Ekim 20, 2008

Skibbe ve Yanal!


Pazar akşamı Ali Sami Yen'deki Galatasaray-Trabzonspor maçını seyrediyordum; bir detay çok dikkatimi çekti, Arda'nın golü (tesadüf diyenlere katılmıyorum, net kaleye vurdu) sonrası bu detaya yenileri de eklenince sizlerle de paylaşmak istedim.

Kahramanlarımız Skibbe ve Yanal. Golün öncesi ve sonrasıyla iki ayrı profil!..

Bir tarafta istifa etsin diye her yola başvurulmuş sıkıntılı Skibbe var, yakında Sn. Adnan Polat altından arabasını falan da alırsa şaşırmam. Neyse konuya dönelim, Skibbe ve Yanal diyordum. Skibbe maç öncesinde traşını olmuş, takım elbisesini giymiş, kravatını takmış, saçlarını taramış. Yanal'da minimum 2 günlük sakal, emaneten duran bir ceket, kravat desen yanından geçmemiş, saçlar desen dağılmış. Bunlar gol öncesi.

Şimdi gelelim Arda'nın golü sonrası yaşananlara. Maç öncesinde yapılan yorumlar ağırlıklı olarak Trabzonspor'un rakibini sahadan sileceği yönündeydi, böylesine bir maçta mükemmel bir gol ve taraftar coşmuş. Skibbe sevincini yumruğunu sıkarak dışa vuruyor, ceketin önü ilikli, aşırı tepki yok. Yanal'sa şov peşinde; küfrederek yedek kulübesini yumrukluyor, emaneten duran ceket düştü düşecek.

Bu iki hoca arasında bir ufak fark daha var; birine muhteşem olanaklar sunulmuş, diğeri istifa etsin diye yardımcıları bile görevden alınmış. Biri maç öncesinde lider ve takım iyi (bence tesadüf ama neyse...) gidiyor, diğerinin takımı şampiyonluk sonrası sıkıntılı zamanlar yaşıyor.

Bunlar ufak detaylar gibi dursa da; Skibbe ve Yanal arasındaki dünya görüşü farkına işarettir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails