Eylül 18, 2009

Türkiye 74-76 Yunanistan


Netteki hız farkını bırak da maçlar ne olacak hido? Maçtan hemen sonra çıkınca reklam geydiresim geldi. Bir de şu serbest atışı ne zaman öğreneceğiz biz ya. 20 fark var serbest atışlarda. Önemli maçlarda izliyoruz da bu serbest atış Efes'in Naumoski'li döneminden beri söylüyor Murat Murathanoğlu hala atamıyoruz. İspanya-Sırbistan yarı finalde. Yenemedik şu Yunanları.

Panathinaikos'un lakabı


Yeşil olduklarından dolayı Yunanistan'da lakapları 'vaseline'. Yunanistan'da da vazelin bizdeki mecazi anlamıyla kullanılıyor ve Pana'nın kendi taraftarları da bu lakabı kullanıyorlar anlamını bile bile. Hatta AEK taraftarları en büyük düşmanlarına vazelin geyiği üzerinden tezahüratlar yapıyorlar. Ayrıca Atina meydanları yemyeşilmiş dün gece,maçtan önce tabi.

bilgi: AEK'li bir taraftar arkadaşım hatta arkadaştan da öte diyelim biz ona.

Europa League Logosu Sarı-Kırmızı

UEFA Galatasaray'ı çok sevdiğinden logoyu sarı kırmızı seçmiş. Maçlardan önce orta yuvarlağa serilen bayrak sarı-kırmızı olunca, Fener tribünleride ıslıklamış bu durumu. Ama formaların kollarındaki sarı-kırmızıyı ne yapıcaz o zaman. Maç boyu mu ıslıklayacaklar.


Bu da Habertürk'ün yorumu. Europa League dün kurulduğu için rengi sürpriz olmuş. Şaşırmış Habertürk.
'UEFA Ligi'nin, maçlardan önce sahanın ortasında dalgalandırılan flamasının renginin sarı-kırmızı olması dikkati çekti.

Eylül 17, 2009

Arkası sezon sonuna.


Son 12 resmi maç, 10 galibiyet, 2 beraberlik, atılan gol 38, yenilen 8. (Rijkaard) (incl. Beşiktaş-Pana)
Avrupa'da deplasmanlarda son 9 maç, 5 galibiyet, 4 beraberlik, atılan gol 17, yenilen 8. (Skibbe,Bülent,Rijkaard) (incl. Pana,Hamburg,Bordeaux)

Cam Adam II, Emre Güngör


Emre Güngör 24. dakika çıktı yine oyundan Atina'da. Euro 2008'de Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanıp çıkmıştı 62.dakikada. Sakatlıktan sonra çıktığı 2.maç Malatyaspor maçı ve girdikten hemen sonra kırmızı kart yedi. Belediye ve Gençlerbirliği maçlarında da ilk yarılarda sakatlandı ve çıktı. Geçen sezon 8 maçın 5inde ilk 11 başlamış 3ünü kart ve sakatlık sebebiyle bitirememiş. Bu sezonda 3.maçında sakatlandı. Son 1,5 seneye yakın bir zamanda 12 maça çıkmış Emre Güngör 4ünü tamamlayamamış sakatlıktan. Asıl camadam Emre olmasın!

Eylül 15, 2009

Gökçekspor küme düşürüldü.


Saçmasapan işler, sene başında niye birleşmediniz, Ankaraspor'a puan kaybeden takımlara ne olacak. Yazık değil mi Jürgen Röber'e. Kına Şart.

Türkiye Kupası 2. Kademe Kuraları

2009-2010 sezonu Türkiye Kupası 2.kademe müsabakalarının kura çekimi İstanbul Maslak Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Türkiye Kupası 2. kademe maçları 30 Eylül 2009 tarihinde oynanacak.

Tek maç eleminasyon sistemine göre yapılacak 2. kademe maçları sonucunda tur atlayan 18 takım, play-off turuna kalacak. Play-off turunun ardından Türkiye Kupası guruplarına kalan 20 takım belli olacak.

Karşıyaka maçını deplasmanda yapacağı için seyircisiz oynama hakkını kupada düşemeyecek...

Eylül 13, 2009

Başarıyı Yönetmek.

Başarıyı yönetmek başarısızlığı yönetmekten her zaman daha zor olduğuna inanırım. Hele bu başarıyı ara sıra yaşıyorsanız daha da zordur. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğu devamında üstüste verilen hatalı kararlar, geçen sezon Beşiktaş'ın çifte kupası, Sivasspor'un performansı, Fener'in çeyrek finali, Euro 2008 başarısı. Türk'seniz zaten alışmanız gerekir bu duruma zira her başarıdan sonra başarısızlık yaşarız rehavet kelimesine sığınarak. Her başarısızlıktan sonra da başarılı olmak için öncesine göre çok daha fazla çalışarak. Süreklilik ve istikrar kelimeleri uzaktır bize. Şımarmaya ve şımartılmaya ziyadesiye müsaitizdir. Aşağıda geçen sezonun son puan durumu ile bu sezonun bugüne ait puan tablosu. Beşiktaş liderin 9 puan gerisinde, Sivasspor 4te4 yaptı, Trabzon 1 maç eksik 15 puan geride. Geçen senenin saç baş yolduranları zirvede.


Nerden çıktı derseniz, Mustafa Denizli '16 hafta kala nerde olduğumuzu da biliyorduk, daha 29 hafta var, puan farkını mutlaka kapatırız' demiş geçen seneyi ima ederek. Ama hoca geçen sene rakibin Sivas'la, Trabzon'du, bu sene işin biraz zor. Hiç inanmıyorum farkın kapancağına ama kapansa da şöyle 3 büyüklerin farkı bi anlaşılsa.

Bu ne güven Mustafa Hoca.


'Sonucun Galatasaray'ın lehine olması bana göre çok zordu. Ama böyle bir sonuç çıktı.' demiş Mustafa Denizli. Bu ne güven hocam. Rakibin Gs. Maç başı 3'e yakın gol atıyor, 3 pasla gol atabiliyor, 10 maçın 8ini kazanmış. Senin takımın 8 maçta 4 gol atmış ve sadece 1 galibiyeti var. Bu ne güven diye yine soruyorum. Motivasyon eksperi falan gibi yazılar vardı maç sabahı, ama o geçen senede kaldı. Mustafa Hoca yine 1,5 yıllık bir serüvenin sonuna yaklaşıyor geçmiştekiler gibi bence. Yerine adam arasın başkan şimdiden. Şu Bobo niye yedek onu bile anlayamadım ya dur bakalım.
1992'de de büyük konuşmuştu, 'Bu maçın İstanbul'u da var' diye, 87. dakikada Rotariu çizgide vuramamıştı topa, Werder kupayı almıştı. Dünki maçta aynı hesap, aşırı güven kibire döner. Bana göre kötü oynayan Gs'den doğru dürüst pozisyon yemeden 3 tane yer dönersin. Bu arada Serdar Özkan ne şanssızmış be.
Related Posts with Thumbnails