Ağustos 28, 2009

UEFA Avrupa Ligi Kuraları


F Grubu Galatasaray-Panathinaikos-Dinamo Bükreş-Sturm Graz
H Grubu Fenerbahçe-Steaua-Twente-Sheriff
Gruplar güzel denk geldi. Yolumuz açık olsun.
Bu arada Tuner,Fener'in grubu twente hariç yakaladı. Yaptığı yorumu buraya yazamıyoruz tabi:)

Gerçek 10.5 Numara

Bu video umarım Sayın Demirören'in eline ulaşmaz, zira ilk uçakla gider alır gelir... Carlsberg SPORT...


Acil Demokrasi


Bugünlerde nüksetti basım yine,
Sağa çarptım sola çarptımhabire.
Her yanım yara bere içinde kalbim.
Hava bedava, su bedava değil.

Hür demokratik
Parlamenter sistemde...

Olağanüstü haller,
Geçis dönemleri,
Sıkıyönetimler,
"Simdi sırası değil"ler,
Fikir suçları,
İdam cezası,
141-142
Adalet Mülkün Temeli

Çeliskiler keskinlessin diye
Böyle mi geçsin ömrüm?

Acil demokrasi
Acil demokrasi

Radyasyon meselesi
Ateistler, Yesiller,
Hor görülen cinsler,
Nesli tükenen kaplumbağalar,
84. madde
Beni ilgilendirmez,
Varlığım varlığına
Armağan olmus bir kere.

Çeliskiler keskinlessin diye
Böyle mi geçsin ömrüm?

Acil demokrasi
Acil demokrasi

2009-10 UEFA Prim Sistemi


Avrupa Ligi'nde tüm maçları kazanan medya payıyla toplam €10m alır en fazla. Cl'de gruplara kalıp her maçı keybetsen €7.1m+medya payı aşağı yukarı 10m olur. Bu sistemde kurtaramaz Kupa3'ü.

kaynak:haberturk.com

Benziyorlar

Ağustos 27, 2009

Berber Nonda


Endüstriyel futbola hayır. Nonda Arnavutluk piyasasında kurumsallaşmış. Numarada tutuyor.

1 günde €23m zarar


Real Madrid, transfer harcamasında rekor kırarken, futbolcudan zarar etmede de rekor kırıyor. €36m'a gelen Robben €25m'e, €27m'a gelen Sneider €15m'a gönderildi. 1 günde edilen zarar €23m, ki Keita+Elano'dan fazla. Bir de ödenen paralar + Huntelaar'ın €5m satış zararı ve maaşını eklersek stad yapılır o paraya bre.
Bu arada Sneijder yılda €4m alacak Inter'den, vergilerde düşünce €2'ye falan gelir. Bizimkilerde alabilirmiş, taksitle falan gelirdi.

Şans mı, Şanssızlık mı?


Normalde süper kura Beşiktaş için ama Denizli'ye güvenemiyoruz ki. Ronaldo'suz Man UTD, Zico'nun CSKA'sı ve Magath'sız Wolfsburg. Çıkılır bu gruptan ama 10,5 numara kim olacaklarla, sağda Yusuf'la, Bobo'suz oynamalarla gereksiz zorlar takımı.
Bu sene ölüm grubuda çıkmadı devler için. Denk takımların işi zor gözüküyor. Mourinho yine buldu Barcelona'yı. Van Gaal'sız AZ'ın işi zor, Ketsbaia Olympiakos'u çıkarır o gruptan. Sürpriz çıkar çok gibi.

Delgado Gitti, Tabata Bitti


Bu hafta cezalı olduğu için İstanbul'a gelmeyecek olan Tabata sanırım tek yönlü bir İstanbul biletini koymuş şimdiden cebine. Demedi demeyin...

Yavaş Oğlum Daha Parasını Ödemedik.


Estonya'da antremanda Mustafa Sarp Elano'yla çarpışınca, Elano bir de duvara çarpıyor. Ardından Servet espriyi patlatıyor. 'Yavaş oğlum daha parasını ödemedik'.

Kaynak:haberturk.com

Seyrantepe Dehşeti


4.ihale de iptal. Nasıl bir beceriksizliktir ki bir stad bir türlü yapılamaz, stadı bırakın ihalesi yapılamıyor. Bu saatten sonra yaptırmasınlar hiç, bu haliyle daha ünlü oldu stad. Gıyabında kombine de satılsın seneye. Bu satırları yazarken TOKİ ben yapacağım ulan bu stadı dedi.

