Ağustos 04, 2010

Cafe 9



Kızılyıldız taraftarlarının 91 CL Final'indeki Popescu'su, Pançev'in kafesindeyiz bu sefer, Üsküp'te. Balkan turumun Üsküp ayağında, bir kaç yıl önce Pançev'in açtığı ama internette yeterince bilgi bulunamayan Cafe 9'a gitmesek olmazdı.
Tipik bir Balkan Cafe'si. Kahve, bira ve her türlü içki. Makedonya'nın çıkardığı en önemli oyuncu Pançev. 2.si de şu sıralar yine Inter'de oynayan Pandev zaten. ç, d ilerliyor isimler.
Pançev, Kızılyıldız'da 1991'de Şampiyon Klüpler Kupası'nı kaldırıp, bir de Avrupa'da Altın Ayakkabı sahibi olduktan sonra, Inter'in yolunu tutuyor ama bir türlü tutunamıyor Inter'de. Kiralık Almanya, İsviçre derken bırakıyordu futbolu. Altın Ayakkabı'sını da, 1991'de Kıbrıs'ta dönen olaylar yüzünden o sene ödül iptal edildiğinden, 2006'da Makedonya'da Platini'nin elinden alabiliyordu.
Biz nereden seviyoruz bu adamı dersek, CM1 Italia'da Inter'in kadrosunda olması diye cevap vermemiz gerekiyor. O dönem efsane CM kadromun vazgeçilmeziydi kendileri.
Tabi Cafe'de yakalayınca hemen yanına gittik. Foto falan derken, nereden geliyorsun sorusuna Türkiye-Galatasaray cevabını verince, Üsküp'te Türklerin arasında yaşamasındandır ki 'Jok İyi' cevabını aldık. Biraz gırgırdan sonra Cafe'den ayrıldı, biz de vay anasını adamı 15 sene sonra bulduk dedik. Yaş 44 olmuş ama oynasa kimse niye oynuyorsun demez diyerek Cafe'den ayrıldık.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails