Mayıs 27, 2011

Teknik Direktörü Kurtaran Adam #2

Geçen sene Robben için yazmıştım bu başlığı. Van Gaal'i kurtarmıştı geçen sene ama Bayern ve Dünya Kupası performansının ve sakatlıkların üstüne bu seneyi kaldıramadı, O kaldıramayınca Van Gaal de yalan oldu.

Aynı durum bu sene Aykut Hoca'nın şansıydı. Alex çıktı sahneye. Alex olmasa Aykut Hoca çoktan yolun sonunu görmüştü. Alex'in asistleri saymazsak sadece golleri Fener'e 17 puan kazandırdı bu sezon. Geldiğinden beri bir Brezilyalı'dan belki de hiç beklenmeyecek şekilde istikrarlı.

7.sezonunda ilk kez 40 maçın altında sahaya çıkmış Alex bu sene. Zaten kupada oynamayınca Fener de erkenden veda etti kupaya. Sezon başındaki Aykut-Alex gerginliğinde bir çok kişi, Aykut Hoca'nın tarafındayken, son 2 sezona bakıp yeter Alex derken, Alex ben bitmedim dedi alenen. Tabi yönetimin baskısı varmış bu noktada Aziz Yıldırım'ın söylediğine göre.

38 maç 28 gol. 12 de asist var. Geldiğinden beri 294 maç 151 gol. Türkiye'de en çok iş yapmış yabancı, istatistiksel olarak o kesin.

Seneye bu performansı ne kadar sergiler ya da sergiler mi ona bakacağız ama yaşı iyice geldi. Asıl sorun Alex futbolu bıraktıktan sonra yeri nasıl dolacak?

'Geldiğinde boşluk dolduranlardan değil, gittiğinde yeri doldurulamayanlardan ol.' Fenerliler ve Alex arasındaki ilişkiyi en net açıklayan cümle bu olur herhalde.

Cavcav 25 dedi.

Pektemek ve Orhan Şam'la birlikte, son 20 sezonda 3 büyüklere 25 oyuncu satmış İlhan Cavcav. Altyapılardan bu kadar oyuncu çıkaramamıştır 3 büyükler, zaten Gençler varken gerek de yok gibi.

Tahmin edildiği üzere Beşiktaş (12) lider; Ali Eren, Rahim, K.Ali, Tolga, Okan Koç, Ahmed Hassan, Youla, Baki, Tuna, Ali Tandoğan, Kemal Akbaba ve Mustafa Pektemek.

Fenerbahçe (10); İsmail Güldüren, Serkan, Deniz, Kemalettin, Metin Diyadin, Ümit Özat, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Tarık ve Orhan Şam. Son yıllarda Fener'e çalışmış Gençler.

Galatasaray (3); Osman Çoşkun, Ergün ve Ümit Karan'la son sırada.

Sadece 3 büyüklere değil Real'e bile adam sattı İlhan Cavcav. Geremi. Bir kez de olsa, Real ve Chelsea öncesinde Gençlerbirliği yazıyor kariyerinde.

Bir de direk satmadığı sonradan gidenler var, Moşe, İlhan Mansız, Gökhan Ünal, Erhan Güven gibi.

Gençlerbirliği'nin altyapısını Hollanda'dan gelip inceliyorlar haberleri pek yalan olmasa gerek bu durumda. Beştepe tesisleri için sanat harikası demeleri de doğal tabi.

Gençlerbirliği İstanbul'da.

Mustafa Pektemek Beşiktaş'a, Orhan Şam Fenerbahçe'ye. Bursaspor ve Gaziantepspor dışında İstanbul'a gelecek futbolcu kalmadı. Onlarda gelmesin zaten. Anadolu'daki tüm iyi futbolcuları İstanbul'a getirip, hala ilk 3'e bi takım sokarlarsa da yazıklar olsun.

Mayıs 25, 2011

Nihat Doğan @NBA


Burası enbiey ulan!

Egemen & Selçuk & Emenike

İstanbul, Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansın olsa bile Avrupa'ya gitmeyecek tercihler yaptırıyor insana. Trabzonspor'un işi seneye zor. Umut da giderse, Burak hariç tüm önemli yerli oyuncularını kaybetmiş olacak. 2.lik bile kurtaramıyor. Anadolu kulübü demeyelim diyoruz ama kendi oyuncuları diyor en başta. Hami-Ogün-Abdullah-Orhanlı kadroyu bu yüzden arıyoruz.

Emenike de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Başkan Aziz Yıldırım olunca €9m'dan aşağı kontak açmıyorlar Türkiye'de. Türkiye'deki bir yabancıya da €9m ödenmez arkadaş. Hayırlı olsun tabi ama Preko denemesinden farklı olacağını düşünmüyorum.

Gelecek sezonun tadı şimdiden yenmiyor.

Mayıs 24, 2011

Davala, Hasan Şaş, Taffarel

Yardımcılar belli oldu. Kaleci antrenörü en çok sevindiren kısmı. Nezihi gitti sonunda. Bir de Euro2008'de 3 günde bir final maçı çıkarmamızı ve turnuva sonrası birçok futbolcunun kendine gelememesini sağlayan kondisyoner Scott Piri'yi bekliyoruz. Zaten kondisyonu olan ligi alıyor.

Buyurun Cenaze Namazına

Genoa, Sampdoria'nın cenazesini kaldırmış. Böylece İtalyanlarla olan başka bir benzerliğimiz de çıkmış oldu ortaya. Futbolun Türkiye'de savaş olmadığı dönemde derbi maçlar sonrasında Eminönü'nde maçı kaybeden takımın tabutu dolaştırılırdı. Geçen sene de Bursalılar Fener tabutu taşımıştı. Bir de Göztepe'nin arka arkaya küme düştüğü dönemde Karşıyakalılar camiden sela verdirip lokma döktürmüştü.



Mayıs 23, 2011

Galatasaray'ın Rekabete Katkısı.

Eziyet sezon bitti, bizi de bitirdi. Tersten kırılmadık rekor bırakmadık muhtemelen. Geçen sezon 106 gol, bu sezon 60 toplamda. Ne gol gördük doğru dürüst, ne kurtarış.

Tabi lige etkimizi unutmamak gerekir. Rekabete çok katkı yaptık bu sezon. Puan vermediğimiz 4 takım var, 3'ü küme düştü. Bizden puan alsalar da kalamıyorlardı ama işler değişebilirdi biraz. Onların suçu, yapacak bir şey yok, bir daha ne zaman denk gelir böyle Galatasaray bilemeyiz.

En çok gol Es-Es'e. 2 maçta 7 gol. En çok da Ankaragücü'nden yemişiz 2 maçta 7 gol. İkili averajla üstün olduğumuz 5 takım, son 4 sıra ve Es-Es. 12 maçta gol atamayıp, 10 maçta gol yememişiz. Gol yemediğimiz 6 maç son 4 sıradan. 6 maçta 3 gol ve üstü atmışız. Kupada 3 attığımız takımlar Beypazarı ve Denizli. Böyle bir tablo bir daha istesek bile denk gelmez.

Kaybettiğimiz puanlar
1-Fenerbahçe : 5
2-Trabzonspor : 6
3-Bursaspor : 6
4-Gaziantepspor : 3
5-Beşiktaş : 6
6-Kayserispor : 4
7-Eskişehirspor : 0
9-Karabükspor : 5
10-Manisaspor : 3
11-Antalyaspor : 3
12-İ.B.Belediyespor : 3
13-Ankaragücü : 6
14-Gençlerbirliği : 3
15-Sivasspor : 3
16-Bucaspor : 0
17-Konyaspor : 0
18-Kasımpaşa : 0

Hakem hatası falan ok de, golleri de mi hakemler kaçırdı?

Bir de galip gelemediğimiz seriler var. (Kupa dahil) Yenemiyoruz arkadaş.
Fenerbahçe : 6 maç
Bursaspor, Gaziantepspor : 4 maç (Bursa'ya 4 maçtır gol de atamadık)
Trabzonspor, Kayserispor : 3 maç (Trabzon maçlarında gol atamadık)
Beşiktaş, Antalyaspor, Ankaragücü, Karabükspor : 2 maç (Antalya'ya 2 maçtı gol yok)
Belediye : 1 maç

2010/11 Türkiye Gol Krallığı

Lig, kupa ve Avrupa gol toplamı. Yine de 30'u geçen yok. 20 ve üstü 2 tane. 6 takımda 10 golü bulan yok. 10 ve üstü listede. Cenk Tosun yarım devreye göre dikkat çekici.

Gol Krallığı
28 : Alex (FB)
20 : Burak (TS)
16 : Umut (TS), Bobo (BJK)
15 : Niang (FB)
14 : Semih (FB), Jaja (TS), Olcan (GA), Emenike (Kar)
13 : Necati (AS), Simpson (MS)
12 : Cenk (GA), Holosko (İBB-BJK), Kahe (MS)
11 : Q7, Guti (BJK), Baros (GS), Tum, İbrahim (İBB), Tita (AS), Sestak (AG)
10 : Lugano (FB), Ersen (KP), Musa (BuS)

Avrupa gol kralı 5 gol Quaresma, kupa gol kralları 4 golle Bobo, Almeida, Semih ve Zec.

12 hat-trick var ligde. 3'ü Alex. Sadece Fenerbahçe ve Sivasspor'da 2 ayrı oyuncudan hat-trick var. Kupada, Avrupa'da hat-trick yapan babayiğit yok.

Hat-Trick
3 : Alex (FB)

Penaltı Golü
8 : Alex (FB)
6 : Necati (AS), Guti (BJK)
4 : Cernat (Kar)

Mayıs 22, 2011

El Turco

1 La Liga, 2 Copa Del Rey, Avrupa'da 2 yarı-final, 2 çeyrek final sonrası 20 sezon sonunda 2.ligde. Bebetolar, Mauro Silvalar, Makaaylar, Rivaldolar, son maçta kaçan penaltı ve şampiyonluklar, 8-3'lük Monaco maçı. 20 sezona çok şey sığdırmışlardı. Fazla özletmesinler.


Related Posts with Thumbnails