Ve Delgado Askıda


Yaklaşık bir saat önce menajeri olan babası Eduardo Delgado Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Delgado'nun kontratı 1 yıllığına askıya alınıyor ve Delgado'nun bu süreçte alması gereken tüm para kendisine ödeniyor. Umarım Demirören yerine düzgün birini bulup bu anlaşmayı yapmıştır zira ortada hiç oynamayacak olan bir oyuncuya ödenecek €2.1 milyon var...

Ağustos 26, 2009

Eski Kaptanlar konuşmuş yine.


Eskiler konuşmaya devam ediyor, ettikçe de soğutuyorlar kendilerinden. Hasan Şaş maraton.com.tr'ye,Bülent Korkmaz radyospor'a konuşmu bu seferde. Rijkaard için söylenenler ilginç. Rijkaard'ın Barcelona dışında başarısı yok saptaması güzel. Barcelona'ya giden herkes 2 kupa alıyormuş, Van Gaal gibi mi mesela? Ya da 2 sezon şampiyonluk sözü. Enteresan adamlar oldu bunlar iyice.

Sivas'ın Avrupa Karnesi


8 maç 2G, 1B, 5M. Atılan 6 gol yenilen 18 gol. Geçilen tur 4te 1. O da Karadağ'ın Intertoto'ya gönderdiği takım. Düşünün halini. Bu sene Şampiyonlar Ligin önelemeden elendikleri hatta 5 yedikleri Anderlecht Lyondan 5 yedi. Yani geçen sezon Sivasspor şampiyon olsaydı çok 5ler 7ler görecektik bu sene. Zaten son 5 senede aldığımız puan ortada bir de bu eklenecekti. Kendilerini erken büyük ilan edip, Tum gibi bir futbolcuyu yaşlı diye gönderebiliyorsan gol atamaman normal. Mehmet Yıldız da sakat olunca A planından başka planı olmamış bir takım sene başından beri hazırlık maçları dahil 10 maçda sadece 1G ve 1B almış. Bu 10 maçın 9unda 2 ve üstü, 6sında 3 ve üstü gol yemiş. Bilica olsaydı sonuç farklı olamazdı bu oyunla. Aşağıda da muhtemelen Sivasspor'un tarihinde bir daha göremeyeceğini sandığım Avrupa maceralarının dökümü var.
UEL 2009/10 Shaktar Donetsk 2-0 Sivasspor
UEL 2009/10 Sivasspor 0-3 Shaktar Donetsk
UCL 2009/10 Sivasspor 3-1 RSC Anderlecht
UCL 2009/10 RSC Anderlecht 5-0 Sivasspor
INT 2008/09 Braga 3-0 Sivasspor
INT 2008/09 Sivasspor 0-2 Braga
INT 2008/09 Sivasspor 1-0 Grbalj Radovinici
INT 2008/09 Grbalj Radovinici 2-2 Sivasspor

Bank Asya 1. Lig 1. Hafta


Önce haftanın toplu sonuçlarını verelim :


22.08.2009
20:30 Bucaspor 4 - 0 Kocaelispor

23.08.2009
16:30 Gaziantep B. Bld. 0 - 1 Konyaspor
16:30 Boluspor 2 - 1 Mersin İ.Yurdu
20:30 Erciyesspor 2 - 4 Dardanelspor
20:30 Altay 0 - 0 Kartalspor
20:30 Giresunspor 1 - 1 Orduspor
20:30 Samsunspor 3 - 3 KDÇ Karabükspor
20:30 Adanaspor 1 - 0 Karşıyaka

24.08.2009
20:30 Hacettepe 0 - 0 Ç. Rizespor

Haftanın en büyük süprizleri 2 Egeli'den geldi şüphesiz. Kadrosu PAF ağırlıklı olduğunu bilsek de Kocaeli'ni bu kadar farklı yenebileceğini beklemiyordum ben Buca'nın. Yeni stadları onlar için gerçekten bir itici güç. Dardanel ise Erciyes deplasmanından 3 puanla dönüyor, Buca gib 4 golle. Bank Asya'ya yeni çıkan bu iki takımın sezona galibiyetle başlaması dikkat çekici. Karşıyaka'nin seyircisiz geçireceği haftalarda boşluk doldurmak adına Buca maçları takip edilebilir... Küme düşme adaylarımı da ilk hafta itibariyle açıklamak istiyorum; Kocaeli, G.Antep BB ve Erciyesspor...

Ağustos 25, 2009

Monaco'nun uğuru.



'Biz Real Madrid yedeklerle çıkar diye rahattık, Real'in başkanı bu kupa bizde yok alın deyince tam kadro çıktılar, Figoları sahada görünce sesimiz kesilmişti. Başkan bizi ciddiye bile almıyordu, ama kupayı kazanınca yüzler değişti.'Mehmet Cansun

Zafer Biryol Altay'da


2003-04 Türkiye Süper Ligi gol kralı Konyaspor'da. Daha sonra Fenerbahçe'de 3 maç 37 dakikalık golsüz bir performans, 3,5 aylık bir sakatlık ve ardından Bursaspor. Daha sonra Rize, Mersin İdman Yurdu ve bugün itibariyle Altay. 5 maçlık bir A milli takım kariyeri de var golcü yıllarından.

The Galactickles





Çakma Los Galacticos ama iyi başladı denebilir. 2007-08 sezonunun aynı başlangıcı. İlk maç deplasman 2-0, 2.maç home 1-0, 3.maç United'ı 1-0 yenip tepetaklak. Bu sene biraz daha farklı olur herhalde. Premier League'deki transfersizlik ilk 4e sokabilir gibi City'i de bu Hughes'la nasıl olacak o meçhul. Tugay'da gitmedi yardımına.

Ağustos 24, 2009

Denizli & Terim


Ders almam, veririm vs. Kargalar bana kılavuzluk yapamaz
Türkiye'nin 2 hocasıdır bana göre. Terim ve Denizli. 2sinin diğerlerinden farkı Derwall ve Piontek hocalarıdır. Hatta Terim'inki 1 kademe daha üsttedir, zira teknik direktörlüğe başladıktan sonra yardımcı antrenörlük yapmıştır Piontek'e. Denizli direk yardımcı başlamıştır Derwall'e. Sonuçta Galatasaray ve Milli Takımdaki başarılarında zamanında öğrendiklerinin payı vardır. Ama şu büyüklenme nereden geliyor anlayabilmiş değilim. Tamam başarılıdırlar, ama büyük konuşulmaz bu futbolda, bu hayatta. 'Bu maçı kesin kazanacağız' deyip Sami Yen'de 5 yiyende, 'Bu maçın İstanbul'u da var' deyip karda 87'de topa Rotariu dokunamayınca elenen de bu adamlar değil mi?. Allah'ın sopası yok lafı ne kadar doğrudur. Yaşananlarla baki. Ne kadar sevsemde bu 2 kişiliği, kendilerini soğutmayı pek iyi biliyorlar. Madem o kadar iyisinizde niye kan ve puan kaybediyor Türk Futbolu. Niye İspanya yeniyor bizi 3 pozisyonla ve niye insanlara geçen sene fb,gs kötüydü ondan şampiyon oldunuz dedirtiliyor? Şenol Güneş bunları demeden başarılı olabilmişti, ama karizması yoktu değil mi? En akılcısını o yapmıştı, geçen sene Bülent'in yapamadığını. Şimdi Kore'de gözlerden uzak şampiyonluğa oynuyor.

**Bu arada Denizli'nin 1 tane sinirli fotoğrafını bulamadım google'da. hep güler mi 1 insan. Terim önde bu konuda açık ara.

Petrol...


Sami Yen'de petrol bulundu...

Kayıp İlanı.


"Lige 9 Ağustos'ta Sivas'ta muhteşem bir galibiyetle başladıktan sonra bizleri umutlandıran Trabzonspor'umuzundan, 15 gündür haber alınamamaktadır. Son olarak Manisa'da perişan halde görüldükten sonra tekrar kayıplara karışan takımımızın geleceğinden endişe etmekteyiz. Görenlerin insaniyet namına tarafımıza bildirmelerini rica ederiz."

Karadeniz Gazetesi'nde bugün yayınlanan ilan.

Ankara UTD


Ankaragücü'nde düzenlenen olağanüstü kongrede olağan bir şekilde yeterli katılım sağlanamadığından 30 Ağustos'a ertelendi. Ancak 30 Ağustos'ta yeterliliğe bakılmadan yapılacak kongre diyor geçici başkan. Cemal Aydın ve Melih Gökçek Ankaragücü'nü kurtarmak için çok çalışıyor da diyor. Nasıl bir başkandır ki bu zat, başkanlığı devretmek için bu kadar hevesli olsun. Melih Gökçek'in oğluna geçecek başkanlık. O da takımı Ankara'nın özlediği(!)* şampiyonluğa ulaştıracak.
Federasyon karşı çıkıyor gibi yazılıyor çiziliyor ama bu kankalık sisteminde federasyonda okeyler bu işi.
Sorular belli şimdi. Madem bu kadar heveslisiniz niye Ankaraspor'a bu kadar masraf edildi? Röber niye geldi? Futbolcu niye alındı? Onlara ne olacak şimdi? Küme düşme garantili mi oynayacaklar?
Sonunda spor ibaresi olmayan kulüpleri severim Türkiye'de ama Ankaragücü'nü bu grubun dışına çıkarmak zorunda kalacağız gibi. FIFA ve UEFA'yı göreve davet ediyoruz. 100 yıllık çınar seçim malzemesi oluyor.
Taraftarın ne düşündüğünü, ne yapacağını duyamadık daha. Onlarda Gençler tribünü ile birleşsinler mesela ya da komple Ankaraspor maçlarına gitsinler. Zaten onları düşünen yok gibi.

*sahip olunmayan birşey nasıl özlenir?

Adanaspor 1 - 0 Karşıyaka


Kadronun 20 oyuncusu değişti ma geçen seneki kıpti ruh hala duruyor. Maç seyircisiz oynandığı ve TV'den de verilmediği için tam anlamıyla birşeyler söylemek aslında mümkün değil. Tek söyleyebileceğim bu sene de çok kısır maçlar izleyeceğiz içinde Karşıyaka'nın olduğu. Zaten ilk 5 maç içerde seyircisiz, dışardaki ilk maç da seyircisize denk gelince aslında bir prova maçı oldu Karşıyaka için, evinde seyircisiz neler yapabileceğini görmek adına. Anlamadığım ise, forvet olarak kim gelirse gelsin birşeyin değişmediği. Geçen sene Diyarbakır'da 17 gol atan Emrah bu sene aynı renk formanın logosu değişmişiyle 10 gol bulabilir mi ben bilmiyorum... Bir de şimdiden eklemesi; Bu takım baskı gördüğü zaman ayağında top tutacak oyuncuya sahip değil, bu iş Serdar'la olmaz...

Tobol'dan sonra başlayan kapak furyası.


Yedek hatta genç denecek takımla sezonun ilk resmi maçına çıkan Galatasaray'a yüklenmeye başlamıştı herkes hatırlarsanız. Rakip ciddiye alınacak bir takım değildi, hava sıcaktı, sezonun ilk maçıydı, falan filan ama bahane olamazdı bunlar. Transfer yapılmasını uygun gördü yorumcularımız ama bir Elano geldi ortaya ki, onlar sağbek, ön libero, forvet, stoper gibi yeni takım kuracak transferler istemekteydi. Ama at gözlüğü olursa göremiyorsun tabi herşeyi. Rijkaard'ı göremediler. Geçen senenin bana göre en büyük yararıdır onun gelişi.
Yavaş yavaş dönüşler başladı. Kapağı gören dönmeye başladı. Ciddi rakip yok dendi, dün Kayseri yeterince ciddiydi bence. (Zor maçı kazanmak kolay maçı kazanmaktan daha kolaydır bana göre, konsantrasyon meselesi ve Türklük belirtisi.) Daha da ciddisini görmek gerek tabi ama kazanmanın zevki ciddi middi dinlemiyor işte. Kazanmaya alışan zor döner o işten, rakip kolay da olsa, zor da olsa. Dahasını da bekliyoruz haklı olarak. Maçı izlemeyip, özetlerde gollerin penaltı ya da kendi kalesine atıldığını görünce bile moralimiz bozuluyor. Bir de Baros'un formuna kavuşması, Elano'nun alışması gerçekleşsin, asıl şenlik o zaman başlayacak inşallah. Geçen sene de böyle 4-1'lerle başlamıştık sonra kapaklar bize gelmişti diyerek biz de dikkatli konuşalım da başımıza birşey gelmesin, sonra gazetelerde atanaldı demesinler, blogculara kapak yazıları görmeyelim.

Elano&Keita vs. Gürcan Bilgiç


Gürcan Bilgiç söyledikleri doğru çıksın da, ben demiştim diyebilme hevesinde.Dün akşam için Ebru Kılıçoğlu'na verdiği cevap burada. Yorum kendine aittir bir şey diyemem de yarı saha çizgisinden ileride oynayan hangi Brezilyalı rakibi kovalar. Ronaldinho Barça'da presmi yapmıştır, Deco rakip kovalamışmıdır diye sormak isterim.
Related Posts with Thumbnails