Aralık 03, 2010

Sıra Hakemlerde.


Rijkaard, yabancı oyuncular derken sıra hakemlere geldi. Gidenlerin ardından hiç bir şey düzelmeyince, ibrenin kimi gösterdiği de belli olduğundan, hakem hataları ortaya atıldı, dersi kaynatmak için.

Haklılar mı? Evet, ama bu Servet'in Trabzon ve Manisa maçlarında yaptığı hataları ortadan kaldırmaz. Ankaragücü maçında önünden geçen toplara müdahele etmeyen adamların ya da auta giden topa müdahele etmek için penaltıya sebep olan Ali Turan'ın hatalarını da unutturmaz.

Hakemler bir çok maçta saçma sapan hatalar yapıyorlar. Bazen art niyetli oldukları anlaşılıyor, bazen 2 tarafa da beraber saçmalıyorlar. Hakemlerdeki bu sıkıntı, uluslarası maçlarda uzun yıllardır doğru dürüst yer almamaları olarak karşımıza çıkıyor. Bu sene Bülent Yıldırım ve Cüneyt Çakır'ın yönettikleri derbilerde bile ciddi hata yapmamaları aslında hakemlerin kötü olmadıklarını ve üst düzey maç yönetebildiklerini de göstermiyor mu? El Clasico'daki gibi Messi-Carvalho pozisyonunda Messi'ye kart çıkaracak kadar da yürekli midirler, onu bilemeyiz tabi.

Bu şartlarda bakınca olay, 'Futbol sadece futbol değildir' felsefesinin arkasında gizli. Bir şeyler dönüyor çok açık. Ama madem böyle bir durum var, neden yarı yolda hoca değiştirirsin o zaman. Neden 14 hafta 7 mağlubiyet beklersin hakemleri ortaya atmak için? Çok ciddi bir iktidar sorunu var o, kendilerini ele veriyorlar. Türkiye'nin 3 büyüğünden biri olup, elindeki gücü yönetememek zor zanaat.

Sonunda eskiden görmeye alıştığımız gibi, bu serzenişten sonra, hakemler bize karşı biraz düzelir ama giden puanlar çoktan gitmiştir. Hedef falan da kalmamıştır. Bu saatten sonra hakem hatası yapmaya da gerek kalmamıştır. Listeye bakınca hak vereceksiniz ama bu takım o pozisyonlar lehine dahi olsaydı, o maçları kazanabilecek güçte miydi? Onu da düşünmek gerek.

Maçlar ve hatalar;
1.Hafta: Sivas-GS (2-1)
Hakem: M.Kamil Abitoğlu
45. dakikada Emre Çolak’ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu verilmeyen penaltı.

2. Hafta: GS-Bursa (0-2)
Hakem: Abdullah Yılmaz
43. dakikada Volkan Şen’in yerdeyken topa eliyle kasten dokunmasına rağmen ikinci sarıdan oyun dışı bırakılmaması. (Volkan bir sonraki hafta 80.dakikada Sivas'a gol atıp, skoru 1-0 yapmıştı.)

7. Hafta: Karabük-GS (2-1)
Hakem: Aytekin Durmaz
Maçın 45. saniyesinde Lucas Neill-Emenike mücadelesinde Galatasaray’ın aleyhine verilen penaltı hatalı. Pozisyonda yardımcı hakemin devam kararını görmezden gelen hakem Aytekin Durmaz’ın Karabük’ün ikinci golü öncesi yine yardımcısının önünde olan ve devam dediği pozisyona faul çalması.

8. Hafta: GS-A.Gücü (2-4)
Hakem: Tolga Özkalfa
Ankaragücü’nün 3’teki ilk golü öncesinde top durmadan oyuna sokuldu, hakem Özkalfa kural hatası yaptı.

11. Hafta: Trabzon-GS (2-0)
Hakem: Halis Özkahya
65’te Pino’ya atılan pasa yardımcının devam verip koşmasına karşın, Halis Özkahya’nın düdüğünü çalarak net pozisyonu kesmesi.

12. Hafta: GS-Manisa (0-2)
Hakem: Fırat Aydınus
8. dakikada Kewell’ın şutunun ceza sahasındaki Isaac tarafından elle kesilmesi. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyona devam kararı verdi.

13. Hafta: Kayseri-GS (0-0)
Hakem: Barış Şimşek
19’da Elano’nun ayağına basılması ve verilmeyen penaltı. 39’da Elano’ya ceza sahasında kalkan ayağa verilmeyen çift vuruş. 76’da yine Elano’nun frikiğinde, barajdaki Zalayeta’nın topu dirseğiyle kesmesi ve verilmeyen diğer bir penaltı.

Kaynak : Milliyet.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails