Ocak 17, 2009

F1 Türkiye & Ecclestone


İstanbul Park'ın işletmesi 20 Nisan 2007'de motor sporları organizasyon şirketi MSO'dan alınıp, Bernie Ecclestone'a yıllığı 3 milyon dolardan 15 yıllığına kiralanmıştı. Ecclestone'un İstanbul Park ile olan anlaşması 2021'de sona erecek. Türkiye'nin F1 ile olan kontratı ise 2011'de bitiyor. Türkiye, Formula 1'e ev sahipliği yapabilmek için yıllık 13 milyon dolar ödüyor. Formula 1 yönetimiyle Türk hükümeti arasında anlaşma sağlanamaması halinde, İstanbul Grand Prix'si 2011'den sonra yapılamayacak. Bu durumda Bernie Ecclestone da, Formula 1'siz yeteri kadar kâr getirmeyecek İstanbul Park'ın işletmesine devam etmeyecek. F1'in patronunun, işletme anlaşmasını tazminatsız feshedebilmek için 3 yıl önceden başvuru yapması gerekiyor. Pist müdürü ve Ecclestone'un şirketinin Türkiye'de en yetkili ismi olan Can Güçlü'ye göre, Ecclestone bu anlamda tedbir amaçlı bir başvuru yaptı.


Bir de işin farklı boyutu var. Pistin yapım maliyeti...


Formula 1’in toplam maliyetinin 280 milyon TL’ye ulaştığı belirtilirken, Murat Yalçıntaş, 21 Nisan 2007’de İstanbul Park Pisti’nin işletmesi 2021’e kadar, Formula One Administration Limited (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone’a devriyle ilgili toplantıda, Formula 1’in odaya maliyetiyle ilgili şu bilgileri vermişti: “İTO ve Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) olarak bu projede çift rakamlı milyon dolarlarla zarar ettik. FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak söylüyorum; pistin kesin maliyeti henüz sonuçlanmadı, kesin hesap yapılmadı. Şu ana kadar ki rakamlarla İstanbul Park için 221 milyon YTL maliyet çıkıyor. Bunun bir kısmını ödedik. Fiyaş’ın bankalara kredi leasing borcu ise 35 milyon euro ve bu paranın da 2009 yılına kadar ödenmesi gerekiyor.”


Ayrıca şu da var; Başkan Murat Yalçıntaş, “Üyelerimize Halkbank aracılığıyla 30 milyon TL’lik destek vereceğiz. Daha yüksek bir paket açmak isterdik ama F1’e harcadığımız para yüzünden kasamız boşaldığı için olmadı” demişti...


"Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sıçmaya" der bitiririm...

Müdür N'aptın?

Gerçekten Yorumsuz...

Paddock Girls
















Stevan Jovetic


Bu çocuğa dikkat. 18 yaşında -Antonio Rukavina Dortmund'a satılınca - Partizan kaptanlığına yükselmiş, Arsenal'in dikkatini çekse de Fiorentina tarafından erken bir hamle ile (€8m.) bünyeye dahil edilmiş Karadağlı Jovetic. Lakabı "Jove". Boyu 1.83. Doğum yılı 1989. Üstüne birşeyler koyması halinde Fiorentina'da ömrü uzun olmaz. Fiziksel özellikleri benzemese de yüz hatları Mattias Delgado'yu andırıyor. CM diliyle tam bir AM/F C ...

Sabır Taşı Çatladı


Sonunda sabır taşı çatlamış ki pankartlara dökülmüş, sokaklara asılmış. Zeytinburnu'nun işlek caddelerinden Bulvar Caddesi'nde Beşiktaş Kongre üyesi Veli Mican imzalı bu pankart asılı...

Transfere Kaka Bulaştı


Manchester City'nin overrated transfer teklifinden sonra ilk açıklamaları Mourinho, Sir Alex ve Wenger üçlüsünden biri yapar diye düşünüyordum. Yanılmadım. Arsene Wenger açmış ağzını yummuş gözünü; “Bu haksız ve ahlâksız bir teklif. Bu para City kulübü tarafından ortaya çıkartılmış bir artı değer değildir. Abromovich Chelsea’ye geldiğinde aynı şeyleri yaşamıştık Ekonomik darboğaz içindeyken böyle ‘dünya dışı’ bir teklif çok ahlâksızca bir davranış. İngiltere’de her gün 3 bin kişi işsiz kalıyor. Kulüpler darboğazda. Bizim de paramız var ama kalkıp 2 yılda bütün kulüp unsurlarını kenara koyarak parayı tek bir oyuncuya yatırmıyoruz. Ben Arshavin’den ‘bu ortamda 20 milyon pound etmez’ diye vazgeçerken bu gerçekten çok haksız bir davranış. Biz sorumlu kişileriz. Büyük kulüp olmak kalıcılıktan geçiyor. Çok merak ediyorum birkaç yıl sonra bu kişiler nerelerde olacaklar.”


Rakamlar çok sağlıklı değilse de havada uçuşan 100lükler, -bu transfer gerçekleşirse - Zidane'nin Real Madrid'e 76 milyon € karşılığındaki rekor transferini tarihe gömecek gibi duruyor...

Maradona İsyanlarda


Arjantin milli takımının teknik direktörü olduğu için FIFA yılın oyuncusu oylamasında vatandaşı Lionel Messi'ye oy veremeyen Diego Maradona, "Bu kuralı kim düşündüyse aptalın tekiymiş" dedi. Maradona, "Lionel Messi'nin dünyadaki en iyi oyuncu olduğuna inandığım halde başkasına oy vermek zorunda kaldım" dedi.

Messi yerine Ronaldo'yu seçtiğini söyleyen Maradona, bir milli takım teknik direktörünün kendi vatandaşına oy vermesini yasaklamanın saçmalık olduğunu söyledi. Maradona, "Bu kuralı kim düşündüyse aptalın tekiymiş. Messi'ye oy vermek istedim ama Ronaldo'ya oy verdim. İnanılır gibi değil" dedi. FIFA üyesi 208 milli takımın teknik direktör ve kaptanlarının katıldığı FIFA yılın oyuncusu oylamasında Ronaldo'nun ardından Messi ikinci, Liverpool ve İspanya milli takımının Fernando Torres üçüncü olmuştu...

Ocak 16, 2009

Dirty Sexy Money


5 sene önce Lost'la başladık bu furyaya. Tutuldukça tutulduk, gözümüzü alamadık. Bekledik Amerika'da bir bölüm oynasın da ertesi gün indirelim diye. Ardından kimler geldi kimler geçti. Friends, 24, House, Heroes, Dexter, Prison Break vs vs... Son gözdem bu. Başladığım gibi tek solukta 1 sezonu gömdüm beynime. 2. sezona başladım ve bitirmek üzereyim, 2 bölüm kaldı. Son Altın Küre ödüllerinden sonra "Mad Men" üstüste 2. kez "En İyi Dizi Ödülü"'nü alınca dedim ki sıra bundadır. Mad Men de bitince bugüne kadar hiç bulaşmadığım "The Sopranos" a gireceğim. 6 sezon bana en az 2 ay gider. Sonrası ise soru işareti. Yaz ola hayrola...

Karşıyaka 2012 #2 "Real'e Bir Yorum Daha!"


Marca Gazetesi tarafından seçimlerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla suçlanan Calderon eleştirilere fazla dayanamadı ve istifa etti.

Haberi ülkemizde geçen ilk ajanslardan biri olan AjansSpor'un flaşındaki yorumsa dikkatçekti.

Portsmouth'la sözleşme imzalayan Jermain Pennant'ın da Real Madrid'e gideceği iddia edildiğinde benzer yorumlar gelmişti.

400


400 post olmuş başlayalı. Hem de 4 aydan kısa bir sürede. Takip eden, okuyan, yorum yazan, beğenen, beğenmeyen herkese teşekkürler. Karalamaya devam...

İzmir B.Ş. Belediye'den Destek ve Kampanya


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Süper Lig yolundaki iki takımı Karşıyaka ve Altay`a destek olunması amacıyla kampanya başlatırken, her iki takımada 200`er bin lira bağışlandı!

