Mayıs 29, 2010

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.3

Serra Ferrer'in gönderilmesinden sonra yerine Carlos Rexach gelir. Serra Ferrer'in 4.lüğünün üstüne Rexach da takımı 4. yapar. Ardından 2.Van Gaal dönemi başlar. 19.hafta yerine 1 maçlığına de La Cruz, ardından da sezon sonuna kadar Radomir Antic gelir. Antiç de yerini 5 yıllık Rijkaard'a bırakarak, Barcelona'nın Real'in önüne geçtiği yıllar başlar.

Rexach Dönemi.

Roberto Bonano. Hesp'in gidişiyle boşalan kaleye River Plate'den getirilir, 2 sene takımda kaldıktan Murica'ya transfer olur.

Philippe Christanval. Monaco yıllarından sonra Barcelona'ya gelir, ilk sene De Boer'le yan yana oynar, 2.sene sonunda ülkesine Marsilya'ya geçer.

Francesco Coco. Sol kanada 1 seneliğine Milan'dan kiralanır. Ancak fazla tutanamadan Inter'e geçer.

Fabio Rochemback. Brezilya'dan geldiğinden 20 yaşındadır. Yarısı yedekten 45 maça çıkar. 2.sene sonunda Sporting'e kiralanıp, UEFA Finali'ni kaybeder, bir sonraki sene Middlesboro'ya geçip yine UEFA Finali görür ancak kupayı göremez.

Geovanni. Rochemback'la beraber gelir, beraber gider. Önce Benfica, City derken son 2 senedir Hull City'de.

Patrik Andersson. Defans'ın göbeğine Bayern'den gelir. 3 senede 19 maça çıkar ve futbola başladığı Malmö'ye döner.

2.Van Gaal Dönemi.

Juan Sorin. Lazio'daki kiralık döneminden sonra 2.devre Barcelona'ya kiralanır. 15 maça çıkar. Oradan kiralık yıllarına PSG'de devam eder.

Roman Riquelme. Rıdvan'ın artık bu tarz oyuncular istenmiyor dediği, Alex'in muadili Arjantinli. Avrupa'ya girişini Barcelona ile yapar. 1 senede 16sı yedek 30 maça çıkar, 1 gol atar. Oradan Villareal'e geçer, 4 sene Villareal'le başarılı sonuçlara imza atar.

Robert Enke. Kaleci sorununu çözmek için gelir. 1 maça çıkar. Oradan Fener'e kiralanır, 1 maça çıkar. En son Hannıver 96'da oynar 5 sene. 32 yaşında intihar ederek hayatına son vermiştir.

Rijkaard Dönemi.

Edgar Davids. Rijkaard ilk sezonda büyük sıkıntılar yaşarken, 2.devre Davids kiralanır. Takımın 2.devrede 12.likten 2.liğe çıkışındaki en önemli adam olarak gösterilir.

Rüştü Reçber. Yabancı sıkıntısında sadece 4 maçta oynayabilir. Sonra Fener'e geri gelir. Barça taraftarları tarafından en kötü 11'de gösterilmiş. Ama oynamadan niye o listeye girmiş o da ayrı.

Ricardo Quaresma. Sporting'den Barcelona'ya gelir, sezon sonu Porto'ya geçer. 10 maçta ilk 11'de başlar sadece 5 maçı bitirebilir. 2 gollü bir kariyeri var Barça'da.

Henrik Larsson. 7 yıllık Celtic kariyerini ve saçlarını bırakarak Barcelona'ya gelir. 40 maçta 13 golle, futbolu bırakmaya Helsingborg'a gider. Ama Alex Ferguson'a dayanamayıp ManU'ya gider kısa dönem kiralık.

Maxi Lopez. Larsson'un sakatlığından sonra River Plate'den €6.2m'a gelir. 17 maçta 1'i Chelsea'ye 2 gol atar. Daha sonra Mallorca'ya kiralanır.

Demetrio Albertini. Davids etkisi yapması için gelir. 1 senede sadece 5 maça çıkar takımla ve futbolu bırakır.

Mark Van Bommel. PSV'den Barça'ya gelir. İlk 11'e yerleşir ancak sene sonu Bayern'e geçer. CL'yi kazanan kadrodan ilk gidendir.

Ludovic Sylvestre. Önce Barça B'ye transfer edilir. Oradan A takıma çıkar ancak sadece 1 maça çıkar. Sparta Prag'ın yolunu tutar sene sonu.

Gianluca Zambrotta. 2.lige düşürülen Juve'den gelir. 2 sene takımın sağını kimseye vermez. Yaşı Milan'a uygun olunca Milan'a transfer olur.

Lilian Thuram. Efsane Parma'dan Juve'ye gelir. Juve küme düşünce, Barça'nın yolunu tutar O da. 2 sezonunda 3.tercihe düşer. 2.senenin sonunda Barça'da bırakır futbolu.

Giovani dos Santos. Rijkaard'ın manevi oğlu oldu bize de gelince. B'den A'ya alır Rijkaard. 28 maça çıkar Barça'da, 3 gol atar. Sonra Premier League'in yolunu tutar. Daha sonrası herkesce malum.

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.2
Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.1

Seri burada biter. Başka takım, başka seri gelir yakında.

2 yorum:

ayşen dedi ki...

gaizka mendieta vardı (:

Metonet dedi ki...

mendieta ispanyoldu netekim:)

Related Posts with Thumbnails