Aralık 19, 2009

Sonunda Lider


Bu seferki ikramı geri çevirmedi Galatasaray. Kewell'ın kaçırdıkları, hakemin yaptıkları çileden çıkardı, 2.yarı 5 dakika içinde 3 pozisyon tuz biber ekti. Mehmet Topal sakatlığındandır belki ama tarihi kötü oynadı. Thomas Doll'un öğrencileri fazla gelmedi rakibinin üstüne, gelse daha fazla pozisyon bulabilirdi formsuz defans üzerinden.
Ama sayılmayan golüne, kaçırdıklarına rağmen yine Daddy Cool çıktı sahneye. 9.kez havalandırdı ağları Kewell bu sene Ligde. Nonda'ya yetişti tüm maçlarda. 14 oldu. Geçen sene ligdeki gol sayısını geçti ilk devrede. Seviyoruz seni, bırakma bizi.

Olmadı Be Kuddusi.


Beceremedin bu sefer. Gençler forvetleri de sana yardım etti tabi. Ama maçı o hale getiren sendin. Çarpmaya kasti dedin yedin ilk golü. 2. ofsayttır belki ama, bilal'e kırmızıyı vermedin, keita'ya da veremedin 2.sarıyı o yüzden. Penaltıyı veremedin, dönen topta Galatasaray faulünü de veremedin. Serdar'a sarıyı veremedin. Kerem'e verdin kartı, 2.yi gösteremedin. Halbuki Keita'ya göstermiştin. Nasıl izin verdin liderliğe? Fırça yemeyesin bu gece?

2008/09 Barcelona Yılı


2008/09 sezonuna ait tüm ulusal ve uluslarası kupaları aldı Barcelona. Altı, rakamla 6, Pep, Messi ve arkadaşları tarafından silinip süpürüldü. Veron da dayanamadı. Bu sezon devam etmesi zor gözüküyor bana göre ama yine de eline sağlık Guardiola. Bu yaşta bu kadar kupayı ancak cm'de alınır bir daha herhalde.
Pedro'da ayrı bir tarih yazdı. Millet oynayamazken o hepsinde oynadı ve gollerini de attı. Resimde bir Ibrakadabra eksik zaten o da UEFA Super Cup ve FIFA World Club Cup'ta 1 sarı kart dışında resmi bir kayda sahip değil.

KSK: 2-1 Bolu // KSK: 76-66 Daçka



Bugün Karşıyakalılar günü ve gelen skorlar gayet tatminkar. Yarın bayan voleyboldan da güzel bi sonuç bekliyoruz...


Dünya Karşıyakalılar Günü


Bugün 19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü. Yeşil Kırmızı renklere gönül vermiş, iyi gününde kötü gününde kulüplerine bir gün olsun sırt çevirmemiş vefalı, cefakar, büyük Karşıyaka taraftarlarının Dünya Karşıyakalılar Günü'nü kutlarız. İçimizdeki bu ateş hiç sönmeyecek.

Bu güzel günde bize kasap bir "Hakem 4lüsü" yollayan Altaylı Federasyon Başkanı ve dadaşlarına sevgilerimi iletiyorum... Maç fotograflarına benim facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz...

Evet, Zorlanıyoruz!


Fulham 3-0 Manchester UTD. Son 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet. Chelsea West Ham'ı yenerse fark 6 puan. Arsenal-Aston Villa maçı da etkileyebilir Manchester'ın yerini.

Roger Lemerre Ankaragücü'nde.


Son 20 yılında 1 sene Lens dışında herhangi bir kulüp çalıştırmadı Lemerre fakat Fransız Ordu Milli Takım'ından sonra 2000'de Fransa'ya Euro2000'i, 2001'de Konfederasyon Kupası'nı , 2004'te Tunus'a Africa Kupası'nı kazandırdı. Şimdi de 6 aylık sözleşme ve 1 yıllık opsiyonla Ankaragücü'nde. 30-35 oyuncu arasından milli takıma adam seçer gibi takım kurması gerekecek devre arasından.
Yardımcısı da Ümit Özat olacakmış bu arada.

Neden Anadolu Kulüpleri Şampiyon Olmasın?


Kayserispor 1-2 Antalyaspor
İşte bu yüzden. 2 büyükten puan aldı diye şampiyon adayı ilan edilen takımlarımız liderliği max. ortalama 2 hafta taşıyabiliyorlar da ondan. Gördük Sivas mucizesinin nasıl sona erdiğini. Bursa'da göklerde. Ama verilmeyen kırmızı kart, hava muhalefeti ve 2 şanssız sakatlığı çıkarsanız, Bursa aslında birşey yapmamış gibi gözüküyor. Evet dün kazandılar ama gidip beklenmedik bir takıma yenilecekler kendi evlerinde, Kayserispor gibi, geçen sene Sivasspor gibi.
İlk 2'ye karışmasınlar, diğer sıralar onların olsun. Tecrübe kazansınlar, yönetimleri düzelsin, tesisleri artsın, gelir getirecek birşeyler bulsunlar sonra biz şampiyon olabiliriz desinler. Ki 100 yıllık çınarlarımız bile bunları doğru dürüst yapamamışken, şu Anadolu kulüplerinden nedir bu büyük beklenti?
Bırakalım ben olamıyorsam diğer büyük olmasın, Anadolu kulübü olsun geyiğini. Bu hem onlara hem de Türk futboluna büyük zarar. Avrupa'da son yıllarda iyi puan kazandırmış bir Anadolu kulübü var mı? Her sene 1 ya da 2si gidiyor Avrupa'ya. Veya son yıllarda ciddi yetişmiş bir futbolcu var mı Anadolu'dan? 3 ya da 4. Eskiden her sene 3-4 tane verirken, şimdi bir ton para isteyip çürütüyorlar onları da. Gökhan Gönül, Sercan, Mehmet Topuz belki de İsmail Köybaşı. Nerede diğerleri. Bu oyuncular da kalsaydı Kayseri'de, OFTAŞ'ta çüreyeceklerdi.
Sonuç olarak her sene bir gaz veriyoruz Anadolu kulüplerine onlarda hemen şımarıp 1-2 hafta içinde düşüyorlar. Büyüklerin eski oyuncuları ve büyükler teklif etse hemen gidecek oyuncularla ne kadar kafa tutabilirsiniz İstanbul'a.

Dalağını Seveyim Fotospor


Real Madrid’in ünlü yıldızı Ronaldo seyircisi ve atmosferinden etkilendiği Fenerbahçe için kapıları açık tutuyor

Fenerbahçelileri sevindiren ve gururlandıran haberlere bir yenisini de Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo Türk gazetecilere yaptığı açıklamada ekledi. Türkiye’de en etkilendiği yerin Fenerbahçe Stadı olduğunu belirten Ronaldo, “Manchester formasıyla Fenerbahçe Stadı’nda oynamıştım. Seyirci ve ambians oldukça etkiliydi. Maçı da 3-0 kaybetmiştik. O günden bu yana Fenerbahçe’ye hayranım” dedi.

Bir gün Türkiye’ye Fenerbahçe için gelebileceğini ve bu takımda seve seve oynayabileceğini vurgulayan Ronaldo, “Roberto Carlos gibi ünlü bir futbolcunun forma giydiği bir takıma karşı kapıları kapalı tutmamak lazım” yorumunda bulundu. Eski Fenerbahçeli Tuncay için “En iyi Türk futbolcu” diyen Ronaldo, Terim’i ateşli bir teknik adam olarak tanımladı. Scolari’yi de Türk milli takımına tavsiye etti.


kaynak

Aralık 18, 2009

Aston MartINI



2009 Aston Martin Cygnet Concept

Bir Ferrari Nelere Kadir.


Beşiktaş 2-3 Bursaspor. Hakeminde oyuna katkısını unutmamak gerek. Kırmızıyı vermedi, golü attı. Penaltıya benzetemedim ben. Nobre girdi oyun değişti. Ferrari çıktı, yine döndü maç. Zapo'da mal sahibine kazık attı. 3 hafta üst üste kazanamayanlar kervanına katıldı.

Atletico vs Lille


Rakiplerle eski maçlar. Atletico Madrid ile 5 kez karşılaşmışız. Lille ile hiç. 5 takımımızla eşlemiş Atletico sadece ilk eşleşmede Göztepe eleyebilmiş Fuar Şehirleri Kupası'nda. 10 maçta 2 kez kazanıp, 2 kez berabere kalıp, 6 kez de yenilmişiz. 4 gol atmışız, 17 gol yemişiz. Atılan goller sadece 2 maçta. 8 maçta gol bile atamamışız. Tabi kupa finalisti Erciyes'e atmış 9 golü onlarda.
Maçlar şu şekilde.


Durumu hiç iç açıcı değil bu sene Atletico'nun ama kadro müthiş. Agüero, Maxi Rodriguez, Reyes ve Forlan. 24 maçta sadece 7 galibiyet alabilmişler bu sene. 2'si kupada Marbella'dan. Apoel'le 2 beraberlik var, ki o beraberlikler Europa League'e getirdi Atletico Madrid'i. Bakalım bize kadar düzelirler mi, Agüero gider mi?


Lille biraz daha iyi. 27 maçta 15 galibiyet var. Ligue 1 ve Europa Ligi gruplarda en çok gol atan takımı konumunda. Ama grupta Valencia'yı yenememiş, diğer iyi rakip Genoa'yı da Fransa'da yenmiş, İtalya'da yenilmiş. Fenerbahçe'nin çok zorlanacağını sanmıyorum açıkçası.

Nasıl Yani!

Reyes vs. Sabri


Şubat ayında olası eşleşme.

Elano'dan Robinho'ya


Mart 2009. Elano Robinho'nun arabasına utanmaz yazıp bırakıyor. Ama rüzgardan uçuyor kağıt, resmi kalıyor. Sebebi de araba bir oteli önünde park etmiş.

Geçmiş Zaman Olur Ki


Baros-Kewell-Sinama Pongolle beraber. Liverpool 2003/04. Sinama Pongolle Atletico Formasıyla Ali Sami Yen'de olacak bu sefer.


Leo Franco Atletico Formasıyla.

Black Eyed Peas'den Portekiz'e Gaz


I got a feeling that Portugal can win the World Cup.

1.224.488,00 TL


Karşıyaka'nın Ahmet Çağıran'ın kesinleşen 241 bin 522 TL'lik alacağından sonra Federasyona olan borcu bu kadar. Transfer yasağının kalkması için bu paranın 1 Ocak'tan önce TFF'ye ödenmesi gerekiyor. Geçen senenin bu zamanlarını hatırlıyorum da, Diyarbakırspor 7 milyon TL olan borcunun 1,5 milyonluk kısmını Mehdi Eker aracılığıyla bulmuş ve borcun yaklaşık %20'sini ödeyerek transfer yasağını kaldırmıştı. Karşıyaka yine başlıktaki rakam civarında olan borcunu ödeyemeyerek devre arasında transfer yapamayan tek takım olmuş, ikinci yarı kadro darlığından ancak play-off'lara katılabilmişti. Diyarbakır'ın ne yaptığını hatırlatmama gerek yok sanırım. Fevzi Tuncay dahil 6 Süper Lig oyuncusu katmıştı bünyesine ve bugün olduğu yer malum... Geçen seneki filmi izliyorum gibi yine bu sene...

Kısa Yoldan Para


Bugün koşulacak İzmir Yarışları havanın yağışlı, kum pistin sulu ve ağır olmasından dolayı süprize açık bir gün duruyor. Ben şöyle çıtır bir kupon yaptım...



  • 4

  • 3-4-7-11-12

  • 1-3-7-2

  • 1-4

  • 1-2-3

  • 1-3-8-14

Aralık 17, 2009

Seks Turizmine Karşıyız.




Euro2012'nin Polonya-Ukrayna'da yapılacak olması, Ukrayna tarafında futbol ve seks turizmi birarada olacak izlenimi uyandırmış olacak ki Ukrayna'lı bayanlar sokak ortasında bir uyarı da bulunmak zorunda kalmışlar.

Aralık 16, 2009

Sturm Graz'ın Galatasaray Şansı.


Avrupa'da 4 maç yapıp da hiç yenemediği sayılı klüplerdendir herhalde Sturm. İlk kez Lucescu'nun ilk yılında CL 1.tur gruplarında Rangers ve Monaco ile beraber aynı gruba düşmüştük. Herkesin koftiden saydığı Sturm, bizim sayemizde gruptan lider çıkmıştı. Kendi evindeki tüm maçları kazanmış ayrıca Sami Yen'den 1 puan almıştı. Rangers ve Monaco'dan 5 yemişti deplasmanda. İlk maç Avusturya'da 3-0 bitmiş, diğer maç Sami Yen'de 2-2 bitti. Ve komik tarafı yine yenememiştik. Jardel atmıştı ama Ergün de kendi kalesini sarsmıştı. Monaco-Rangers maçı bizim maçtan önce berabere bitince 2 takıma da skor yetmiş ve son 3-4 dakikayı karşılıklı paslaşmalarla geçmiştik.
Bu seneye gelince. Sezona fırtına gibi başlayan takım cut-off'a girince önce Eskişehir'e Sami Yen'de puan vermiş sonra da Sturm Graz'a. Ardından da Ankaragücü'ne yenilmişti zaten serisonunda. Rövanşta çıkartırız acısını derken 2 maç önce gruptan lider çıkmayı garantileyince son maç formaliteye, aslar da İstanbul'da kaldı. Sonuç grupta 4 puan Sturm, 4'ünü de bizden almış oldu.
Ve Rijkaard'lı Galatasaray pek de önemli olmayan bir istatistiğe 1 mağlubiyet eklemiş oldu.

Real'den İkizlere Takke





Bizde fıkraya yeni malzeme olur. Barçalılara fıkradan bahsetmek gerek. Bu arada Ronaldo'yu kullansalarmış manken niyeti. Sever bizimki bu işleri. Gösterir heryerini.

Alejandro Dominguez Valencia'da



Rusya'nın Latin yıldızlarından biri daha Avrupa'ya geçti. Zenit'le UEFA, Super Cup ve Rus Ligi. Rubin'le de 1 Rus Ligi. Bu senede Barça maçında Gökdeniz'e asist. Bundan sonra 3,5 yıllığına Valencia'da.

Aralık 15, 2009

900.maç


Premier League'de ManU başında 900.maçını tamamladı az önce Alex Ferguson. Ben takımımın 900 lig maçını izlememişimdir daha. Zaten yaş itibariyle zor, ama az kalmış.
Yine kazandı. Wolves'ı 3-0 yenerek Chelsea'ye eşitledi puanı ama Aston Villa maçının yarasını saramaz Chelsea kaybedene kadar.
Bu istikrar nedir. Auxerre'de Guy Roux'nun 44 yıllık rekorunu yaş haddinden dolayı kırması zor gözükse de 23 sene az değil. Daha kimbilir ne Beckham'lar ne Ronaldo'lar yetişirir. Bekleyip göreceğiz.

At Artık İmzanı Git Bir An Önce.


Şu Brezilyalılar ne gitmeyi bilmez, ne futbolu bırakmayı bilmez adamlar. 6 aydır gidecem diyordu, şimdi de Real çağırsa hemen giderim demiş. Dön artık memleketine oyna orda istiyorsan. Git Romario, Rivaldo bir takım kurun oynayın. Çoğu da kalburüstü takımlarda oynuyorlar, yılda en 50 maç yapıyorlar doymuyor adamlar.
Muhtemel futbolu bıraktıktan sonra yapacak birşeyleri olmadığından bu sıkıntıları. Avrupa güzel geliyor, Brezilya'da iş yok güç yok. Adam kaçırma var bilmemne var. Sıkıntıları o yüzden herhal.