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden iki İzmir takımı Altay ve Karşıyaka'nın Süper Lig yolundaki mücadelesine Büyükşehir Belediyesi'nden destek geldi.
Kulüplerin başkan ve yöneticilerini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki kulübün de ara transfer döneminde kadrolarını güçlendirebilmesi amacıyla kent çapında bir kampanya başlatma kararı aldıklarını belirtti.
Karşıyaka ve Altay kulüplerinin sezonun ilk yarısını iddialı bir konumda tamamladıklarını ifade eden Kocaoğlu, ''Herkesin taşın altına elini sokacağı bir kampanyayla bu kulüplerimize Süper Lig yolunu açmak istiyoruz'' dedi.
Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri puana endeksli destekler saklı kalmak şartıyla iki kulübe de 200'er bin lira vererek kampanyayı başlattığını açıkladı. Kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla İzmirlilere de çağrıda bulunan Kocaoğlu, imkanı olan bütün vatandaşların kampanyaya destek vermesini istedi.

Aziz Kocaoğlu, bu desteğin bir başlangıç olduğunu, bunun ''İzmir kampanyası'' şekline dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Altay Kulübü Başkanı Melih Tandoğan, Altay Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Akif Ersezgin, Profesyonel Şube Başkanı Tayfun Yelkenbiçer ve yönetim kurulu üyesi Ali Alan, yeni kampanya müjdesiyle büyük sevinç yaşadılar.
Ersezgin, ''Buraya Altay Kulübü yöneticileriyle birlikte bugüne dek verdiğiniz destekler için teşekkür etmek ve ileriye dönük destek konusunu görüşmek üzere gelmiştik. Sayın başkanımız bir kez daha babalığını gösterdi. Kentimizin büyüğü olarak desteğini ortaya koydu. Tüm camiamız adına kendisine çok teşekkür ediyorum'' dedi.


kaynak: kafsinkaf.org

Whopper Virgins




Hazır Burger King'den başladık geçenlerde, biraz daha devam edelim. Miami kökenli reklam şirketleri çok tepki toplayan bir araştırmalı belgeselli reklam kararı almışlardı 2008 sonunda. Adı Whopper Bakireleri. Tayland'da, Grönland'da ve Romanya'nın dağlarında çiftçilik yapan, lugatlarında burger kelimesi dahi bulunmayan çiftçilerin önüne Whopper ve Big Mac koyup tattırıyorlar ve whopper'ın en tarafsızlar tarafından bile daha güzel bulunduğunu kanıtlıyorlar. İnsani duygusu yoğun olanlar için biraz trajik gibi duruyor. Onu tadan adam bir daha iflah olur mu karısının evde yaptığı yemekten bunu mu tartışmak lazım, ben de bilmiyorum. Ama adamlar yaratıyorlar ...

Ocak 15, 2009

Sen Bana Birini Android #2

Tuncay Güney - Harun Kolçak


Bobiler yapar da ben yapamaz mıyım dedim ve yaptım. Gala ile msn'de konuşurken yaptığım benzetmeyi hemen bloga atmamı söyledi. Kendisini pek sevmesem de bu tavsiyesine kulak verdim. Şaka bir yana Göztepe'de oturmasa daha çok seveceğim ama yapacak birşey yok parası ona yetiyor... Öperim kardeşim...

O An #28


14/01/2009 Bordeaux - Chateauroux

Yusuf Transferi IMKB'de


Beşiktaş Yusuf'un transferini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi ve gerçek rakamlar ortaya çıktı. Gerçekten dudak uçuklatıcı rakamlar var. Mesela Yusuf için 2 futbolcunun haricinde Bursaspor'a 700bin avro ödenecek. Aydın Karabulut geri istenirse fiyatı 500bin avro. Adaşıma da 200bin avro değer biçersek 34 yaşındaki Yusuf için Bursa'ya 1.4 milyon avro ödenecek diye hesaplayabiliriz. Eğer Yusuf Xanthi ile olan mahkemesini kaybederse sezon sonu futbolu bırakır diye düşünüyorum. FIFA'dan ceza yememek için. O zaman da 4 aylığına yapılan bu büyük transferin aylığı 350bin avroya gelir + Yusuf'a sezon sonuna kadar verilecek 300bin lira garanti para ve maç başı 25 bin lira. Şimdi anlıyor musunuz bu kulüp nasıl Demirören'e borçlandırılıyor? Sen neymişsin be abi???

Ocak 14, 2009

Whopper Sacrifice


Whopper Sacrifice, Burger King'in facebook'ta yaptığı bir kampanyaydı. Listenden 10 arkadaşını silersen sana bedava bir whopper kuponu veriliyor, sildiğin kişilere de 36.9 cent karşılığında satıldığına dair bir bilgi mesajı gönderiliyordu. Her boş fraksiyonun yarattığı gibi bu uygulama da tartışmalara sebep olmuş ve en sonunda Facebook tarafından kapatılmış. Kısa süre aktif olmasına rağmen kapanana kadar ise - sıkı durun - tam 232,654 kişinin bir whopper uğruna satılmasını sağlamış. Ne diyelim. Bir paket sigaraya iş bağlayan rüşvetçiler çok da suçlu değillermiş demek ki...


Dip Not: Hazır konu Burger King'den açılmışken, Amerika'da billboardlarda yerini alan Big Mac'i aşağılayan reklamını da buraya koyalım

Ilary Blassi







Erkan Zengin Beşiktaş'ta


Beşiktaş bugün akşam saatlerinde bir transfere daha imza attı. Önce Türk 18 Yaş Altı milli formasını giyen, ardından u-21 seçimin İsveç'ten yana yapan Erkan Zengin sezon sonuna kadar Hammarby'den kiralandı. Sezon sonu satın alma opsiyonu da Beşiktaş'ta. Hammarby'yi yıllardır Kennedy Bakircioglu sebepli bilir eski CM'ciler. Sonunda Hammarby'den bir Türk geldi ama isim farklı. Sağ kanatta oynayan Erkan ortasahanın farklı yerlerinde de görev yapabilmekte.

Hazır gurbetçi futbolcu postu varken de dipnot olarak belirtelim. Şu anda Türkiye'de lisanslı Türk futbolcu sayısı 225bin. Yurt dışında yaşayan lisanlı Türk oyuncu sayısı ise 250bin. Bilmeyenlere duyurulur...



Mustafa Denizli: Karşıyaka Favori


Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen eğitim seminerine katılan Mustafa Denizli, Beşiktaş sorularının arasında Bank Asya 1.Ligindeki İzmir takımları ile ilgili yorumlarda da bulundu.
Futbolculuk döneminde Altay formasını giyen Denizli Karşıyaka'nın genç ve kaliteli bir takıma sahip olduğunu , seyircinin de takımı çok iyi motive ettiğini söyleyerken, 'İzmir'in Süper Lig özlemini Karşıyaka giderebilir. Karşıyaka'yı Altay'a göre daha avantajlı görüyorum' diye konuştu.
Altay'ı Süper Lig yarışında favori göstermeyen Denizli, Karşıyaka'nın seyirci avantajıyla hedefe daha yakın olduğunu belirtti. Altay'ı son olarak Galataray maçında izlediğini ve beğenmediğini dile getiren tecrübeli teknik adam takıma mutlaka transfer yapılması ve yönetimin bu konuda elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Devre Arası Transferleri


Ayın sonunu bekleyip toptan yazmayı düşünüyordum ama hareketlenme artınca araya bir es atıp not düşeyim dedim. Bizde meşhur bir söylem vardır. "Devre arasında alacağın oyuncu ya formda değildir, işine yaramaz ya da pahalıdır " derler. Hocalar ve başkanların sığındığı bir yalan da denebilir aslında zira Avrupa'nın dört bir yanında çatır çatır transferler dönüyor. Defoe'yi alan Tottenham forvete bir isim daha istiyor ve bu isim şu anda Adriano. Inter de onun yerine Chelsea'de küskünleri oynayan Drogba'yı istiyor. Sevenleri ayırmayın diyorum buradan ve Juventus'un Diego için Bremen'e €18 milyon teklif ettiğinin altını çiziyorum. Güzide basınımız onu hala Fener'e getirmeye çalışıyor. Yeşil-Beyaz'lılar "Gel 20'de anlaşalım" havasındalar. yakında biter gibi duruyor bu transfer. Arsenal Arshavin'i alamadı hala. Real Madrid Son 7 maçının 6'sını kazanan Wigan'dan Antonio Valencia'yı istiyor. Karşılığında para ile birlikte Saviola'yı nakite saydırıp kurtulmayı da planlıyor.

Rivayete göre Man City Kaka için £100 milyon'u gözden çıkarmış.Kaka için haftalık £500.000 telafuz ediliyor. Eğer bu rakamlar gerçekse "Ben Milano'da yaşlanmak istiyorum" diyen Kaka'nın kafasına edeyim. Hem aynı Kaka değil miydi yazın "Birgün mutlaka Premier Lig'de oynayacağım" diyen? Allah şaşırtmasın...

Bu Ne Perhiz...



Bunun adı yalancılık mı, samimiyetsizlik mi bilemedim... TFF Başkanı Mahmut Özgener kendi ağzıyla aynen şöyle diyor : "Transferde yapılan yanlışlar nedeniyle kulüplerimiz borç batağına girdi. Borcu olan kulübe transfer izni vermedik, buna da izin vermeyeceğiz. Federasyon olarak mali disiplin açısından kulüpleri daha sıkı denetleyeceğiz"

Burada bahsettiğimiz Diyarbakırspor ise borç batağında çatır çatır transfer yapıyor. Son 5 transferinin haberi şu şekilde : "Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, 5 futbolcu transfer etti. Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, bürosunda yönetim kurulu üyesi Salih Akçadağ ile düzenlediği basın toplantısında, transferini gerçekleştirdikleri Kartalspor'dan Zafer Şahin ve Mehmet Türkmehmet, Eskikişehirspor'dan Birol Hikmet ve Ersin Güreler ile Malatyaspor'dan Mehmet Albayrak'la sözleşme imzaladı. "

Sayın Özgener göz boyamak için bol keseden mi sallıyor, konu Diyarbakır olunca, arada vekiller olunca sesini mi çıkaramıyor, yoksa ondan habersiz işler mi dönüyor belli değil. Bu tranferler lisans için federasyona bildirilince ak koyun kara koyun ortaya çıkacak elbette. Ama insan sormadan edemiyor.Aynı sorundan sezon başı üç puanı silinen Aydınspor'un günahı neydi? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?



O An #28


David James (Portsmouth - Bristol City)

Absolut #17


Ocak 13, 2009

Stephen Appiah


Appiah gibi bir adam nasıl kulüpsüz kalır diye düşünüyordum uzun zamandır. Sezon başı Brescia ile idmanlara çıkan ancak imza atmayan siyahi oyuncu bir süredir de Tottenham ile antremanlarda boy gösteriyor ancak orda da bir imza yok henüz. Biraz araştırınca da işin sebebi ortaya çıktı. Appiah ile Fenerbahçe arasındaki dava FIFA nezdinde devam ediyor. Bu süreçte FIFA'nın çıkardığı geçici lisans ile oynayabilecek olan Appiah davayı kaybederse imzaladığı kulübe € 12 milyon gibi bir fatura çıkartmış olacak. Zira Fenerbahçe'nin Appiah'a biçtiği ve talep ettiği rakam bu. Bonservisine verdiği 8 milyon ve ödediği hakedişlerin toplamını talep ediyor Sarı-Lacivertliler. Appiah ise futbol hayatının bittiğini iddia edip €15 milyon istiyor F.B.'den.

Davada Fenerbahçe'nin eli kuvvetli gözüküyor. Appiah'a gününde yaptığı ödemeler. Yaptığı tedavinin raporlarında bir sorun gözükmemesi büyük avantajları. Parasını yatırdıkları banka şubesine "Oyuncu sadece şubeden gelip parasını çekebilir" diye talimat geçince aylardır ortalarda olmayan Appiah koltuk değnekleriyle 2 günlük bir Türkiye kaçamağı yapmış, parayı çekmiş ve kulübe dahi uğramadan kaçmıştı yazın. 2 gün sonra da Brescia ile antremanda görülmüştü. Bunların hepsini alt alta koyunca Fenerbahçe'nin kazanma ihtimali çok yüksek duruyor. Doğal olarak da kimse bu durumda Appiah'a imza attırmak istemiyor...

