır benim memleketim

Related Posts with Thumbnails