Aralık 20, 2008

Karşıyaka 1 - 0 Çaykur Rize


Karşıyaka başlı başına, kim oynarsa oynasın, zemine ve rakibe bakmadan ısıran basan yoran bir takım kimliğine büründü artık. Bugünki zeminde 90 dakika basmak demek kuru bir zeminde 130-140 dakikalık kondisyona sahip olmak demek. Öncelikle kredi Reha Kapsal'a gider. Nerdeyse pozisyon vermeden böyle bir zeminde goller kaçırıp -benim kabul etmediğim- bir penaltı ile maçı almak bile çok büyük başarı. Hele ki rakibin seninle aynı puanda olduğunu ve sezonun son maçı o deplasmana gidileceği düşünülürse daha da önem kazanıyor. Karşıyaka bugunki sonuçla lider Kasımpaşa'yı yakaladı maç fazlasıyla. Yarın Manisa'nın Ordu karşısındaki olsası mağlubiyeti Yeşil-Kırmızı'ların ilk yarıyı ilk ikide bitirmesini sağlayacak. Bu takım iyi yolda. Devre arası yapılacak iki nokta transfer Karşıyaka'nın sezon sonuna kadar ilk iki için mücadele etmesini sağlar, hersene oldugu gibi bu senenin ikinci yarısında maddi sorunlar pörtlemezse...

Tata ft. Ferrari



Ferrari ve Fiat'ın yönetim kurulu başkanı Luca Di Montezemolo, noel nedeniyle biraraya geldiği F1 gazetecilerine yaptığı açıklamada, "İlk kez Ferrari'nin üstünde bir hindistan şirketinin ismi yazacak" dedi.

Ekonomik krizin bir çok takımı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Montezemolo, "Ancak bu kriz ortamında dahi Ferrari takımı önemli bir sponsor buldu" diye konuştu.

Montezemolo, Tata şirketiyle teknolojik açıdan da işbirliğine gideceklerini ve iki şirket mühendislerinin ortak yazılım üzerinde çalışacağını söyledi.

Tata, bir kaç ay önce Ford'dan Jaguar ve Land Rover'ı satın alarak otomotiv dünyasının gündemine oturmuştu.

Tata ile Fiat arasında 2006'da varılan anlaşma sonucu, Fiat'ın bazı modellerinin üretimi Hindistan'da gerçekleştiriliyordu.

Karşıyaka ve Atatürk


Iddaa 20/12/08


Bugün pek maç yok ama 2 gündür yağan sağnak yağmur can sıkıntısına tek alternatifi bahis olarak kılıyor. Belki bir de çıtırından altılı atarım ama ona henüz karar vermedim. Kuponum şöyle:


212 İst B.B. - Kocaelispor 1 1.50
226 Hull City - Sunderland 1 1.80
241 Doncaster - Wolves 2 1.65
355 Lazio - Palermo 1 1.75
362 West Ham - A.Villa 0 3.00
426 R.Madrid - Valencia 1 1.60

Toplam 1 x 37


Bu kuponumu siteye yazmasa da haftanın 5 günü tüm parasını iddaa'ya gömen ama hep sapını alan Cant130'a ithaf ediyorum...

Aralık 19, 2008

Tarih Tekerrürden Ibarettir

Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu.Birinciliği beyaza verdiler - Özdemir Asaf
Deivid'in verilmeyen bariz golüyle mazlumlar sınıfının bir anda en beyazı haline gelen "lider" takımımızın tarihinden kısa bir görsel kesit sunmak istedim.

19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü


Bugün 19 Aralık. Yani 19.12. Dünya Karşıyakalılar Günü.

Yeşil kırmızı bu aşkı bu heyecanı taşıyan kalpler için en anlamlı gün bugün.Bu gün 365 günde sadece 1 gün, saat 19.12`de ise 365 günde sadece 60 sn gerçekleşen özel anlar yaşayacağız.Saat 19.12`de 1 dakika boyunca Karşıyakalı olmanın gururu ile Karşıyakamız için içimizden geleni yapalım. Karşıyaka emektarlarını analım, Kafkaf çekelim, hayatımızın Karşıyaka ile dolu güzel günlerini düşünelim, hayal kuralım yada hatıralara dalalım.

Kendimizi 1 dakikalığına tüm dünya işlerinden soyutlayıp Karşıyakalı olmanın farkını içimizde hissedelim.Bu dakika sadece bize özel, bize ait diyelim. 19.12`yi doyasıya yaşayalım.Tüm Karşıyakalıların 19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü`nü kutlu olsun.

UEFA Eşleşmeleri!


1. maç Paris SG (Fransa) - Wolfsburg (Almanya)
2. maç Kobenhavn (Danimarka) - Manchester City (İngiltere)
3. maç NEC Nijmegen (Hollanda) - Hamburg (Almanya)
4. maç Sampdoria (İtalya) - Metalist Kharkiv (Ukrayna)
5. maç Braga (Portekiz) - St.Liege (Belçika)
6. maç Aston Villa (İngiltere) - CSKA Moskova (Rusya)
7. maç Lech Poznan (Polonya) - Udinese (İtalya)
8. maç Olympiakos (Yunanistan) - St.Etienne (Fransa)
9. maç Fiorentina (İtalya) - Ajax (Hollanda)
10. maç Aab (Danimarka) - Deportivo (İspanya)
11. maç Werder Bremen (Almanya) - AC Milan (İtalya)
12. maç Bordeaux (Fransa) - GALATASARAY (Türkiye)
13. maç Dinamo Kiev (Ukrayna) - Valencia (İspanya)
14. maç Zenit St. Petersburg (Rusya) - Stuttgart (Almanya)
15. maç Marsilya (Fransa) -Twente (Hollanda)
16. maç Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Tottenham (İngiltere)

CL Eşleşmeleri!


Inter Milan (İtalya) - Manchester United (İngiltere)
Arsenal (İngiltere) - AS Roma (İtalya)
Villarreal (İspanya) - Panathinaikos (Yunanistan)
Lyon (Fransa) - Barcelona (İspanya)
Real Madrid (İspanya) - Liverpool (İngiltere)
Sporting Lisbon (Portekiz) - Bayern Münih (Almanya)
Atletico Madrid (İspanya) - FC Porto (Portekiz)
Chelsea (İngiltere) - Juventus (İtalya)

Zorunlu Açıklama

Yukarıda resmi görülen ben Eric "Cartman"ın herhangi bir milletvekili ile isim benzerliğinden öte bir yakınlığı yoktur.Resimde sergilediğim rol çizgi film icabıdır.Arkadaşlarımın anneleri hakkındaki düşüncelerimi geri alıyorum.Anlayan anlar pisburun yok..

Yaşamdan Futbol Hatıraları-2


Futbol üzerine filmleri incelerken vizyonda pek az kalan romantik komedi tarzı bir filme; "Aşk Tutulması"na rastladım.Film hakkında çıkan yazılara ve röportajlara ulaşmaya çalıştım. Galatasaray derbisi öncesi filmin Fenerbahçeli futbolcular için kulüpte özel gösterimi yapılmış,4-1 yenmelerinde bu filmin futbolcular üzerinde motive edici etkisi olduğu belirtilmişti fenerbahce.org'da.Birçok röportajda da"Soyadı gibi şeker adam"diye tabir edilmişti yönetmeni Murat Şeker.Fenerbahçe fanatiği bir ilaç mümessilinin aşka düşmesiyle gelişen öyküsünü filme çekmişti.Filmin dvd'si de henüz çıkmadığından merakımla öylece kalakaldım.

Ertesi gün katıldığım bir kokteylde benden yarım saat sonra içeri giren genç adama baktım bir an.Nereden tanıyordum diye düşünürken (thanks god!)tanıştırıldık:"Murat Şeker"..

Bir saat geçti geçmemişti ki müthiş bir muhabbet için başbaşa kalmıştık:FUTBOL!

İki sinema ve futbol tutkunu olarak zaman zaman son filmler hakkında konuşsak da gönül rekabetimiz üzerinden atışmadan duramadık.Atıştıkça da keyiflendik.Gerçekten soyadı gibi şeker bir adammış.En uygun zamanda tekrar sohbet etmeye sözleştik.Filmi görmek için sabırsızlanıyorum.Yazımı Murat Şeker'in güzel sözleriyle bitiriyorum:
"Ben kadın olsam, takım tutmayan bir adamla birlikte olmam. Bir takıma bağlanabilen bir adamı tercih ederim. En azından sevebilme yeteneği var, bağlanabiliyor ve onu asla yüzüstü bırakmıyor.Takım tutmak, bağlanabilmenin ifadesi. Bizler bir şeylere gerçekten bağlanabilen adamlarız"

Anelka'yı kaçırdılar!



"Bu 'pembe giyen erkekleri seven kadınlar örgütünün' bir mesajıdır. Sayın Felipe Scolari en iyi golcünüz Nicolas Anelka elimizde. Onu sadece tek bir şartla serbest bırakırız. Anelka'ya pembe kramponları giydireceksiniz yoksa onun Paris'e dönmesine izin vermeyeceğiz. Şampiyonlar Ligindeki Bordoeux maçına kadar düşünüp kararınızı vermelisiniz.".Bu bildirinin özü;Chelsea'nin en formda forveti Nicolas Anelka'nın, bir spor giyim markasının reklam filminde pembe giyen erkekleri seven kadınlar örgütü tarafından esir alınması hikayesi imiş.(Alıntı:Medyaspor)

Aralık 18, 2008

Efsantane

Ertuğrul Özkök’ün bu fotoğrafı Hürriyet Spor’un düzenlediği Efsane 11 yarışması gecesinde barkovizyonda yayınlanmış.1950'den bu yana değişmeyen bu duruşu görmek için fotografa ihtiyaç yoktu aslında.

İşte anlayış farkı!


Championship, League 1 ve League 2 kulüplerinin 16 kişilik maç kadrolarında kendi altyapılarından yetişmiş ve 21 yaşını doldurmamış en az 4 oyuncuya yer vermeleri zorunluluğu getirildi.

Adamlar nerelerde, biz ne zırvalıkların peşindeyiz?
Bizim zihniyette yayıncı kuruluş Arsenal'in gençlerine çoluk çocuk diyor. Bu lafı orada etse maçın son düdüğünü beklemezler kovmak için.

O An #23


Pachuca - Universitaria

Krize Son Kurban: Subaru



Formula 1'in ardından Dünya Ralli Şampiyonası da küresel mali krizden nasibini aldı.

Önce Suzuki ardından da Subaru, krizi gerekçe göstererek şampiyonadan çekildiklerini açıkladı. Böylece WRC'ye büyük önem veren Japon markalarının şampiyonada temsilcisi kalmadı.

Dünya Şampiyonası'nda ilk kez 1989 yılında mücadele etmeye başlayan Subaru, 1995, 1996 ve 1997 yıllarında markalarda şampiyonluk yaşamıştı.

Colin McRea, Richard Burns, Carlos Sainz ve Petter Solberg gibi şampiyon pilotlarla büyük başarılar yaşayan Subaru takımı, 2008 sezonunu Citroen ve Ford'un ardından üçüncü sırada tamamlamıştı.


*kaynak: ntvspor
Bizim Subaru'lar bu gidişle elimizde kalacak

Aralık 17, 2008

Efsane 11



3 post önce Cant130'un sevgiyle bahsettiği gazete Hürriyet, son 25 yılın efsane kadrosunu okuyucuların ve internet kullanıcılarının oylarıyla seçti.Jenerasyon farkındandır sanırım, tüm takım 20li yaşlarındaki gençlerin dahi seyrettiği oyunculardan (Belki Rıdvan'ı yakalayamayan olmuştur ama o da medya sayesinde yüzünü hiç eskitmedi) oluşuyor. Efsane 11 şöyle:

  • Rüştü Reçber
  • Recep Çetin
  • Hakan Ünsal
  • Alpay Özalan
  • Bülent Korkmaz
  • Oğuz Çetin
  • Rıdvan Dilmen
  • Sergen Yalçın
  • Hakan Şükür
  • Tanju Çolak
  • Arda Turan

*Fotografta ayaktakiler en sağda duranı merak eden varsa söyleyelim.Alpay'ın babası...

Futbol Her Yerde #4


San Pablo de Lepiz, Bolivia

C-Ron 2008


Adam bir tek bizim TSYD'nin düzenlediği çakma ödülleri almamış gerisi tulum...


Premier League winners medal
Champions League winners medal
FIFPro world player of the year
Ballon d’Or
European golden shoe
UEFA Club forward of the year
UEFA Club footballer of the year
PFA Players player of the year
PFA Fans player of the year
PFA Premier League team of the year
Football writers footballer of the year
Barclays player of the season
Barclays golden boot
Barclays merit award

Page Design

Burada verdiğimiz görüntüye ertesi gün Hürriyet de yer vermiş ve böyle bir haber yapmıştı

TV'de rezalete Diyanet'ten büyük tepki

İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın Kanal 7'de yayınlanan Muhabbet Kapısı programında bir ilk yaşandı. Programda ölen birinin nasıl kefenlenceği uygulamalı olarak izleyicilere anlatıldı.
İŞTE REZALETİN GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO

Bir televizyonda programında böyle bir yayının yapılması büyük tepki doğurdu. En büyük tepki ise Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Şevki Aydın televizyonda uygulamalı olarak kefenlenmenin nasıl yapıldığını gösterilmesini hayretle karşıladı. Profesör Aydın "Böylesi ilk defa oluyor. Kefenlenme öğretilecekse bunu yapacak olanlara öğretilir. Kefenlemeyi de bilmesi gerekenler bilir. Her konu her yerde aynı içerikte öğrenilecek diye bir şey yok. Ben televizyonda bunu izlemedim ama böyle bir şeyin televizyonda yayınlandığını öğrenince de hayret ettim" dedi.
Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da televizyonda ölen kişinin kefenlenmesinin uygulamalı olarak gösterilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Yılmaz şunları söyledi: "Kefenleme din görevliklerinin, gassalların işi, bunu halka göstermenin anlamı ne? Kefenlemenin eğitimi gassallara, din görevlilerine öğretilir. Bunun yanı sıra. Cenazenin nasıl yıkatılacağı, nasıl kefenleneceği anlatılır. Uygulamalı eğitimleri de yapılır halkı ilgilendiren bir şey değil. O yüzden bu tur yayınların yapılmasını yadırgıyorum
."



Şimdi olay buraya kadar normal, konuyla ilgili yetkililerden beyanatlar falan. Sayfadaki komedi daha altlarda. Bu haberin altındaki reklamlara dikkat.

V-Pills Süper Fiyat
Bitkisel Büyütücü & Performans
Arttırıcı Destek En İyi Fiyata.


Erkeklere Özel Ürünler
Gücünüzü Ve Heyecanınızı Arttırın
Süper Güç, Süper Enerji.


V-Pills Performans Hapı
Erkeklere Özel Maksimum Performans
Geciktirici Uyarıcı İstek Arttırıcı


Ateşli Cesaretli
Kararlı, çekici, seçici, aranılan,
Özel Bir Kişi Olmak İster misiniz?

Ulan tuvalet kağıdı diye kullanılmayacak bir gazete olsanız bile o kadar tirajınız olduğunu düşünürsek adam gibi page design bilen bir adam alın işe.

Kelly Brook ft. Pepsi Max

Siyah Beyaz ...


Başkan'ı Kurtardık :)

Yaklaşık 2 gün önce yakalayıp burada belirttiğimiz hatayı Çerkez kardeşler uyarımız üzerine düzeltmişler.Kendilerine teşekkür ediyor,görevini yapan taraftar olarak huzurla uykuya dalıyorum.Büyük başkan çok yaşa!

Ana Kuzusu Benzema


Bu sene güç bela elinde tuttuğu Karim Benzema'yı seneye zor tutacak gibi duruyor Lyon. Zira bizim süt oğlan başlamış bile yol yapmaya. Le Buteur'e açıklama yapan 21 yaşındaki yıldız " Anneme söz verdim, birgün -dünyanın en büyük klubü- Real Madrid'de oynayacağım" demiş...Açıklamanın tamamı da şu şekilde:

It is my hidden dream in sport and it is a dream that is coming closer little by little. I like the white kit, the stadium, the atmosphere that exists around the Bernabéu…I promised my mother that one day I would play for Real Madrid, and I want that to come true.”


Real Madrid sene sonu alacağı forveti bağlamış sanki...

Karşıyaka vs. Medya


20 gün önce Özgür Soylu'nun ölümü ile sonuçlanan olayda rahmetliye, kulübümüze ve taraftarımıza hakaret eden basın kuruluşları için Cumhuriyet Başsavcılığı`na şikayet dilekçesi Avukat Serkan İNCEKAŞ tarafından 16/12/2008 tarihinde Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı eli ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

Balıkesir'de yaşanan üzücü olayda Özgür SOYLU yaşamını kaybetmiş, bunun üzerine olayı duyuran çeşitli haber sitelerinde olay çarpıtılmış, haber ve yorumlarda kulübümüzü, taraftarımızı ve Karşıyaka insanı töhmet altında bırakacak ifadeler kullanılmıştı. Suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve basın yoluyla hakaret suçlarından haber7 web sitesi genel yayın yönetmeni ve bu sitede yorum yapan kişilerden suç unsuru bulunanlar hakkında şikayetçi olunan dilekçe ile web sitesi sorumlularının ve yorum yapanların hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmaları isteniyor.

Dilekçede özetle, haber sitesinin haberi yanlı ve yanlış olarak, adeta taraftarların benzinliğe saldırısı olarak sunduğu ve cinayeti değil, zarar gören benzinliği vurguladığı, siteye yorum yazanların, Karşıyaka halkına ve KSK’ne hakarette bulundukları , suçu ve suçluyu övdükleri ifade edildi. Şikayet dilekçesinde:“…Ne bir haber sitesi, ne de oraya iki satır yazabilen hiç kimse Karşıyaka spor Kulübünü, taraftarını ve burada yaşayan insanları bölücü örgüt ile zekadan uzak yakıştırmalarla benzeştirmeye yeltenemez. Karşıyaka’ ya bayrağa sarılı çok asker cenazesi geldi. Karşıyaka’daki insanlar cumhuriyetin değerlerini ve ulusal bütünlüğün kıymetini iyi bilirler. Büyük Atatürk’ ün annesini emanet ettiği semtin insanları, büyük emanetin bekçileri olduklarını her ortamda ifade etmişlerdir…” şeklinde ifadeler de yer aldı.



kaynak:kafsinkaf.org

Aralık 16, 2008

Transfer Dönemine Doğru #1


Bunu #1 yaptım çünkü daha önümüzde iki hafta var ve rüzgar her an her yöne dönebiliyor ülkemiz sınırları içerisinde.Olası transferlerden bahsedelim çünkü onlar çok uzun değil...

Fenerbahçe Gökhan Emreciksin'i almış deniyor.Eğer bitmişse bu transfer, FB için bir artıdır. Tabi Selçuk, Maldonado bölgesine düşünülüyorsa. Deivid'in bile kesilmesini sağlayan verim yoksunu Colin Kazım ile aynı bölgede düşünülüyorsa o zaman fena. GS için atılıp tutualn isimler var ama fazla "fictious" . 1.5 senede sadece 1400 kusür dakika forma giyebilen ve hala inatla sakat olan Linderoth gidecek yerine bir yabancı gelecek gibi duruyor. Beşiktaş'tan ise tam beklediğim gibi bir transfer haberi var. Sezon başı sadece türk olabilir diye Bebbe ile anlaşan ve önceden İst B.B. ile anlaştığı için istemeden bırakan Beşiktaş şimdi de FHP (Fantasy Hair Playing) El Yasa ile anlaşmış. Tahmin edeceğiniz gibi bu kardeşimiz de Türk pasaportuna sahip...
Bunun dışında Sivas, Kayseri ve Trabzon'un dışındaki anadolu takımları yine birbirinden futbolcu transfer edip, bu oyuncuların kaşar kariyerlerine birer dilim daha katacaklardır...

Benim en çok aklıma takılan, daha doğrusu en merak ettiğim FB'deki iç transfer durumu. Yanılmıyorsam sezon sonu Deivid, Alex, Carlos ve Lugano'nun kontratları bitiyor. Duyduğum kadarıyla Deivid Guiza'nın aldığı ücreti feyz alıp € 3 milyon istiyormuş. Deivid bunu isterken vatandaşı Alex kesin aşağı kalmaz. Lugano ise bana "bağlasan durmaz" gibi geliyor. Eğer bahsedildiği kadar yakından izleniyorsa bu adam mart ayını görmeden yeni takımı için imzayı basar. Carlos'tan hiç bahsetmiyorum zaten, zira varlığı reputasyon dışında fazlasıyla zararlı sahadaki 11'e. Türkler'den de biten vardır kontratı ama benim tek biliğim Volkan. 2 senedir kalecilerini umursamazca deh'leyen FB ( 2007 Rüştü - 2008 Serdar ) Volkan'a da yol verecek gibi duruyor. Nedendir bilinmez bu camia Engin de dahil olmak üzere bir türlü kalecileriyle barışık yaşayamıyor.

Ordu'daki kiralık yabancı Bruno'ya dikkat diyerek yazımı bitiriyorum.Kendisi Bank Asya'da 14 golle gol krallığında ilk sırada ve henüz futbol çağının başında.Bonservis önceliği $ 800k karşılığı Orduspor'da...

Milan Taraftarı Canlı Yayın Bastı


Evet başlık aynen böyle Hürriyet'in web sitesinde. Okur okumaz "Ulan!?" dedim kendi kendime ve hemen tıkladım izlemek için. 36 saniyenizi boşa harcamayın diye videoyu koymuyorum zira ortada stüdyo var ama basan kimse yok. Bir iki elemanın tezahuratsal nirası duyuluyor o kadar.(merak edenler için link) Bunun neresi baskın be kardeşim. Baskın dediğin böyle olur der ve hatırlatırım...

Body Paint in Football


Hayatın Yedek Kulübesi:Fırat

Uykusuz mizah dergisi'nin son aylardaki en sevilen çizgi kahramanı: Fırat!
Mizahseverlerin, özellikle dergicilerin son bir yılda hızla yükselttikleri "Uykusuz" hayranlığı rotayı bir süredir Fırat'dan yana kırmış durumda. Fırat'ın bütün yaşantısı, duyguları, şaşkınlıkları, sözleri, çevresi birçoğumuzun yaşadığı küçüklük anlarından izler taşır. Bu anlamda çizer Uğur Gürsoy'un başarısı o dönemlerde bizim de hissedip yarımyamalak dillendirdiğimiz lafları Fırat'a başarıyla söyletebilmesidir. "Atan Alır" da o çocukluk anlarının önemli bir kuralıdır. Gerçek hayattan olması biçimiyle Fırat'da da karşılık bulur. Fırat ki zaten mahallede mecbur kalınmadıkça oyuna alınmaz. Hayatın yedek kulübesinin en tatlı simgesidir o. "En birinci"yeniktir. Hayalindeki"Uçmalı"kalecidir.
Bu tatlı çocukluk kuralının güzel bir başka resmi Tuner'in seçimiye blogumuzun yeni arayüzü olarak üst kısımda yeralıyor. İsmiyle yakışan bir fotograf olmuş. Benim sevdiğim şekil, eskiye dair bir havası da var. Dijital futbol oyunlarının dünyasında çocukların mahalle maçı yaşamadan büyümemeleri dileğiyle. Fotografla ilgili yorum ve önerilerinizi bekliyoruz.

Aralık 15, 2008

Kanal 7 ve Tv'de İman



Canlı yayında canlı birini yatırıp kefenleyen zihniyet bu ülkeyi 7 senedir yönetiyor.Tehlikenin hala farkında değilsiniz değil mi???

*arkadaki figürlere dikkat

Bir teklif!


Bu teklifim özellikle Tunerzede iddaacılaradır.

Çok değil, kuponlara yatırdığınız meblağın yarısı kadarını da her seferinde bir kutuda biriktiriyorsunuz. Sene sonu geldiğinde de kutuyu açıp ufak çaplı yatırımlarınız için fon oluştuğunu görüp mutlu oluyorsunuz.
Not: Kutunun büyüklüğü Tuner'ın kuponlarındaki esişi ifade eden bir ölçektir.



Rahmetli(!) derken?

Beşiktaş tarihiyle ilgili bir gezinti yaparken Çerkez kültürü ile ilgili bir blog siteye rastladım.Bilindiği gibi Çerkezlerin Beşiktaş'ın kuruluşundan beri önemli etkileri olmuştur kulübe.Hatta İzmir'e bağlı bir Çerkez köyünde herkes Beşiktaşlıdır bu yüzden.Sitede alıntı yapılan yazı tarihçi Tuğrul Yenidoğan'a ait.Fakat yazının üstüne atılan başlık ilginç:"Konuya başlarken Beşiktaşlı rahmetli yöneticimiz Adige( Kuzey Kafkasya’nın yerli halklarından)Süleyman Seba'yı da rahmetle anıyoruz"!..
Allah gecinden versin diyerek online olan Beşiktaş'lı arkadaşlarıma linki gönderdim.Herkes aynı şaşkınlığı gösterdi.Haberi yazının sahibi Sn.Yenidoğan'a ulaştırdım ve "Acaba Çerkez dilinde "rahmetli" başka bir anlama mı geliyor bilginiz var mı?" dedim.. Böyle bir şey olmadığını söyledi. İlgili siteye mesaj bıraktım.Bir gün kadar geçmesine rağmen bir yanıt veya düzeltme gelmedi. Takip etmeye devam edeceğim.Bakalım nasıl bir yanıt gelecek.Sağlık durumunun iyi olduğunu bildiğimiz büyük başkana (1 yıl önce aynı hastalığı yaşayan birisi olarak) her dakika acil şifalar diliyor ve özellikle şu karışık dönemde ona nasıl ihtiyaç duyduğumuzu belirtmeden geçemiyorum.

Taraftar Çıldırdı Şampiyonluk İstiyor


Dün gece İzmir'e dönen Karşıyaka kafilesinin Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılanmasından bir kare yukarıdaki.Yaklaşık 300 taraftar 23:00 sularında Karşıyaka'dan kalkıp yaklaşık 60 km mesafedeki havaalanına gidiyor, takımlarını bağırlarına basmaya. Bu hava bozulmazsa bu takım zor durur...



- Click here for more free videos

Edit: Dün gecenin videosunu ekledim... Bu takım elinde 1. lig bileti Adnan Menderes'e gelirse heralde 10 saati alır otobüsün Karşıyaka'ya dönebilmesi...

Oksana Andersson


O An #22


Cristiano Ronaldo

Aralık 14, 2008

Kayseri Kadir Has Stadyumu









Bu ülkede tek tük de olsa güzel şeyler olmuyor değil. Rahmetli işadamı Kadir Has'ın 30 milyon ytl bağışlayıp fitili yaktığı proje tamamlanmaya adım adım yaklaşıyor. 4 Kasım 2006'da temeli atılan stad 29 Ekim 2008 yetişecekti ancak İnşaat sektöründe de yaşanan kriz açılışın ötelenmesine sebep oldu. İspanya ile yapacağımız 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri maçına yetiştirilmeye çalışılan stad tamamlandığında hem şehrin kültüründe hem de tribün kültüründe kesin olumlu değişikliklere yol açacak. Bu yüzdendir ki suni çim postunda değindiğim gibi bu hareketlerin diğerlerini kıskandırması ve hızla yayılması gerekmekte.



Stadın ledli ışıklandırılması biraz pavyon havası katsa da başaralı bir mabed yapılıyor. Allianz Arena gibi şehrin takımlarını simgeleyen renkler kullanılırsa o da kotarılır gibi geliyor. Darısı hepimizin başına...

Stad konusu açılmışken İstanbul'daki Olimpiyat Stadına tepkisi koyan taraftarı da unutmayalım ...

Bank Asya 1.Lig 16. Hafta



Bank Asya 1. Lig'inde 16. hafta bir maç dışında tamamlandı.3 günlük Bodrum tatilinin dönüş yolunda aklımda maç vardı sürekli.Bu hafta Bolu deplasmanından alınacak 3 puan üstüne haftaya İzmir'den Rize'yi eli boş göndermesi halinde Karşıyaka hem ilk yarıyı istediği yerde bitirecek hem de gerçekten avantajlı konuma gelecek.Eve döndüğümde ilk işim maç sonucuna bakmak oldu.1. dakikada bulduğu golün rahatlığıyla maçı 3-0 kazanmasını bilmiş Karşıyaka. Bu çok önemli 3 puan haftaya oynanacak Rize maçını daha kritik hale getirdi. Uzun yıllardır kritik dönemeçlerde hep duvara toslayan bu camianın önünde yeni bir şans var.İyi değerlendirilmeli.Tek keyfimi kaçıran ise Ferhat.Manisa maçından beri her maç sahayı seydeyle terk ediyor. Bugün de oyuna girdikten 5 dakika sonra sakatlanarak oyundan çıkmış. Rize maçına yetişmesi 2 haftadır adamakıllı idman yapamayan ferhat için zor gözüküyor. Toplu sonuçlar ve Puan Tablosu yukarıda. Diyarbakır deplasmanından 1 puanla dönen Manisa zor bir deplasmandan yenilmeden dönse de 2. sıraya düştü ve ilk 6 ile puan farkının biraz daha kapanmasına engel olamadı.

Futbol ve Küreselleşme


Futbol aslında "etnik-merkezciliğe (ethnocentrisme) karşı bir aşıdır". Öteki ekiplerle, dış dünyayla ilgilenme, öteki ülkelerden ve öteki kıtalardan gelen yıldızları seyretme açlığıyla başlayan bir zihinsel sınır açılımıdır. Futbol çoğulculuk ve hoşgörü okuludur; Çocukluktan itibaren dünyanın ve onun çeşitliliğinin öğrenilmesidir. On yaşındaki bir İngiliz, İtalyan ya da Fransız çocuğunun Brezilya, Arjantin ya da Nijerya'yla ilk ilişkisi kesinlikle meşin yuvarlak aracılığıyla olacaktır. "Müzik ya da edebiyat gibi, futbol da kültürleri ve ülkeleri değerlendirme konusunda yeri doldurulamaz bir pasçıdır."


Futbol ve Küreselleşme -Pascal Boniface

NTV Yayınları
Related Posts with Thumbnails