Futbol Her Yerde #11


A.C.A.B.




Flying Dutchman'de okurken gözüme çarptı birkaç satır yazmak istedim. Açılımı " All cops are bastards" olan kısaltma dünyanın dört bir yanında dillere pelesenk, tribünlere slogan olmuş bir mottodur. Genel olarak polislerin tribünlerde sevilmediğini düşünürsek bölgesel değil global bir görüştür. Hatta bizde bir de tezahüratı vardır...


Sık bakalım, sık bakalım,
biber gazı sık bakalım,
kaskını çıkaaaar,copunu bıraaak,
delikanlı kim bakalım...


*Benim gözüme takılan ilk fotodaki başka bir yazı. Ben mi yanlış okuyorum yoksa "Fuck Uşak" mı yazıyor orda???

FIFA World Player of The Year


1 Cristiano Ronaldo (935 points)

2 Lionel Messi (678)

3 Fernando Torres (203)

4 Kaka (183)

5 Xavi (155)

N'aptın Memo?


Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 kişinin izlediği maça ilk 5'te başlayıp, 40 dakika sahada kalan Okur, 4 kez denediği 3 sayılık atışların 3'ünde başarılı olurken, 15 kez denediği 2 sayılık atışların da 10'unu skora ekledi. 15 kez geldiği faul çizgisinden de 14 isabetle ayrılan Okur, karşılaşmada 43 sayı, 9 ribaunt ve 3 asist üreterek, kariyer rekoruna imza attı. Ayrıca Utah Jazz tarihine de, bir maçta 40 sayıyı geçen ilk pivot olarak adını yazdırdı...


Ocak 12, 2009

Ferrari F60


Daha önce bahsettiğimiz gibi Ferrari bugün yeni F1 aracını tanıttı; F60. Scudera'nın Formula'ya 60 yıldır olan kesintisiz katılımını simgeliyor bu isim. Modelde en çok göze batan değişim aerodinamik. Hafif alaşımlı karbonfiber parçaların kullanım yerleri artmış. Ön kanat eskisine göre daha büyük. Arka kanat ise daha dar ve daha yüksek. Çok göze hoş olmasa da koca Ferrari Ar-Ge'sinin vardır bir bildiği diyor, Ferrari'ye 2009'da can-ı gönülden başarılar diliyoruz...

Ocak 11, 2009

Gaziantepspor Resmi Sitesi

Eğer kural değiştiyse benim haberim yok, değişmediyse yıllardır geçerli olan kuraldan Gaziantep yünetiminin haberi yok. Meşale yakmaz uzun zamandır TFF denetimindeki maçlarda yasak ve cezaya tabii. Ben yanılmıyorsam Gaziantepspor klübü büyük bir hataya düşmüş, resmi sitelerine maçtaki meşale şovu delil olsun diye resmetmişler...


Yusuf Şimşek'ten Kıvrak Hareketler


23.06.2008 Tarihinde Yusuf Şimşek'in Lig Tv ile yaptığı röportajdan bir alıntı:


- Geçen seneki Denizlispor - Fenerbahçe maçı da unutulmuyor.
Aslında yaşanan anormal bir şey yoktu. Sadece 16 dakikalık bir uzatma vardı. Sonuçta bizim hedefimiz ligde kalmaktı. Elimizden geleni yaptık ve alnımızın akıyla çıktık bu işten. Ama tabii ki Fenerbahçe'nin durumu üzücü. Şampiyon olamları gereken bir maçtı ve olamadılar. Ama insanların benim hakkımda düşünecekleri çok şey olabilirdi. Allah korusun kötü oynasam ya da son dakikalarda bir gol yesek belki de ömür boyu çoluğum çocuğum bu izleri taşıyacaktı. Ama alnımın akıyla çıktım.

-Fenerbahçeli misin?

Ben Fenerbahçeliyim. Sonuçta ekmeğini yedim, hizmet ettim.

-Daha öncesini soruyorum. Çocukken de Fenerbahçeli miydin?

Evet evet Fenerbahçeliydim. Seviyordum Fenerbahçe'yi. Ama içine girdikten sonra değerini daha çok gördüm.
-Kaçan şampyonluğa üzüldün mü?
Tabii ki. Keşke daha önce şampiyon olup gelselerdi Denizli'ye.


Bu da Bursa'daki maçta sahanın ortasında Bursa tribünlerine üçlü çektirdikten sonra, devre arası Beşiktaş'a transfer olan Yusuf Şimşek'in 6.5 ay sonra 10.01.2009' da NTvSpor'a verdiği röportajdan bir alıntı:


Hakan Gündoğar: Sezon başında seninle antrenörlük kursunda bir röportaj yapmıştık, orada 10 numaralardan bahsetmiştik. Sergen'den sonra dedin 10 numara gelmedi, çok iyi bir oyun kurucu gelmedi dedin. Şimdi de belki sen Sergen'in yerine talipsin. Sergen'in boşluğunu dolduracağına inanıyor musun?
Yusuf Şimşek: Ben kimseyle kendimi kıyas etmiyorum, herkesin oyun stili farklı, yaşayış şekli farklı, özel hayatı farklı. Ben diğer futbolcularla aynı şeyi düşünmüyorum, özellikle Sergen abiyle aynı şeyi düşünmüyorum. Ben kendim için çıkar oynarım, ailem için çıkar oynarım, taraftar için ve kulübüm için çıkar oynarım. Ben kimseyle kendimi kıyas etmiyorum, ben yaptığım icraatlarla insanların kıyas etmesini istiyorum. Büyük camianın sorumluluklarını biliyorum, daha önce Fenerbahçe'de üç buçuk yıl gibi uzun süre hizmet ettim Fenerbahçe'ye. Oradaki zorlukları biliyorum, oradaki her şeyin sonuçla ilgili olduğunu, başarıyla ilgili olduğunu biliyorum. Gençliğimizde bunları tam idrak edemedik ama şimdi hem tecrübelendik hem olgunlaştık. Futbolumuzun da son demlerin yavaş yavaş geliyoruz. Her şeye daha çok iyi daha gidiyorum. Fenerbahçe'de yaşadığımız şampiyonluğu inşallah Beşiktaş'ta fazlasıyla doya doya, hem güzel futbol, hem güzel mücadele olarak kazanmak istiyoruz. Aynı şekilde Türkiye Kupası'nı da almak istiyoruz. Tek tek saymaya gerek yok, neticede hepsi takım arkadaşımız. Hepsi kaliteli futbolcular ki Beşiktaş kadrosunda bulunuyorlar. İnşallah onlarla biran önce buluşmak istiyorum. Bunu şimdi değil, imza atarken açıklayacaktık ama bu gerçek, biz sonradan değil anadan doğma Beşiktaşlıyız.



Biz buna arkadaş arasında " Kimin kayığına binersem onun küreğini çekerim" diyoruz...

Fortis Türkiye Kupası Ödül Tablosu


Türkiye Kupası yeni formata geçtikten sonra, aşırı derecede olmasa da daha önem kazandı. Hem grup uygulaması sayesinde Anadolu'nun birçok kenti büyük takım görebilme şansı elde etti. Hem de maddi anlamda tatminkar para dağıtımı bazı alt lig takımlarını daha da konsantre etti kupaya. Şöyle bakalım. Tokatspor şu ana kadar topladığı 1 puan ile toplamda $ 156.000 ödül kazanmış durumda. Beşiktaş ise 4'te 4 yaparak gruptan lider çıkmayı garantiledi. Kasasına koyması kesinleşen rakam ise $786.000. Ufak tefek rötuşlarla daha da iyi hale getirilebilecek olan bu sisteme bakalım Fortis kriz ortamında ne kadar daha finansör olabilecek.

Absolut #16


Related Posts with Thumbnails