Adana Usulü Dest-i İzdivaç


Voodoo Girl'ün twitterında gördüm. O da Radikal'de görmüş. Kaynak göstermeden araklamak ayıp ya baştan vereyim kaynağı... Adanaspor kalecisi Tolgahan 2-0 kazandıkları Ordu maçından sonra sahanın ortasında almış mikrofonu eline "Yallah Şöför" diyip kız arkadaşına evlenme teklif etmiş. Türk usulü neo-arabesk romantizm kokuyor ama ilginç mi ilginç. Cevap "hayır" olsa daha da ilginç olacağı kesin...

Jardel 1995


Copa Libertadores'te Gremio forması ile. Gremio'nun 2 kupasında biri. Gol kralı da 12 golle tabii ki Super Mario Jardel.

Katalan Milli Takımı


UEFA tarafından tanınmayan ancak 1904'ten beri 200'e yakın maç yapmış takımın teknik direktörü Johan Cruyyf. 22 Aralık'ta Arjantin ile Nou Camp'ta hazırlık maçı yapacaklar. Kadro da belli olmuş. En çok oyuncu Barça'dan.
FC Barcelona: Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Bojan Krkic
RCD Espanyol: Ferran Corominas, Joan Verdú, Moisés Hurtado
Deportivo de La Coruña: Sergio González, Albert Lopo
Getafe: Jordi Codina
Valencia: Bruno Saltor
Sevilla: Fernando Navarro
Racing de Santander: Oscar Serrano
Real Betis: Sergio García
Villarreal: Joan Capdevila.
Arsenal: Francesc Fàbregas
Ajax: Oleguer Presas, Gabriel Garcia ‘Gabri’

Ajax ve Arsenal Barcelona altyapıdan çalışmış. Bu arada Cruyff'ta pek yaşlanmış.

WC'ye Gittik Gelicez




Ev sahipliğini yapacağımız Dünya basketbol Şampiyonası'nda gruplar belli oldu...Ölüm grubu bizimki olmuş gibi duruyor. En çok üzülen şüphesiz Fildişi Sahili'dir...


A GRUBU
Arjantin
Sırbistan
Avustralya
Almanya
Angola
Ürdün

B GRUBU
ABD
Slovenya
Brezilya
Hırvatistan
İran
Tunus

C GRUBU
Yunanistan
Türkiye
Porto Riko
Rusya
Çin
Fildişi Sahili

D GRUBU
İspanya
Fransa
Kanada
Litvanya
Yeni Zelanda
Lübnan







*Maskot çok başarılı olmuş bu arada

Aralık 14, 2009

4-1 Kabusu


Dün Hacettepe'den 4 gol yediğimize mi üzülelim, Altay'dan 4 yediğimiz maçın şikeli maçlar dosyasına girdiğine mi? Ne çirkin skormuş bu arkadaş, iyice midem bulandı. Hürriyet gazetesinde bugün şike araştırmasında adı geçen maçlar ortaya çıktı. Haber burada...


Gerçek midir bilmiyorum ama Altay'ın Karşıyaka'yı 13.09.09 tarihinde 4-1 yendiği maç hakkında spekülasyon var. Adı dosyada olan 3 oyuncu para almakla suçlanıyor sanırım. Bahis iki yönlü. İlk yarı 2(Altay) ve toplam gol 4-6. Bahsi geçen maçı incelemek isteyenler buradan bakabilir . Doğru olacağına pek ihtimal vermesem de klubün bir an önce araştırmaya başlaması lazım. Böyle birşey varsa bu oyuncularla hemen yollar ayrılmalı...

Aralık 13, 2009

Çorap Söküğü


Önce küfür, sonra kaza, şimdi de şike skandalı. Alman Emniyeti, Kazım'ın Fener'in 4 maçı için şike şebekesiyle bağlantısı olduğunu ortaya çıkarmış. Kazım ve 2 takım arkadaşı Türk oyuncudan daha bahsediliyor iddialarda. Devamı habertürk.com'da

Zorunlu Açıklama


Milli Takım'a hoca bulunma mevzusu unutulduğundan, Yılmaz Vural göreve kendini getirmeye karar vermiştir.

Yerli mi, Yabancı mı?


Tümer'den 2, Tuncay, Burak Kaplan, Mevlüt ve Mehmet Aurelio'dan birer gol. Ancak sadece ikisi Türkiye'de yetişti. Biri askerlikten mütevellit oynuyor komşuda. Diğeri şansını zorluyor ama ikinci Tugay olma ihtimali de var. Boro düşmeseydi belki de şimdiden olmuştu. Nihat'ın, Emre'nin, Necati'nin geri döndüğü, Tugay'ın futbolu bıraktığı dönemde en azından yurtdışında oynuyor diyedildiğimiz 2 adam.
Zamanında Hakan Şükür, Arif, Okan, Hakan Ünsal ve Hami'de dönmüştü. Bir tek Tugay kalmıştı. Nihat eklendi ardından. Sonra Emre sakatlıklarla boğuştu ve şimdi de Tuncay.
Sevinerek izlediğimiz Yıldıray, Muzzy İzzet, Hamit-Halil kardeşler, Nuri Şahin, Mesut, Eren Derdiyok, Hakan-Murat Yakın kardeşler,... Ama neredeyse hiçbiri Türkçe'yi bile doğru dürüst konuşamıyor. Hatta Serdar ve Mesut direk Alman sayılıyor. Bu da altyapıya ne kadar önem verdiğimizi açıkça gösteriyor. Biz dışarıdan alıyoruz, onlar bizden almıyor. Alın size dış ticaret açığının futbol versiyonu. Gelen çok, giden yok. Ya da giden kelepir. Biz gol atamayan adamlara milyonlarca euro öderken, onlar bizden alırken çoğunlukla bonservis bile ödemiyorlar. Sonra da geri gönderiyorlar.
Arda'yı düşünüyorum yurtdışında. Hiç mantıklı gelmiyor gitmesi. Yabancı dili var mı bilmiyorum ama gideceği ülkenin yaşam tarzı ile ilgili hiç bir fikri olduğunu düşünmüyorum. Adapte olacağı da şüpheli. Gitse bir türlü gitmese bir türlü. Burda kalsa Emre'ye dönecek, gitse yedek bekleyecek muhtemelen. Ortasını bulsak, burada bir kendini kanıtlasın sonra gitsin en azından. Belki pasaportu da o zaman geçerli olur.
Not: Şu Sergen'i izleyemedik ya Premier League'de ona yanarım ben.

Pumas UNAM 2009/10 Formalar

2009/10 Puma Pumas Forması



2008/09 Lotto Pumas Forması

Tofaş 66 - 75 Karşıyaka



Salon: Atatürk
Hakemler: Halil Baldemir, İsmail Aydın, Yücel Çilingir
Tofaş: Mehmet 8, Bowman 14, Can 11, Cihad 6, Denison 13, Orçun, Butler 7, Nezih 4, Kolariç 3
Pınar Karşıyaka: Birkan 17, Toolson 16, Holston 11, Smith 3, Furkan 12, Gökper, Serkan, Alper 5, Wesson 9, Pastal 2
1. Periyot: 18-22
Devre: 43-29 (Pınar Karşıyaka lehine)
3. Periyot: 48-54

Alsancak'ta Omuz Omuza Şov...



Geçen haftaki Kocaeli maçından bir video. Tribundergi'den "inadına_körfez" e teşekkürler...
Related Posts with Thumbnails