Aralık 01, 2010

Hayatla CM Oynamak!



Al adamı oynat bir sene, ortalaması 7,5'un altındaysa, gol ve asist sayısı da azsa sat gitsin. Yenisini alırsın. Ama €7,5m ödediğin adam, hem de reputation'ı iyiyse, €2,9m'a satarsan 'unrealistic'i yersin müdür. 4 unrealistic de şampiyon bile olsan seni götürür.

Ama biz CM oynamıyoruz, gerçek dünya biraz daha farklı olmalı. İstikrarı transferde yakalamak pek anlamlı değil. Hele senede 2 hoca değiştiriyorsan, her hocaya ayrı oyuncu alacaksan, bu tablo takımı batırır, 2012 kuralları falan da kalmaz.

Tabi resmi siteden alternatif geliştirilmiş hemen. Biz zarar etmedik be aslanlar demek için rakamlar atılmış ortaya.

€9,1m ve $12k'dan kurtulduk deniyor duyuruda.

Peki bu adama €7,5m bonservis verdin, üstüne de €2,5m yıllık verdin, bir de €1,3m yarı yıl için ödemişsin. Etti mi €11,3m.

Santos'dan aldın €2,9m, adam €1,6m, menajeri de €200k'dan vazgeçmiş. Total €4,7m.

Aradaki fark €6,6m. Bu da zarardır müdür.

Gelecek dönem tahakkuk edecek borcu niye yazıyorsun. Zaten göndermişin artık o borç zaten tahakkuk edemeyecek.

€6,6m'lık zararın tek kurtulma şansı, Santos'un Elano'yu 13 ay içinde €16,1m'a satması. Gelecek transferden elde edilecek karın %50'si gelecekse eğer. Ama 1 Ocak 2013'te satarsa güle güle paralar ki, yazın transfer olmazsa 'next transfer window will be opened in 1 Jan 2013'. Madem Cm oynuyoruz, kuralına göre oynayalım.

Aman banane. Akacak paralar Arena'dan. Yenisini alırız, alırız da biz o stada kimi izlemeye gideceğiz, o meçhul! Beşiktaş'tan da alacak free oyuncu kalmadı.

PS. İyi tarafı, numara takıntısı olan benim için, '9' numaranın olası bir forvet tarafından giyilecek olması. Hilbert'e de kılım 9 yüzünden.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails