Mayıs 04, 2009

Bank Asya 1. Lig'de Son Durum



Manisaspor ve Diyarbakırspor'un doğrudan Turkcell Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının ardından play-off oynama hakkını kazanan son takım Karşıyaka oldu.
Bank Asya 1. Lig'de, 21. haftada o haftaya kadar ilk 6 sırada hiç yer almayan Boluspor'un Çaykur Rizespor'u geride bırakarak ilk 6 içinde yer almasının ardından, bu 6 takım 33. haftaya kadar değişmedi. Geçen hafta ilk 6'da yer almayı garantileyen Manisaspor ve Diyarbakırspor'un bu hafta doğrudan Turkcell Süper Lig'e yükselmesinin ardından, Altay, Boluspor ve Kasımpaşa'dan sonra play-off oynayacak 4. takım da Karşıyaka oldu.

Bu takımlardan Manisaspor, ligin başından beri ilk 6 sırada yer alırken, Kasımpaşa 1, Altay 3, Diyarbakırspor 5, Karşıyaka ise 6 hafta sıralamada ilk 6 ekip arasında olamadı. Boluspor ise ilk 20 hafta geride götürdüğü mücadeleyi, 21. haftadan sonra rakiplerine kaptırmadı.



Lig statüsüne göre 3. ile 6. sıra arasındaki takımların play-off maçları yapacağı ligde, ilk maçlarda 3. ile 6., 4. ile 5. takımlar mücadele edecek. Bu maçların galipleri, Turkcell Süper Lig'e yükselen son takım olmak için finalde karşılaşacak.
Ligin son haftasında, takımlar, play-off ilk turunda rakiplerinin belli olmasını bekleyecek. 4 takımdan üçü ligin son haftasında düşme hattındaki ekiplerle mücadele edecek.
Bu takımların son hafta oynayacakları müsabakalar ve ikili averaj durumları şöyle:

Kasımpaşa (55 puan)
Kasımpaşa-Sakaryaspor
Altay'a ve Boluspor'a üstün


Altay (55 puan)
Altay-Kayseri Erciyesspor
Kasımpaşa'ya geride Boluspor'a genel averaja bakılacak


Boluspor (53 puan)
Boluspor-Güngören Belediyespor
Kasımpaşa ve Karşıyaka'ya geride Altay'a genel averaja bakılacak


Karşıyaka (51 puan)
Çaykur Rizespor-Karşıyaka
Boluspor'a üstün

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails