Mayıs 29, 2010

Mrs.Costacurta




Kulüpler Karışık.

Hedef şaşırtmaların işe yaramadığı çıktı bugün ortaya. Bursa şampiyon olsun, Rüştü'nin yediği goller şaibeliydi açıklamaları boşa gitti. Galatasaray'ın tüzük toplantısı yetersiz sayı sebebiyle ertelendi, Fenerbahçe kongresinde de muhalif sesler ortamı gerdi.
Bursa'nın yarattığı devrim bu olsa gerek. Yönetimler, çoktan kaybetmeleri gereken desteği kaybetmeye başladı. Galatasaray'da görünen tek düzgün iş Rijkaard iken, Fenerbahçe'de diğer branşlar öne çıkıyor. Ama bu ülkede spor futboldur. Şampiyonluk kaçarsa, yakılır köprüler. Üstüne 2-3 sene şampiyon olunmayınca zenginlik veya diğer branşlardaki başarı boşa gider. Basketbol finale serisine taraftar bile getiremezsiniz sonra.
Yönetimlerin zaafları takımları daha kötü günlere götürüyor. Sözlerle avutulma zamanı çoktan geçti. Herkes her şeyin farkında artık.

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.3

Serra Ferrer'in gönderilmesinden sonra yerine Carlos Rexach gelir. Serra Ferrer'in 4.lüğünün üstüne Rexach da takımı 4. yapar. Ardından 2.Van Gaal dönemi başlar. 19.hafta yerine 1 maçlığına de La Cruz, ardından da sezon sonuna kadar Radomir Antic gelir. Antiç de yerini 5 yıllık Rijkaard'a bırakarak, Barcelona'nın Real'in önüne geçtiği yıllar başlar.

Rexach Dönemi.

Roberto Bonano. Hesp'in gidişiyle boşalan kaleye River Plate'den getirilir, 2 sene takımda kaldıktan Murica'ya transfer olur.

Philippe Christanval. Monaco yıllarından sonra Barcelona'ya gelir, ilk sene De Boer'le yan yana oynar, 2.sene sonunda ülkesine Marsilya'ya geçer.

Francesco Coco. Sol kanada 1 seneliğine Milan'dan kiralanır. Ancak fazla tutanamadan Inter'e geçer.

Fabio Rochemback. Brezilya'dan geldiğinden 20 yaşındadır. Yarısı yedekten 45 maça çıkar. 2.sene sonunda Sporting'e kiralanıp, UEFA Finali'ni kaybeder, bir sonraki sene Middlesboro'ya geçip yine UEFA Finali görür ancak kupayı göremez.

Geovanni. Rochemback'la beraber gelir, beraber gider. Önce Benfica, City derken son 2 senedir Hull City'de.

Patrik Andersson. Defans'ın göbeğine Bayern'den gelir. 3 senede 19 maça çıkar ve futbola başladığı Malmö'ye döner.

2.Van Gaal Dönemi.

Juan Sorin. Lazio'daki kiralık döneminden sonra 2.devre Barcelona'ya kiralanır. 15 maça çıkar. Oradan kiralık yıllarına PSG'de devam eder.

Roman Riquelme. Rıdvan'ın artık bu tarz oyuncular istenmiyor dediği, Alex'in muadili Arjantinli. Avrupa'ya girişini Barcelona ile yapar. 1 senede 16sı yedek 30 maça çıkar, 1 gol atar. Oradan Villareal'e geçer, 4 sene Villareal'le başarılı sonuçlara imza atar.

Robert Enke. Kaleci sorununu çözmek için gelir. 1 maça çıkar. Oradan Fener'e kiralanır, 1 maça çıkar. En son Hannıver 96'da oynar 5 sene. 32 yaşında intihar ederek hayatına son vermiştir.

Rijkaard Dönemi.

Edgar Davids. Rijkaard ilk sezonda büyük sıkıntılar yaşarken, 2.devre Davids kiralanır. Takımın 2.devrede 12.likten 2.liğe çıkışındaki en önemli adam olarak gösterilir.

Rüştü Reçber. Yabancı sıkıntısında sadece 4 maçta oynayabilir. Sonra Fener'e geri gelir. Barça taraftarları tarafından en kötü 11'de gösterilmiş. Ama oynamadan niye o listeye girmiş o da ayrı.

Ricardo Quaresma. Sporting'den Barcelona'ya gelir, sezon sonu Porto'ya geçer. 10 maçta ilk 11'de başlar sadece 5 maçı bitirebilir. 2 gollü bir kariyeri var Barça'da.

Henrik Larsson. 7 yıllık Celtic kariyerini ve saçlarını bırakarak Barcelona'ya gelir. 40 maçta 13 golle, futbolu bırakmaya Helsingborg'a gider. Ama Alex Ferguson'a dayanamayıp ManU'ya gider kısa dönem kiralık.

Maxi Lopez. Larsson'un sakatlığından sonra River Plate'den €6.2m'a gelir. 17 maçta 1'i Chelsea'ye 2 gol atar. Daha sonra Mallorca'ya kiralanır.

Demetrio Albertini. Davids etkisi yapması için gelir. 1 senede sadece 5 maça çıkar takımla ve futbolu bırakır.

Mark Van Bommel. PSV'den Barça'ya gelir. İlk 11'e yerleşir ancak sene sonu Bayern'e geçer. CL'yi kazanan kadrodan ilk gidendir.

Ludovic Sylvestre. Önce Barça B'ye transfer edilir. Oradan A takıma çıkar ancak sadece 1 maça çıkar. Sparta Prag'ın yolunu tutar sene sonu.

Gianluca Zambrotta. 2.lige düşürülen Juve'den gelir. 2 sene takımın sağını kimseye vermez. Yaşı Milan'a uygun olunca Milan'a transfer olur.

Lilian Thuram. Efsane Parma'dan Juve'ye gelir. Juve küme düşünce, Barça'nın yolunu tutar O da. 2 sezonunda 3.tercihe düşer. 2.senenin sonunda Barça'da bırakır futbolu.

Giovani dos Santos. Rijkaard'ın manevi oğlu oldu bize de gelince. B'den A'ya alır Rijkaard. 28 maça çıkar Barça'da, 3 gol atar. Sonra Premier League'in yolunu tutar. Daha sonrası herkesce malum.

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.2
Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.1

Seri burada biter. Başka takım, başka seri gelir yakında.

Mayıs 28, 2010

Futbolun Bittiği An #18

Henry'nin Eli.


Henry'nin elinden Euro2016'ya. Zaten Banko Fransa'ydı, George, Johansson, Platini etkisi. Başkanın ülkesine gider turnuvalar. Şenes Erzik de bir gün asbaşkanlıktan kurtulursa bize de gelir bir turnuva.
Tarafsızlık varsa bu işte, Ukrayna'daki sıkıntılar Türkiye'yi kötü örnek yapmıştır. Yoksa zaten hep kapıdan dönmüyor muyuz? Hep aynı terane.
Ama siyasiler ya da bürokratlar ne arıyor orada çözemedim bizim memleketin bu huyunu. Ne meraklıyız her yerde görünmeye.
Edit: Şenes Erzik, Platini ile köprüleri attı gibi gözüküyor açıklamalara göre.

Barcelona 1995/97 Formaları.






Home-Away-Ronaldo Special Edition.

Mayıs 27, 2010

Müdür N'aptın? #14

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.2

Cruyff ve Robson'dan sonra takıma Van Gaal gelir. Ve tırpan başlar. 3 senede çok adam harcar Van Gaal. Ajax'ı Barça'ya taşır ama yine de olmaz. Sonunda yerini Serra Ferrer'e bırakır. 2 sene sonra tekrar Barça yönetimi çağırır Van Gaal'i. Sisteme uymayanları göndermeye başlayacakken görevine son verilir ve Antiç, ardından da Rijkaard gelir. Van Gaal'in kısmen başarısız sayılabileceği tek takımın Barcelona olması üzücü. UEFA Super Kupa'yı alır ama UEFA ya da Cl'de bir başarı sergileyemez, sadece 1 kez yarı finale çıkabilir.

Ruud Hesp. Vitor Baia'nın yerine gelir. 3 sene Barcelona'nın kalesini korur. Van Gaal'in ardından Hollanda'ya döner.

Giovanni. Robson dönemi gelir, Van Gaal'in 2.senesinde Yunanistan'ın yolunu tutar. 71 maçta 18 golü var.

Sonny Anderson. Ronaldo'nun boşluğunu doldurmak için gelir ama aşı tutmaz. Yerini Kluivert'a bırakarak Lyon'a geçer 2.senenin sonunda. Asıl patlamayı da orada gerçekleştirir.

Dragan Ciric. 2 senede 20'si yedekten 26 maça çıkar. 3.sene AEK'e kiralanır. Daha sonra Valladolid'e satılır.

Christophe Dugarry. Efsane Bordeaux'dan Milan'a geçer, orada da tutmayınca Barça'ya gelir. Van Gaal'in de gözüne giremez. 7 maçta gol atmadan ülkesine geri döner.

Boudewijn Zenden. Hollanda milli takımının Barça'ya transferinin önemli ayaklarındandır. 3 senede yarısı yedekten 64 maça çıkar, sadece 2 gol atıp, Chelsea'ye gider. Fatih Terim hastadır o dönem Zenden'e.

Winston Bogarde. Milan üzerinden Barça'ya gelenlerden. 3 senede sadece 40 maça çıkar ama 4 gol atar. Oradan O da Chelsea'nin yolunu tutar. Ajax sonrası 7 senede sadece 53 (yılda ort. 8'den az) maça çıkarak kariyerini tamamlar.

Ronald De Boer. Yıllar sonra bizi mahveden ikizi Frank ile beraber gelir. Ama fazla forma bulamayıp Rangers'ta kral olmaya gider. 2 senede 1 gol.

Mauricio Pellegrino. Valencia'nın efsane defanslarından. Arada 1 sene Barça'ya da uğrar.

Samuel Okunowo. 3 senede 14 maça çıkar Barça'da. Ondan sonra gezmediği ülke kalmaz.

Jari Litmanen. Ajax İspanya'ya taşınır da Litmanen orada kalır mı? Kalmıyor zaten O da. 2 senede 21 maçta 3 golle Liverpool'un yolunu tutuyor.

Simao Sabrosa. Benfica'dan önce Barça'ya gelir. Gençtir o zaman. 2 sene oynar 3 gol atar, Benfica'ya efsane olmaya gider. 2007'de İspanya'ya Atletico formasıyla geri döner.

Frederic Dehu. Lens'ta 8 sene geçirdikten sonra Barça'ya gelir. 1 senede 11 maça çıkıp PSG'ye gider. 4 senede orada geçirir.

Serra Ferrer Dönemi.

Richard Dutruel. Celta Vigo'dan Barça'ya gelir fazla kalmadan Alaves Strasbourg takılır.

Emmanuel Petit. Overmars'ın bonusu olarak Arsenal'den gelir. 23 maç oynayıp Chelsea'ye transfer olur.

Van Gaal'in gönderilmesinin ardından Serra Ferrer gelir. O da fazla kalmaz yerini Rexach'a bırakır. Rexach'ta 2 sezonu tamamlamadan Van Gaal yeniden gelir. Van Gaal'in verdiklerinden çok aldıkları sayılabilir Barça'da. Özellikle Ajax'ı Barcelona'ya getirmesi bir daha hiç bir takım tarafından uygulanmaz. Ama Hollanda taşınmasını tekrar deneyenler olmuştur. 3.bölüm Rexach ve Rijkaard ile.

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.1

Milan 1995/96 Formaları.






Home-Away(White)-Away(Black)-3rd(Blue)-3rd(Yellow)-Training.
Related Posts with Thumbnails